$
קורונה

עוצר לילי בספרד, חדרי הכושר ובתי הקולנוע באיטליה נסגרים

ראש ממשלת ספרד סנצ'ס מטיל עוצר ברחבי המדינה מ-23:00 עד 06:00. סנצ'ס הודיע על מצב חירום ויבקש מהפרלמנט להאריך אותו עד חודש מאי. "אנחנו במציאות קיצונית, הקשה ביותר ב-50 השנים האחרונות", אמר. איטליה: המסעדות ייסגרו מדי יום ב-18:00. עימותים ברומא, שנמצאת בעוצר לילי

ynet 19:0525.10.20
ראש ממשלת ספרד פדרו סנצ'ס הכריז היום על מצב חירום בארצו, שמתמודדת עם הגל השני של הקורונה. "אנחנו חיים במצב קיצוני, זה המצב הקשה ביותר בחצי המאה האחרונה", אמר סנצ'ס אחרי ישיבת קבינט. במסגרת מצב החירום כל האזורים בספרד - חוץ מהאיים הקנריים - יידרשו להטיל עוצר לילי מ-23:00 עד 06:00. סנצ'ס אמר שהמנהיגים האזוריים רשאים להאריך את שעות העוצר, לסגור את הגבולות האזוריים לנסיעות ולאסור על התקהלויות של יותר משישה אנשים.

 

מצב החירום בספרד אמור להימשך שבועיים לפחות. אחרי 15 ימים הממשלה תזדקק לאישור הפרלמנט כדי להאריך אותו. סנצ'ס הוסיף שהוא יבקש השבוע מהפרלמנט להאריך את מצב החירום בשישה חודשים - עד חודש מאי.

 

"המציאות היא שאירופה וספרד שקועות בגל השני של המגפה", הדגיש ראש הממשלה. ממשלת ספרד ציינה אמש שרוב המנהיגים האזוריים בספרד הביעו תמיכה בהחלטה להטיל מצב חירום כדי להילחם בנגיף.

 

זו הפעם השלישית שבה מכריז סנצ'ס על מצב חירום בגלל הנגיף, וכך מקבל לידיו סמכויות יוצאות דופן. הפעם הראשונה הייתה בחודש מרץ. ספרד הטילה סגר נוקשה כדי להילחם במגפה. מצב החירום הוארך ובוטל בחודש יוני, ובמהלך הקיץ הסירה ספרד את ההגבלות.

 

מצב החירום השני שעליו הכריזה הממשלה היה בתוקף במשך שבועיים באזור מדריד, כדי לאכוף את ההגבלות שהוטלו על האזרחים – הגבלות שעליהן מחתה הממשלה האזורית. מצב החירום באזור מדריד בוטל אתמול.

 

 

אורנס, ספרד אורנס, ספרד צילום: אי פי איי

 

כמו מדינות רבות באירופה גם ספרד מתמודדת בשבועות האחרונים עם זינוק במספר הנדבקים בקורונה. בסוף השבוע הגיע מספר הנדבקים במדינה ליותר ממיליון. קרוב ל-35,000 מתו מהקורונה מתחילת ההתפרצות במדינה. ספרד דיווחה ביום שישי על קרוב ל-20,000 נדבקים חדשים ועל 231 מתים נוספים מהנגיף.

 

 

פדרו סאנצ'ס פדרו סאנצ'ס צילום: גטי אימג'ס

 

באיטליה ראש הממשלה ג'וזפה קונטה החריף היום את הגבלות הקורונה ברחבי המדינה, אחרי שיא במספר הנדבקים החדשים. החלטת הממשלה התקבלה למרות מחאות של מנהיגים אזוריים, ומהומות ברחובות באזורים שבהם הוטל עוצר לילי.

 

החל ממחר ועד 24 בנובמבר תסגור איטליה את בתי הקולנוע, התיאטראות, חדרי הכושר ובריכות השחייה שלה. המסעדות ובתי הקפה ייסגרו מדי יום ב-18:00. קונטה אמר שהצעדים החדשים נועדו להגן על הציבור – וגם על הכלכלה. "אנחנו הולכים קצת לסבול החודש", אמר קונטה והוסיף: "נחרוק שיניים בגלל ההגבלות האלה, ובדצמבר נוכל לנשום שוב".

