$
פנאי

חורף לבן במקום אדום

חמישה יקבי בוטיק ויבואני יין יגישו במהלך פברואר כוסות של יינות לבנים נבחרים במסעדות כדי להראות לישראלים שיין לבן אפשר לשתות גם בחורף

גלי וולוצקי 09:1729.01.15

"אני אוהב לפגוש אנשים שמעידים על עצמם מבינים ביין, שאומרים לי דברים כמו 'אנחנו שותים רק יינות אדומים' או 'אנחנו שותים יינות לבנים רק בחו"ל'. כשהם טועמים את היין נפקחות להם העיניים, הם מבינים שאפשר לשתות יין לבן גם בארץ", אומר דורון רב הון, הבעלים והיינן של יקב ספרה, המיסיונר של היינות הלבנים בארץ.

 

מאז הקים את היקב לפני כשנתיים מנסה רב הון, בעבר היינן של יקב עמק האלה, לשנות את הדעות הקדומות שבהן אוחז הקהל הישראלי בעניין היין הלבן. "אף שבעולם יינות לבנים נתפסים כשווים בין שווים, בארץ עדיין מתייחסים אליהם כאל יינות מדרג ב', יינות שהם רק אפריטיף לאדומים, וזאת אף שמבחינה ייננית הם יותר יקרים ויותר קשים לעשייה".

 

חמישה היינות שנבחרו ליוזמה חמישה היינות שנבחרו ליוזמה

 

כעת יוצא רב הון ביוזמה יוצאת דופן, המאגדת חמישה יקבי בוטיק ויבואני יין בוטיק בניסיון לשכנע את הישראלים שיין לבן אפשר לשתות גם בחורף. "ברגע שמתחיל הגשם הראשון אנשים פותחים את הבקבוקים של היין האדום", מתלונן רב הון, "אנחנו רוצים להראות להם שלבן מגיע בכל מיני גוונים, ולשכנע אותם - בלי ליפול לקלישאות - שגם יין לבן יכול להיות בחירה מעולה לחורף".

 

"עד לפני כמה שנים יינות לבנים בכלל לא היו בתודעה בארץ", אומר ערן פיק, יינן יקב צרעה, "נכון שהיום שותים יותר ממנו בארץ אבל זה עדיין עניין יותר ברנז'אי. אין שום סיבה לשתות רק יין אדום בחורף. גם בבית אני שואל את עצמי בכל יום מחדש מה בא לי באותו הרגע".

 

חמשת המשתתפים ביוזמה של רב הון - היקבים ספרה, צרעה וגראז' דה פאפה, והיבואנים וויין דומיינס ובורגון קראון - הרכיבו קולקציה של חמישה יינות לבנים עשירים, שיוגשו במהלך כל חודש פברואר גם בכוסות (55–45 שקל) במבחר מסעדות וברי יין בתל אביב, כגון טוטו, ז'אז'ו, שולחן, קלארו, ברוט, כתית וצ'יקטי. בשנה הבאה, מבטיח רב הון, יתפרס המיזם גם למקומות מחוץ לתל אביב. "מדובר ביינות שבדרך כלל לא מוגשים בכוסות במסעדות, וזו הזדמנות עבור הקהל לטעום אותם", הוא מסביר.

 

בעלי המסעדות תומכים ביוזמה. "אני רואה אצל הלקוחות יותר פתיחות ורצון לטעום דברים חדשים", מספר אבי קאשי, הבעלים של מסעדת צ'יקטי, "לאט לאט אנשים מוכנים לצאת מהשטנץ של קברנה סוביניון ומרלו, לנסות דברים אחרים. זה חייב להתחיל מכאן, ברגע שבעלי המסעדות יציעו לאורחים יינות חדשים ושונים זה יקרה".

 

דורון רב הון דורון רב הון צילום: ענר גרין

 

5 היינות שנבחרו ליוזמה:

 

1. בורגון בלאן, Pierre Duroche: שרדונה של יצרן הנחשב לכוכב העולה של האזור. מעט עץ והרבה פרי. מחיר מצוין למי שאוהב בורגון (130 שקל).

2. שורש לבן, יקב צרעה: סוביניון בלאן שהתיישן בעץ אלון צרפתי למשך שבעה חודשים. עשיר ומרתק (130 שקל).

2. גראז' דה פאפה לבן, עידו לוינסון: שרדונה עדין ואלגנטי עם חמיצות נהדרת וטעמי פרי מובהקים (150 שקל).

4. White Signature, יקב ספרה: יין הדגל של היקב, העושה שימוש במיטב הענבים שנבצרו באותה השנה (במקרה זה 2012). שרדונה, סמיון ונגיעה של ריזלינג. הדרי, מורכב ומעניין. תענוג (140 שקל).

5. גרונר ולטלינר, אלצינגר: גרונר ולטלינר מהאזור הכי ממותג והכי מוכר באוסטריה. נגיש וכיפי, יין מושלם ללוות אוכל (130 שקל).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x