$
אוכל

לייט נייט פיצה

המסדה החדשה של האחים ירזין תכוון לצעירים בשעות הלילה. וגם: תפריט על טהרת השוקולד וגלידרייה טבעונית

גלי וולוצקי 08:4113.10.15

המסעדה החדשה מגזינו של האחים ירזין וטל שטרן, שותפם מטוני וספה ומהטאקריה, נפתחה בשבוע שעבר. היא ממוקמת בהאנגר בדרך בגין בתל אביב,

 

למרות עבודות הרכבת הקלה באזור, ומתעתדת לפעול בשלב ראשון בשעות הערב בלבד ובדגש על פעילות לייט נייט. "זו לא בדיוק מסעדה אלא פיצרייה", מחדד שטרן. "המטרה היא שהאוכל יהיה לא יקר והממוצע לסועד יעמוד על 90–80 שקל. אני בטוח שבסופי שבוע נארח לא מעט משפחות, אבל אנחנו מכוונים בעיקר לקהל צעיר בשעות הלילה. יש חצר מושלמת לבירה ופיצה. סצנת הלייט נייט במסעדות בעיר לא כל כך מגוונת, בהחלט יש צורך במקום שאפשר גם לשתות בו משהו וגם לאכול טוב - גם בשתיים בלילה".

 

בתפריט מבחר פיצות עם תוספות קלאסיות (בייקון, אנשובי, גורגונזולה ועוד) במחירים הנעים בין 44 ל־54 שקל לפיצה היקרה ביותר, וגם מנות פסטה, סלטים ומעט פתיחים ברוח איטלקית כמו כבדים אליו פורצ'ינו (36 שקל), ארטישוק עם איולי צ'ילי (36 שקל) ועוד.

 

פרטים: מדי יום בשעות 18:00–02:00. דרך מנחם בגין 21 תל אביב. 7570535־03.

 

ערב אחד ביפן

 

בר האוכל "שמונה" יהפוך הערב באופן חד־פעמי ל"איזקייה" - בר אוכל יפני. אורן גולדווסר, השף והבעלים, שלמד ועבד ביפן ומאוחר יותר הוביל את מסעדת טטאמי החיפאית, יגיש מגש טעימות יפני (עם אופציה לצמחונים) לצד סוגי סאקה מסורתיים משובחים.

 

פרטים: מגש טעימות וסאקה ראשון - 90 שקל לסועד. החל ב־20:00. כיכר מלכי ישראל 8, תל אביב. 03-6438008. חובה להזמין מקום מראש.

 

 

על השוקולד לבדו

מסעדת פופינה חונכת תפריט המבוסס כולו על שוקולד של המותג הצרפתי Weiss. השף אוראל קמחי רקח מבחר מנות המשלבות שוקולדים שונים של המותג, מהמנות הראשונות ועד האחרונות, למשל: טטאקי סלמון ברוטב שוקולד לבן עם יוזו, ויניגרט חמציצים, שיסו וקינואה פריכה (74 שקל); פחזניות וטראפלס עם קרם כבד אווז (82 שקל); קרם פרמז'ן ותפוחי אדמה ראטה על פולנטה פריכה (188 שקל) ועוד.

 

פרטים: אחד העם 3, נווה צדק, תל אביב. 03-5757477.

 

קריר וטבעוני

רשת הגלידריות ג'לה פתחה, לראשונה בישראל, גלידרייה טבעונית למהדרין. זהו שיתוף פעולה בין בעלי הרשת ובין מעדניית האחים יום טוב הוותיקה משוק לוינסקי. האחים, יומי ואיתן, פיתחו עם גיא טשקנט, שף וגלסייר הרשת, טעמים כמו ערמונים־פיסטוק, דובדבני אמרנה, בננה־תמר, סניקרס ומנגו. בסך הכל יוצעו כ־20 טעמים שונים. עוד נמכרים במקום ופל בלגי ומלבי טבעוניים, ובהמשך יורחב מבחר הקינוחים.

 

פרטים: לוינסקי פינת נחלת בנימין, תל אביב. 054-2268089.

 

ג'לה. גלידריה טבעונית ג'לה. גלידריה טבעונית

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x