• תפריט
הפסקה לעסקית

הדיל היפני

יקימונו נתפסת כבר שנים כמועדון סגור, מרוחק ויקר, אך העסקית החדשה שלה, אחרי השיפוץ, מציעה את אחת מארוחות הסושי המעולות בישראל, במחיר סביר שמשלמים לעתים עבור ארוחת צהריים במסעדות בינוניות

גלי וולוצקי 09:5628.05.12
מסעדת יקימונו ניצבת כבר שנים בשדרות רוטשילד בתל אביב כמבצר של אנינות טעם. מבחוץ היא נראית כמו מועדון חברים סגור, ורק האור הכחול המנצנץ מבעד לדלתות הזכוכית מזמין להיכנס. בפנים קרירות ודממה, אקווריומים עם אלמוגים צבעוניים, ושורה של סושי מאסטרים במדים בוהקים מאחורי הבר הגדול והמצוחצח.

המסעדה, הנחשבת לאחת היפניות המובחרות בארץ, היא מעוזם של אנשי השגרירויות והאוליגרכים, הפוקדים את החדרים הפרטיים בקומה העליונה. לסועדים מהשורה היא תמיד נראית מרוחקת ויקרה. אפילו גרגרני סושי אמיתיים לא נוהרים אליה לעתים קרובות, שכן הסושי המשובח מתומחר בהתאם.

 

לאחרונה עברה יקימונו שיפוץ שהצעיר מעט את פניה, התפריט רוענן, ובגזרת העסקיות היא מציעה ארוחה מלאה של מרק, פתיח, עיקרית, תוספת ושתייה חמה תמורת 85–95 שקל.

 

עסקית ב- 85 שקל, המבוססת על קומבינציית סושי, מופת של טריות ומקצוענות עסקית ב- 85 שקל, המבוססת על קומבינציית סושי, מופת של טריות ומקצוענות צילום: אוראל כהן

 

מרק מיסו ומרק סוהימונו (מרק צלול עם נתח של דג דניס, פטריות ואצות) היו משובחים. המיסו היה מלא טעם, והסוהימונו היה עדין, והירקות בו פריכים ומענגים. הורנסו מאקי מושי, רולים זעירים של נייר אורז שקוף, שמולאו בתרד והוגשו עם רוטב מיסו, היו טובים מאוד, אך הפתיח השני, אגה דאשי טופו (קוביות טופו פריכות ברוטב סויה עם צנון), לא היה די ארומטי וטעמו אנמי.

 

התוספות, סלט קאיסו (אצות ומלפפונים) וקושיאקי (מחמצים יפניים), היו שתיהן פריכות ומרעננות. אבל כל אלה היו רק המשחק המקדים לדבר האמיתי: הסושי. פלטה מרהיבה של ניגירי (מטונה אדומה, ילוטייל וסלמון, שתי יחידות מכל סוג) וקונוס של סלמון ואבוקדו הרכיבו קומבניציה שמחירה 85 שקל, שהתבררה כמופת של טריות ומקצוענות. הדגים כולם היו טריים ומשובחים, והביצוע מופתי. גם קומבינציית הטוקובטסו סושי ב־95 שקל (12 יחידות של רולים מיוחדים על פי בחירת השף) היתה נהדרת. גם הרולים האלה הוכנו מטונה אדומה, סלמון וילוטייל, חלקם בציפוי דג ואחרים בציפוי אבוקדו. למרות מבחר הדגים המצומצם, הביצוע המושלם של הרולים, שהיו מהודקים, נדיבים בכמות הדג ומרהיבים ביופיים, הפך את הקומבינציה לחגיגה.

 

שני ספלי תה ירוק חתמו ארוחה מענגת. יקימונו היא מסעדה המשדרת הסתגרות והפניית עורף לטרנדים קולינריים, אבל אל תניחו לרושם הראשוני להטעות אתכם. עסקית ביקימונו היא אחת מארוחות הסושי הטובות בישראל, במחיר שאותו משלמים כיום גם עבור ארוחות צהריים במסעדות בינוניות.

