$
פנאי

מסיבה פרטית: מסעדות לאירועים קטנים

חצר ציורית בבניין בצלאל הישן, חדר חדש במסעדה יפנית או בית קפה כשר במלון יוקרה. כלכליסט ממפה את המקומות הכי מומלצים לחגוג בהם בלי הבלגן והכלים

גלי וולוצקי 11:20 28.08.11

 

אירועים משפחתיים של 10–40 סועדים הם לפעמים בלגן גדול. נכון שלא מסובך לארח 20 איש בבית, אבל תמיד יחסרו כיסאות, צלחות או מקום סביב השולחן. פתרון אלגנטי במיוחד הוא לארח כמו בבית - אבל במסעדה. מזמינים חדר פרטי, בוחרים תפריט, משלמים מחיר של מסעדה ולא של קייטרינג (לעתים בהנחה של 5%–10% על ההזמנה המרוכזת), נהנים מאוכל משובח, משאירים טיפ למלצרים, ובעיקר לא עובדים קשה וחוזרים לבית נקי. "כלכליסט" מציע מסעדות בארץ לפי אופי האירוע.

 

ליליות ביסטרו, רעננה: אירוח שומרי כשרות

 

המסעדה הכשרה ברעננה מציעה חדר פרטי אלגנטי, המתאים ל־40–25 איש, סביב שולחן מרכזי אחד או שולחנות נפרדים. הז'אנר: ים־תיכוני עדכני. מנות לדוגמה: פרגיות צלויות בגריל עם סלסה של פלפל אדום, עגבניות שרי ובזיליקום; נתח אנטרקוט צלוי בתנור אבן; לחמעג'ון - מאפה חם עם תבשיל בשר ופלפל ירוק; חציל צרוב בגריל עם טחינה מוקצפת ובלסמי מיושן; סביצ'ה סלמון עם בצל סגול וחצילים שרופים. ציוד: מקרן ומסך, מערכת סאונד נפרדת לחדר הפרטי. פרטים: 140–300 שקל לסועד, הנשר 1, 09-8853508.

 

ליליות, רעננה. אורחים: 25-40
ליליות, רעננה. אורחים: 25-40

 

מינה טומיי, חיפה: פרידה מצעירים שנוסעים לטיול הגדול בחו"ל

 

החדר הפרטי מעוצב בסגנון הודי, ויכול לארח עד 25 סועדים. ז'אנר: פאן־אסייתי (תאילנד, יפן, הודו, וייטנאם ודרום קוריאה).

 

מנות לדוגמה: סלט טומיי (סלט ירוק עם פרי, נבטים, קשיו, שומשום שחור ואצות היג'קי בוויניגרט מנגו); סלט פאפאיה סום טאם; קרפצ'ו וייטנאמי; מבחר סושי; גיוזה אווז מעושן; מלאי כופתה. ציוד: מסך 52 אינץ' עם חיבור למחשב, לפטופ ומקרן. פרטים: 100–150 שקל לסועד, פילמן 8, 04-6668080.

 

מינה טומיי, חיפה. אורחים: עד 25
מינה טומיי, חיפה. אורחים: עד 25

 

מנואלה, זכרון יעקב: אירוע משולב בטיול

 

המסעדה מציעה חדר פרטי ל־14–6 איש, הצופה למטבח ולמכונת ייצור הפסטה ומבטיח פרטיות מוחלטת. ז'אנר: איטלקי קליל (פיצות, פסטות וסלטים). מנות לדוגמה: סלט פנצנלה; פנה פונגי; פטוצ'יני עם חמאה, סלמון מעושן וגרידת לימון; פוזילי פיזאנו — רוטב עגבניות, אפונה, ארוגולה וגבינת פטה; פיצה פטריות לבנה. ציוד: אפשר לחבר מקרן ומסך לבקשת הסועדים. פרטים: 89-110 שקל לסועד, המייסדים 49, 04-8735761.

 

קיוטו, הרצליה: יום הולדת או יום נישואים עגול

 

המסעדה היפנית הוותיקה עוצבה לאחרונה מחדש ומציעה חדר פרטי משודרג שיכול לאכלס 20–12 איש. ז'אנר: יפני ופאן־אסייתי. מנות לדוגמה: גיוזה עוף ובצל ירוק; טונה בלו לגונה (טונה עטופה באצה וצרובה בטמפורה, בליווי סלט אטריות קר); ניגירי ילוטייל; נודלס קוקוס קארי בקר; אספרגוס ופטריות ביין לבן ותערובת תבלינים. ציוד: מערכת וידיאו עם מקרן HD, מערכת סאונד מתקדמת, מערכת תאורה חכמה, חיבור למחשב ורשת אלחוטית. פרטים: 150–300 שקל לסועד, אריה שנקר 7, 09-9587770.