 

איטליה, שהייתה המדינה הראשונה באירופה שסבלה מהתפרצות קשה של הנגיף והטילה סגר כולל, דיווחה אתמול על קרוב ל-20,000 נדבקים חדשים ביממה. "'חצי סגר' לחודש", נכתב בעיתון לה-רפובליקה, שם ציינו שקונטה לא התאמץ יותר מדי כדי לפייס את המנהיגים האזוריים. הם קראו לממשלה להסתפק בהגבלות קלות, כדי להציל את העסקים הקורסים שנפגעו מהסגר באביב.

 

בתי הספר והגנים באיטליה יישארו פתוחים, למרות שעד 75% מהשיעורים בתיכונים ובאוניברסיטאות יועברו ברשת. האיטלקים התבקשו להימנע מנסיעות בתחבורה הציבורית או מחוץ לאזור המגורים שלהם כמה שניתן. "זה הולך להרוס אותנו", אמר אוגוסטו ד'אלפונסי, בעלים של מסעדת דגים ברומא, על צמצום שעות הפעילות של המסעדות. "איבדנו כבר 50% מהלקוחות שלנו השנה. בלי סיוע ממשלתי, אנחנו גמורים".

 

מנהיגים אזוריים הזהירו שסגירת העסקים תחריף את המתח ברחוב האיטלקי. ג'וזפה ספדפורה, סגן נשיא איגוד העסקים "אונימפרזה", אמר כי "הכעס יתפוצץ בימים ובשבועות הקרובים, ויהיה קשה לשלוט עליו".

 

 

רומא רומא צילום: רויטרס

 

הצעדים החדשים הוצגו על ידי משרד ראש הממשלה שעות אחרי שפעילי ימין קיצוני התעמתו עם המשטרה ברומא. העימותים היו בהפגנה נגד העוצר הלילי שהוטל באזור בשבוע שעבר. המפגינים הדליקו זיקוקים, הבעירו פחי אשפה וזרקו רימוני עשן לעבר השוטרים. כ-200 פעילים ששייכים לארגון הניאו-פשיסטי "פורצה נובה" ("כוח חדש") הובילו את העימותים בלילה שני של הפגנות. בליל שבת התעמתו מאות מפגינים עם שוטרים בנאפולי בדרום המדינה, שגם שם הוטל עוצר לילי. גם בסיציליה ובאזור פידמונט בצפון איטליה הוטל עוצר לילי, שייכנס לתוקף במהלך השבוע.

 

ראש הממשלה קונטה נמצא תחת לחץ חריף של מדענים וחוקרים שדורשים ממנו לעשות יותר כדי לבלום את התפשטות הקורונה. חלקם אף קוראים להטיל סגר. "אזורים רבים נכשלו בשדרוג מערכת הבריאות שלהם בקיץ, ועכשיו אנחנו משלמים את המחיר", אמר וולטר ריצ'רדי, יועץ לממשלת איטליה מטעם ארגון הבריאות העולמי. "יש לנו רק עוד כמה שבועות להתערב. אנחנו צריכים סגרים מקומיים, אפילו אזוריים. העוצר לא עובד".

 

 

מהומות ברומא מהומות ברומא צילום: איי אף פי

 

עד כה נדבקו בקורונה יותר מ-500,000 איש באיטליה ויותר מ-37,000 מתו מהנגיף. כ-100 מדענים וחוקרים קראו בשבוע שעבר לממשלה לפעול אחרי שהרופא ג'ורג'יו פריסי התריע שללא הגבלות חדשות תגיע איטליה ל-500 מתים ביום עד חודש נובמבר. "בחודש מרץ עמדה להתנגש בנו משאית במהירות של 130 קמ"ש. היום היא נוסעת במהירות של 60 קמ"ש. יש לנו זמן לחמוק ממנה, אבל אם לא נצליח היא תהרוג את כולנו באותה מידה, גם היא תיסע לאט יותר", הזהיר פריסי.

x