$
מחפשי עבודה

איך תדעו כבר בראיון העבודה שהתפקיד הזה לא בשבילכם

המראיין מאחר, החברה מחליפה עובדים בתדירות גבוהה והבוס לעתיד לא מצליח להסביר לכם מהי מהות התפקיד; 8 סימנים לכך שאתם צריכים לברוח

סוכנויות הידיעות 22:2415.12.13
ראיונות עבודה הם מלחיצים, אין שום ספק בכך, במיוחד אם מדובר בתפקיד שאתם באמת מעוניינים בו. אך בעודכם מתכוננים לראיון, משננים בראש תשובות הולמות ובוחרים מה ללבוש, אל תשכחו לשים לב לכל הפרטים האפשריים על החברה והמראיין. הסיבה לכך היא שבניגוד לתפיסה המקובלת, ראיונות עבודה הם למעשה גם ההזדמנות שלכם לבחון את המעסיק, ושימת לב לפרטים תוך כדי תהליך הגיוס תסייע לכם להבין כיצד תיראה העבודה במקום.

אם תקראו בין השורות, תוכלו לגלות לא מעט על התפקיד עצמו והיחסים עם הבוסים איתם תעבדו. כמובן, הכי חשוב להרשים את המראיין, ולגרום לו לרצות אתכם, אבל זכרו - אתם תמיד יכולים לסרב להצעה אם אינכם מרגישים שיש התאמה. "בראיון, המעסיק צריך להפגין את הצד הטוב ביותר שלו", אומרת דיינה מנקיאלי, יועצת קריירה מסיאטל. "לכן המועמדים צריכים לשים לב לכל מה שנראה חריג. אם הדברים לא הולכים חלק בראיון, המצב רק ידרדר משם, וקרוב לוודאי שעד מהרה תחזרו לחפש עבודה".

 

באתר ביזנס אינסיידר פרסמו שמונה דגלים אדומים שלטענת מנקיאלי כדאי להבחין בהם לפני שחותמים על חוזה ההעסקה:

 

1. המראיין מאחר

"זלזול בזמנו של מישהו אחר הוא יותר מסתם גסות רוח - הוא גרוע לעסקים", מסבירה מנקיאלי. לוחות זמנים אמנם משתבשים לפעמים, אך לדבריה מנהלי כוח אדם צריכים להעניק לעצמם לפחות רבע שעה לפני ראיון כדי להתכונן אליו. לכן, במידה והמראיין מגיע באיחור ניכר ואינו מפגין שום צורה של חרטה, או התנצלות ראו זאת כתמרור אזהרה. "אם הם כל כך גסי רוח כבר בראיון, דמיינו איך הם יתנהגו כמנהלים", היא מציינת.

 

2. המראיין מלכלך על העובד שאתם אמורים להחליף

המראיין אמנם אמור לדבר איתכם על התפקידים השונים במחלקה ועל המבנה הכללי שלה, אך הישמרו ממנהל שמלכלך על עובד שרק עזב את החברה. "אסור למנהלים לדבר סרה בעובד שעזב. זה מצביע על אופי חלש ושיקול דעת מוטעה, שלא לדבר על הרושם הרע שזה יוצר לארגון", אומרת מליסה ג'נטייל, מנהלת כוח אדם מניו יורק.

 

המראיין איחר? תשקלו אם כדאי לכם לקחת את העבודה המראיין איחר? תשקלו אם כדאי לכם לקחת את העבודה צילום: shutterstock

 

3. המראיין לא עבר על קורות החיים שלכם

אם הוזמנו מספר מועמדים לראיון באותו היום, ישנה סבירות גדולה שהמראיין לא הספיק להתעמק בקורות החיים שלכם, אבל הוא גם לא אמור להתנהג כאילו אין לו מושג קלוש מי האדם שיושב מולו. עם זאת, מנקיאלי אומרת כי ניתן להפוך את החיסרון הזה ליתרון. "כשהמראיינים פותחים בשאלה ספר לי קצת על עצמך, תוכלו למעשה להחליט אילו חלקים בקריירה שלכם להבליט", היא מציעה. בנוגע לשאלה האם זה סימן לכך שעליכם להתרחק מהחברה, יש לקחת בחשבון במי מדובר: אם מנהלת כוח אדם, שנפגשת בכל יום עם מספר רב של מועמדים, היא זו שלא עברה כראוי על קורות החיים שלכם, תתעלמו מכך. אך אם מדובר בבוס העתידי שלכם, שימו לב להתנהגות שלו בשאר הראיון, ייתכן שהוא פשוט היה לחוץ, או שיש בכך רמז לבעיה עמוקה יותר.

