• תפריט
אוכל

הפסקה לעסקית: חוזרת לשגרה

השף ירון שלו, שעזב לפני כמה חודשים בסערה את מסעדת טוטו ושב אליה לאחרונה, הצהיר כי יהפוך אותה לטובה יותר מבעבר. בינתיים הוא בכיוון הנכון

גלי וולוצקי 10:0226.01.15

שיחת הטלפון שבה הזמנו שולחן לארוחת צהריים עסקית במסעדת טוטו כבר סיפקה סיבה טובה לאופטימיות. בעוד המארחת מהעבר השני של הקו בדקה את אפשרויות ההושבה אפשר היה לשמוע את ירון שלו, שף המסעדה, נוזף בעובדי הפלור במה שנשמע כמו שיחת מוטיבציה שכל שף שמחזיק מסעדה מתוקתקת צריך לעשות לפעמים.

"אם אתם לא שמים לב לדברים כאלה אולי אתם לא מסוגלים להיות מנהלים", הספקנו לשמוע אותו אומר לצוות, בטרם התבשרנו שיישמר לנו מקום על הבר בשעה שתיים וחצי.

 

שנה לא קלה עברה על המסעדה ועל השף, שעזב את טוטו אחרי סכסוך מתוקשר עם שותפיו לשעבר. הוא חזר אחרי מלחמה שנראתה לפרקים כמעט חסרת סיכוי, אבל בצהרי חמישי האחרון המסעדה נראתה כאילו השנה האחרונה היתה לא יותר מחלום בלהות שספק אם בכלל קרה. כמעט כל השולחנות היו מלאים בפרצופים הרגילים - אנשים שאת פניהם אפשר לראות בעמודים הראשונים של העיתון הזה ובעמודי הרכילות של עיתונים אחרים, במה שנראה כמו אחד הפאואר לאנצ'ים המרשימים ביותר בעיר.

 

סלמון על פונדו בצלים מתקתק עם קרם אפונה סלמון על פונדו בצלים מתקתק עם קרם אפונה צילום: אוראל כהן

 

ביצוע מוקפד

 

התפריט העסקי של טוטו מציע, במחיר קבוע של 125 שקל, ארוחה הכוללת ראשונה ועיקרית, ובמקביל מוצע גם התפריט הרגיל, שלא נראה כאילו לרבים מהאורחים יש בעיה לשלם את מחיריו השערורייתיים.

 

מנה ראשונה של טרטר אינטיאס וטונה אדומה הוגשה באופן מרהיב בצלחת עגולה שהונחה על מצע קרח גרוס ופרחים. הדגים, שנקצצו לקוביות בגודל בינוני, היו טריים והוגשו בתיבול עדין מאוד, של חזרת טרייה וסויה לבנה. עלים רעננים של גרגר נחלים הוסיפו חריפות מענגת.

 

מנה ראשונה נוספת, סלט קר של קלמרי עם עגבניות ובצלים צלויים וגרגירי חומוס, כבר משכה לכיוון הים־תיכוני.

 

העגבניות והבצל נחרכו בגריל, ועם שפע של צנוברים, עלי אורגנו טרי ומצע יוגורט מעורבב עם בצלים מטוגנים מתקתקים הרכיבו מנה מצוינת, שאולי נשמעת כמו עוד בנאליה תל־אביבית, אבל ביצוע מוקפד ומקורי הציל אותה משיממון.

 

המקום הטבעי

 

מבחר העיקריות מציע את הבסט סלרס של המסעדה (ניוקי ערמונים ופיצות) לצד כמה מנות של בשר ודגים. אנחנו בחרנו במנה שנשמעה על הנייר קצת סתמית, אבל התבררה כמדויקת ואלגנטית. פילה סלמון שנצלה כך שחלקו החיצוני הפך לפריך ותוכו נשאר עסיסי הוגש על פונדו בצלים מתקתק עם קרם אפונה. לא שיא המקוריות, אבל עדיין טעים וטוב.

 

הכוכבת של הארוחה היתה, ללא ספק, מנת צלע החזיר בקרמל תבלינים תאילנדי. זו היתה מנה עצומת ממדים שתספק גם שני סועדים רעבים, וכללה צלעות חזיר שנצלו באופן מדויק והיו ורדרדות מבפנים ופריכות שומן מבחוץ, בזיגוג קרמלי בסגנון אסייתי מעט מפולפל ועם שפע של בוטנים קצוצים, קשיו ועלי כוסברה.

 

עם חזרתו למסעדה הצהיר שלו שבכוונתו להפוך אותה ליותר טובה ממה שהיתה לפני שעזב. בינתיים נראה שהוא בכיוון הנכון. טוטו תחת הנהגתו היתה בעבר וחזרה להיות גם עכשיו אחת המסעדות הטובות בעיר.

 

מחיר העסקית אינו זול, אבל ההיצע והביצוע של המנות בצהריים מיישר קו עם תפריטי הערב של מסעדות אחרות, וכך טוטו חוזרת למקומה הטבעי - אחת האופציות הטובות ביותר, בעיקר למי שאוחז בתקציב הוצאות שאינו מוגבל.

 

טוטו

ז'אנר: מסעדת שף

מיקום: ברקוביץ' 4 תל אביב, 03-6935151

מחיר: 125 שקל, ראשון־חמישי 12:00–16:00

התחככות: הון־שלטון

שירות: מקצועי

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני האזור

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: טעימה, יקרה ובמגמת שיפור

 

בטל שלח
    לכל התגובות