$
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: נשים במטבח

מסעדת המטבח החדשה ברמת אביב ג' הפכה למעוז שבו עושות תושבות השכונה הפסקת צהריים מהשופינג, והתפריט מתאים בדיוק לזה

גלי וולוצקי 09:4023.12.13
במסעדת המטבח החדשה במרכז שוסטר ברמת אביב הכל מעוצב, מהצלחות המעוטרות ועד הסינרים הססגוניים של המלצרים, שעסוקים מאוד בהברקת הסכו"ם ובסידור סלסילות עם לימונים. אפילו הקהל מעוצב למשעי.

 

המטבח היא אחות למסעדה בשם זהה במתחם התחנה החדשה בירושלים, ושתיהן בבעלות אותה המשפחה, שמפעילה גם את פוקצ'ה בר בירושלים.

 

נכנסנו למסעדה בשעת צהריים תוך דילוג בינות לשולחנות ומסביבם המון אמהות, שצקצקו בחיבה באוזני מה שנראה (ונשמע) כפעוטון שלם. חלק ניכר מחלל המסעדה נתפס בידי עגלות תינוקות, והשאר בידי אנשים על לפטופיהם. אין ספק שהמטבח הצליחה בתוך זמן קצר יחסית להפוך למסעדה השכונתית של מתחם הקניות.

 

תבשיל קציצות דגים. מנה טעימה למדי, שתוספת לספיגת הרוטב היתה משפרת אותה תבשיל קציצות דגים. מנה טעימה למדי, שתוספת לספיגת הרוטב היתה משפרת אותה צילום: עמית שעל

 

תפריט הצהריים פה מציע ארוחות בראנץ', סלטים, כריכים ומנות דגים, שהמלצרים ממליצים עליהן בחום.

 

כשראינו בתפריט מנה של קרפצ'ו דלעת (26 שקל) לא יכולנו להתאפק. המנה, שהיתה כוכבת לרגע לפני כמה שנים, כשהשף חיים כהן הגיש אותה בראשית ימיה של מסעדת דקא, הוגשה בהמשך בפרשנויות נוספות ומוצלחות מאוד בכמה מסעדות בארץ.

 

כאן, למרבה הצער, קיבלנו גרסה לא ממש מוצלחת. שש פרוסות לא גדולות של דלעת טבעו בכמות מוגזמת של מיץ לימון בעיטור גרעיני דלעת וטבעות פלפל חריף, ואיבדו את העדינות והרעננות המאפיינות את המנה הזאת כשהיא במיטבה.

 

דווקא מנה מתפריט הבראנץ' היתה כוכבת הארוחה. המנה ששמה "ברלין" (למה, בעצם?) הורכבה מפרוסה של בריוש קלוי, ביצים עלומות, סלמון מעושן, רוטב הולנדייז ותרד מוקפץ. במקומות אחרים בעולם קוראים לזה ביצי פלורנטין (עם תרד) או רויאל (בגלל הסלמון), אך נחמד לראות שרמת אביב מפתחת מונחים מקומיים. הבריוש היה פריך ועשיר, הביצים היו עשויות כהלכה והרוטב היה טוב (44 שקל).

 

מנה נוספת, קונקסה (שיטת חיתוך עגבניות לקוביות — 56 שקל), התגלתה כמחבת לוהטת ובתוכה תבשיל של קציצות דגים (לא הבנו מהמלצרית אילו) עם רוטב עגבניות, גרגירי חומוס וקצת יוגורט. הקציצות היו קצת אנמיות, אבל התבשיל היה די טעים. רק חבל שלא הוגש עם תוספת שתספוג את הרוטב, קוסקוס למשל, שהיה הופך את המנה לארוחה של ממש.

 

את הקפה (המצוין) שתינו בין האדניות בחוץ. התינוקות הלכו לישון, ואנחנו נהנינו מכמה דקות שקטות של שמש חורפית.

אתר האינטרנט של המסעדה מלהג על מסע קולינרי חוצה יבשות ועל מטבח עוצמתי וחושני. את כל אלה לא ראינו בצלחת שלנו, אבל כן נהנינו מארוחת צהריים חביבה במרכז מסחרי שהאפשרויות הקולינריות שלו לא מרגשות. המטבח לא מצדיקה הגעה במיוחד, אולם אם אתם באזור, לשופינג לדוגמה, תפריט הצהריים שלה בהחלט עושה את העבודה.

 

המטבח

ז'אנר: שכונתית בעלת תפריט מגוון

מיקום: אבא אחימאיר 29 תל אביב, 03-6318969

מחיר: בראנץ' 44–36 שקל, ראשונות 44–26 שקל, עיקריות 88–44 שקל

שעות: 12:00–23:00

התחככות: בעיקר תושבות האזור

שירות: לא מקצועי אך משתדל

כשרות: תפריט כשר - חלבי ודגים

חניה: באזור, ללא תשלום

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: אם אתם בסביבה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x