 

4. הבוס שלכם לעתיד לא מצליח להסביר מה מהות התפקיד

דיוויד לואיס, יועץ השמה מקונטיקט טוען כי אם לאחר הראיון אתם מתקשים להסביר לחברים ולמשפחה מה בדיוק תעשו, התייחסו לכך כאל תמרור אזהרה. לואיס מציע לא להתבייש ולשאול על פרטי התפקיד. "לפעמים אנשים מעדיפים להימנע מכך כדי לא להביך את המראיין", הוא מספר. "אך חשוב שכבר מההתחלה תוכלו לקבל תשובה ברורה לשאלה 'מה אני אעשה בתפקיד'?"

 

5. בחברה יש תחלופה גבוהה של עובדים, או שיש לה תרבות אירגונית רעילה

לפני הראיון מומלץ לעשות שיעורי בית ולבדוק בלינקדאין אם חברים של חברים עובדים בחברה המדוברת. בהתאם, אם המראיין מציין כי זו הפעם השנייה או השלישית שהם מאיישים את התפקיד בתקופה האחרונה, חשוב לשאול מדוע. לואיס מציע לשאול מה עשה הקודם בתפקיד לפני חמש שנים, או מה היה המסלול של המנהל בארגון. אם אנשים רבים עזבו את המחלקה שבה אתם אמורים לעבוד, הישמרו לכם.

 

6. החברה מקבלת ביקורות רעות באינטרנט

אתרים כמו גלאסדור (Glassdoor) מאפשרות לעובדים לפרסם בעילום שם דעה על החברה בה הם עובדים. צריך אמנם לקחת את הביקורות בעירבון מוגבל, שכן ייתכן כי חלקן נכתבו על ידי עובדים ממורמרים, אך כדאי לחפש אחר נושאים חוזרים בביקורות השונות. לדוגמה, אם כל הביקורות הן מהתקופה האחרונה ובכולן מתלוננים על אותו הדבר כמו תקשורת גרועה עם ההנהלה או מוראל נמוך, כנראה שמאחוריהן עומד משהו אמיתי. השתדלו לא לומר למראיין ישירות מה קראתם, אלא מצאו דרך מרומזת לשאול על התרבות בחברה או אילו שיטות ניהול נהוגות.

 

7. המראיין שואל שאלות אישיות

"מראיין צריך להיות אובייקטיבי, לא אמוציונאלי", מצהירה ג'נטייל. "ולכן המראיין לא צריך לדבר על חייו הפרטיים ובטח לא על שלכם". באופן כללי, שאלות אישיות הנוגעות למשפחה או למצב האישי שלכם (נשואים או רווקים), הן לעולם לא מקובלות. "למנהלי כוח האדם יש הרבה דרכים לנסות לגלות אם אתם נשואים או אם יש לכם ילדים", אומרת מנקיאלי. "אך אין זה אומר שאתם צריכים לנדב מידע, גם אם הם מתחילים לספר לכם על המשפחות שלהם". השורה התחתונה: באתם לראיון כדי לדבר על העבודה, ולא על מה שעשיתם בסוף השבוע האחרון.

 

8. המראיין בודק את המייל שלו במהלך הראיון

אנחנו אמנם חיים בעידן דיגיטלי, אך זה לא אומר שמותר לבדוק את הטלפון במהלך הזמן שהמראיין הקצה לפגישה אתכם. לטענתה של מנקיאלי, אם המראיין לא מקדיש לכם תשומת לב במהלך הראיון, מרבית הסיכויים שהוא גם לא יהיה קשוב אליכם כשתהיו העובדים שלו. גם במקרה זה, יש לקחת בחשבון את התפקיד של המראיין. כלומר, אם הוא ממחלקת כוח האדם, אינכם חייבים להעניק חשיבות יתרה להתנהלות שלו, אך אם מדובר במנהל העתידי שלכם, קחו זאת לתשומת לבכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x