$
אלכוהול

שרדונה? בגשם?

שלושה יקבים ושני יבואנים מקיימים זו השנה השנייה פסטיבל יינות לבנים בחורף, הכולל ארוחות גורמה שבהן שפים מובילים יתאימו מנות לזנים נבחרים

גלי וולוצקי 08:4728.01.16

האם גם בישראל מתחילות להיווצר מסורות יין שנתיות המלוות באירועים שחובבי יין מצפים להם מתוך האשליה שהם חיים במדינה מתוקנת שבה יין זוכה למעמד ראוי?

 

במהלך פברואר ייחגג בארץ מיני־פסטיבל יינות לבנים חורפיים זו השנה השנייה. את המסורת המתהווה יזמו ומקיימים שלושה ייננים (יקבי צרעה, לוינסון וספרה - המייצר רק יינות לבנים) ושני יבואנים (ווין דומיינס ובורגון קראון) שהחליטו שנמאס להם לשמוע שיין לבן הוא מוצר קיצי ולא בהכרח רציני. הקבוצה מנסה לשכנע את הקהל הישראלי שיש יינות לבנים מורכבים, עשירים ומלאים אשר יכולים ללוות כל סופת רעמים ותבשיל קדרה.

 

יינות הפסטיבל. היוזמים מקווים להוציא אותו מתל אביב בשנה הבאה יינות הפסטיבל. היוזמים מקווים להוציא אותו מתל אביב בשנה הבאה צילום: עמרי מירון

 

"זו התפתחות נורמלית של חובבי יין", מסביר היינן ערן פיק מיקב צרעה. "מתחילים בלבן חצי יבש, עוברים לאדומים ואז לא נוגעים בלבנים בכלל, ובסוף אוהבים את כל סוגי היינות. בשנים האחרונות מיוצרים בארץ יינות לבנים נהדרים ואנשים נחשפים אליהם יותר ויותר". מהות הפסטיבל, אומר פיק, היא אפליה מתקנת: "אני מאמין שגם בנטיעות נראה יותר ויותר כרמים לבנים, וגם מבחינת הצריכה רואים עלייה".

 

אלדד לוי מווין דומיינס, ששמפניית הגסטון שיקה שלו תשתתף בפסטיבל, מוסיף כי "היין הלבן כבר הפך לחבר לגיטימי במשפחת היין, הרבה בזכות היקבים הגדולים שמקדמים את היינות הלבנים".

 

"אמנם אין נתונים רשמיים, אבל בהחלט מרגישים תזוזה והתעניינות ביינות לבנים, בעיקר במסעדות", מוסיף דורון רב הון, מיוזמי הפסטיבל. "יש עלייה בדרישה במיוחד לדברים המעניינים".

 

הפסטיבל יכלול בין היתר טעימות של חמשת היינות המשתתפים בו בשבע מסעדות בתל אביב וארוחות קונספט שבהן שפים יתאימו מנות ליינות.

 

ביום שלישי הבא, למשל, תתקיים בשמונה בערב ארוחה במסעדת ברטי שבה ישתתפו הייננים והיבואנים וב־8 בפברואר יתקיים משתה במסעדת שולחן. בהמשך יתקיימו ארוחות דומות גם במסעדת כתית ובחוות צוק.

 

"אנחנו עדיין עושים את זה עם אנשים שאנחנו עובדים איתם בשוטף", מסביר רב הון את ההתמקדות בתל אביב. "זו הסביבה הטבעית שלנו, אבל בשנה הבאה אנחנו בהחלט מתכוונים להרחיב את האירועים גם למסעדות מחוץ לתל אביב ומקווים שיקבים נוספים יצטרפו".

 

היינות המשתתפים: הרי יהודה לבן 2014 של יקב צרעה, גראז' דה פאפה לבן 2014 של יקב לוינסון, וויט סיגנצ'ור 2013 של יקב ספרה, בורגון 2012 של דומיין מטרו, ושמפניית טרדיסיון פרימייר קרו נון וינטאג' של גסטון שיקה.

 

המסעדות המשתתפות: ברטי, קלארו, חוות צוק, ברוט, שולחן, כתית וטוטו.

 

למידע על האירועים, המחירים והתאריכים מומלץ להתעדכן בעמודי הפייסבוק של היקבים או בטלפון 5905727–054

בטל שלח
    לכל התגובות
    x