 

קיוטו, הרצליה. אורחים: 12-20
קיוטו, הרצליה. אורחים: 12-20

 

מונא, ירושלים: מסיבת חתונה

 

החצר הציורית של המסעדה, השוכנת בבניין בצלאל הישן, יכולה לאכלס עד 25 איש ומתאימה לאירוע אלגנטי באווירה קצת בוהמיינית. ז'אנר: ים־תיכוני באוריינטציה צרפתית ואיטלקית. מנות לדוגמה: מונא מנה יפה (מיקס בשרים מהגריל); צלחת פירות ים בפסטיס; דג ברמונדי על לינגוויני; סלט פנצנלה; קוקי סן ז'ק עם סלק אפוי; קלמרי פלנצ'ה; שרימפס על גרגירי חומוס. ציוד: אפשר לחבר מקרן או ציוד אחר בתיאום מראש. פרטים: 180–210 שקל לסועד, שמואל הנגיד 12, 02-6222283.

 

מונא, ירושלים. אורחים: עד 25
מונא, ירושלים. אורחים: עד 25צילום: שגיא שוורץ

 

ממילא קפה, ירושלים: אירוח משפחה מחו"ל

 

בית הקפה הכשר מעמיד לרשות המזמינים אירוע פרטי נישה שיכולה לאכלס עד 30 סועדים. ז'אנר: ים־תיכוני חלבי, קליל, באוריינטציה איטלקית, ותפריט נוסף באוריינטציה לטינית. מנות לדוגמה: סלט אנדיב עם אגסים וגבינה כחולה; קציצות דג עם ירקות צלויים, טחינה, אריסה ויוגורט; פילה דניס עם ירקות צלויים וגבינת עזים; פילה סלמון אפוי בתנור באיולי עגבניות מיובשות עם פירה תפוחי אדמה. ציוד: מקרן ומסך. פרטים: 180/150/120 שקל, מלון ממילא, 02-5482230.

 

מוזס, אילת: יום הולדת לבני נוער לפני גיוס

 

הסניף החדש ברשת מצויד בחדר פרטי עם יציאה לחצר הצופה לים, ויכול לאכלס עד 40 איש. ז'אנר: דיינר. מנות לדוגמה: קסדיה האם וגבינת גאודה עם רסק צ'ילי; קלמרי פריך עם איולי לימונים ושום; שיפודי פרגית בגלייז מייפל וסויה; קאריביאן צ'ילי בורגר; פרנץ' בורגר עם גבינת עזים וגבינה כחולה. ציוד: מסך פלזמה, אינטרנט אלחוטי, מקרן ומערכת שמע. פרטים: מ־100 שקל לסועד, הים 4, 9449*.

 

מוזס, אילת. אורחים: עד 40
מוזס, אילת. אורחים: עד 40

 

וניליה, תל אביב: יום הולדת לילדי הכיתה

 

בקומה העליונה של סניף בוגרשוב יש לאונג' עם מרפסת, שיכול לאכלס עד 30 אורחים. ז'אנר: גלידרייה ומתוקים, אך סועדי החדר הפרטי יכולים לקבל גם פיצות, סושי, פסטות או כריכים שיוזמנו מבחוץ. מנות לדוגמה: ופל בלגי או קרפים עם גלידות ומבחר תוספות. ציוד: מקרן, מחשב, חיבור לרשת אלחוטית ומערכת שמע. פרטים: מ־35 שקל עבור אירוע של גלידה או קרפ ושתייה, ועד 120 שקל לסועד לאירוע הכולל גם אוכל מבחוץ, בוגרשוב 33, 03-5252545.

 

וניליה, תל אביב. אורחים: עד 30
וניליה, תל אביב. אורחים: עד 30

 

רביבה וסיליה, רמת השרון: בראנץ' אינטימי

 

החדר הפרטי של בית הקפה הוותיק צנוע, מינימליסטי ומתאים ל־20–12 איש. את החלון הגדול הפונה לרחוב אפשר לסגור באמצעות וילון לטובת יתר פרטיות. ז'אנר: בית קפה וקונדיטוריה עילית. מנות לדוגמה: אגז בנדיקט; בופה בראנץ' עשיר בליווי קוקטיילים; נקניקיות של אלן טלמור עם פירה תפוחי אדמה וכרוב סגול; מבחר פרלינים משובחים ועוגיות מקרון. ציוד: מערכת שמע נפרדת, רשת אלחוטית, ואפשר לחבר מקרן. פרטים: 250–75 שקל לסועד, המייסדים 1, 03-5400179.

 

רביבה וסיליה, רמת השרון. אורחים: 12-20
רביבה וסיליה, רמת השרון. אורחים: 12-20צילום: אוראל כהן

 

x