$
קורונה

מחקר: החיסון של אסטרזניקה מקטין משמעותית גם הדבקה

הדבר עשוי לשנות את אופן התפשטות נגיף הקורונה, מכיוון שכך כל מחוסן מגן גם על האנשים בסביבתו, בניגוד למקרה בו החיסון רק מונע את המחלה באופן קשה; נמצא גם כי החיסון יעיל אחרי הזריקה הראשונה, בשיעור של 76% בשלושת החודשים אחרי קבלתה

חדשות חוץ 12:1803.02.21

החיסון של אסטרזניקה ואוניברסיטת אוקספורד מוביל לירידה משמעותית בהתפשטות נגיף הקורונה, לפי ממצאים במחקר שטרם פורסם. לפי המדענים, השפעת חיסוני הקוביד על העברת המחלה הייתה נעלם מכריע, שצפוי לעצב דרמטית את דפוס התפשטות המגפה העתידי.

 

המחקר מראה גם שהחיסון יעיל כבר אחרי הזריקה הראשונה - יעילות של 76% בשלושת החודשים שאחריה.

 

 

 

השפעת החיסון על מקדם ההדבקה של הנגיף היא קריטית, כיוון שאם חיסון רק מונע מחלה קשה, עדיין ניתן להעביר את הנגיף, ולכן כדי להשיג חסינות כללית על כל האזרחים להתחסן. אך אם חיסון מצליח למנוע גם הדבקה, או אז יש לו השפעה רחבה הרבה יותר על המגפה, כך שכל מחוסן למעשה מגן גם על האנשים בסביבתו.

 

במסגרת המחקר שנעשה ע"י אוניברסיטת אוקספורד נבדקו אנשים מדי שבוע כדי לבדוק להימצאות הנגיף.

 

חיסון אסטרזניקה חיסון אסטרזניקה צילום: University Of Oxford

 

 

ממצא נוסף של המחקר הוא שמספר הבדיקות החיוביות ירד בחצי לאחר שאנשים קיבלו גם את המנה השנייה. "המידע מראה שלחיסון כנראה יש השפעה על שיעור ההדבקה בנגיף, והוא מפחית את מספר הנדבקים באוכלוסייה", לדברי המחקר.

 

בריטניה, בשונה ממדינות אחרות, מתעדפת מתן חיסון ראשון לכמה שיותר אנשים, על פני מתן שתי המנות למחצית האנשים, זאת מתוך כוונה להציל יותר חיים. אך המשמעות היא גם שעל המחוסנים להמתין כשלושה חודשים למנה השנייה.

 

המחקר, שבוצע בהשתתפות 17,000 בני אדם בבריטניה, דרום אפריקה וברזיל, הראה שההגנה נותרה בשיעור של 76% בשלושת החודשים לאחר המנה הראשונה, ו-82% לאחר קבלת המנה השנייה.

 

"המידע החדש מספק אישוש חשוב למידע הביניים ששימש יותר מ-25 רגולטורים שונים כדי לתת אישור חירום לשימוש בחיסון", כך אמר פרופסור אנדרו פולארד, מצוות מחקר החיסון של אוקספורד. "המידע תומך גם בהמלצה שנתנה וועדת החיסון המשולבת, לרווח של 12 שבועות בין החיסונים, וזו נראית כרגע כגישה האופטימלית עבור מבצע החיסון".

x