 

שם: יקימונו

ז'אנר: מסעדה יפנית

מיקום: רוטשילד 19 תל אביב, 03-5175171

מחיר העסקית: 85–95 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–17:00

התחככות: קבועים/קבועות של המקום

שירות: זריז ומקצועי

כשרות: אין

חניה: בתשלום, באחד מחניוני האזור

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: שווה ביותר

 

קבלו ניוזלטר שבועי שיעזור לכם לתכנן את בילויי סוף השבוע. לחצו להרשמה

8תגובות
בטל שלח
  • לכל המושפלים מביניכם תקשיבו ותקשיבו טוב!!!
    יאקימונו היא המסעדה הטובה ביותר בארץ!!!
    אני קלייט של המקום למעלה מ 17 שנה!!
    מהמסעדה הכשרה בהילטון תל אביב מהירקון בזמנו ובטח ובטח ברוטשילד!!!
    איכות שלא נראתה כמותה בארץ ישראל ולדעת כל אנשי העסקיים שראיתי במסעדות אשר באים מחול אומרים את המשפט הראשון שאמרתי יאקימונו היא המסעדה הטובה ביותר!
    לפי מיטב ידעתי הם גם ריעננו והוזילו את התפריט שלהם כך שזה בא לקראתנו חובבי הסושי ומביני עניין ...
    אז אם מישהו ממסעדת יאקימונו קורא את מה שכתבתי....
    אתם הדבר!!
    תמשיכו בדרך! שלכם בשירות המיוחד והאוהב
    תמסרו אלף תודות לשפים המדהימים שלכם..(אני אדאג לומר זאת באופן אישי כשאגיע שבוע הבא)
    להבאה מי שלא מבין באוכל שלא יגיב פה חחחח
    אחד שמבין עניין, (29.05.12)
  • לכל המושפלים מביניכם תקשיבו ותקשיבו טוב!!!
    יאקימונו היא המסעדה הטובה ביותר בארץ!!!
    אני קלייט של המקום למעלה מ 17 שנה!!
    מהמסעדה הכשרה בהילטון תל אביב מהירקון בזמנו ובטח ובטח ברוטשילד!!!
    איכות שלא נראתה כמותה בארץ ישראל ולדעת כל אנשי העסקיים שראיתי במסעדות אשר באים מחול אומרים את המשפט הראשון שאמרתי יאקימונו היא המסעדה הטובה ביותר!
    לפי מיטב ידעתי הם גם ריעננו והוזילו את התפריט שלהם כך שזה בא לקראתנו חובבי הסושי ומביני עניין ...
    אז אם מישהו ממסעדת יאקימונו קורא את מה שכתבתי....
    אתם הדבר!!
    תמשיכו בדרך! שלכם בשירות המיוחד והאוהב
    תמסרו אלף תודות לשפים המדהימים שלכם..(אני אדאג לומר זאת באופן אישי כשאגיע שבוע הבא)
    להבאה מי שלא מבין באוכל שלא יגיב פה חחחח
    אחד שמבין עניין, (29.05.12)
  • שיטת מצליח: דגים קלייטנטים פלצניים ופרובנציונאליים ברשת הדייגים (ל"ת)
    ואוכלים אותם חיים, (28.05.12)
  • מחיר מוגזם ביותר עבור מבחר דגים קטן (3) ולא יותר מ-200 גר' דג בסה"כ! RIP-OFF ישראל במיטבה. בארץ מבחר הדגים בסושיה הוא קטן ומצומצם, לעומת זאת המחירים מטורפים. חבל על הכסף, ועל העלבון למסורת אומני הסושי שהביאו לעולם מגוון גדול של דגים שמכינים בצורות וטעמים מגוונים. חבל שאת הישראלי הפרובינציאלי אך היומרני ניתן לרמות במבחר עלוב וחסר דמיון של 3 דגים בלבד!
    sylvia, (28.05.12)
לכל התגובות