$
כלכלה ומדיניות

מחקר בארה"ב: שווי המיליארדרים זינק ב-29% בתקופת המגיפה

לפי המכון למחקרי מדיניות, ההון של 643 המיליארדרים האמריקאים גדל ב-845 מיליארד דולר מאז 18 במרץ; "משבר הקורונה מזין את אי השוויון הקיים בארה"ב"

שירות כלכליסט 21:1318.09.20

ג'ף בזוס, ביל גייטס, מארק צוקרברג ושאר המיליארדרים של ארה"ב ראו את הונם נוסק בששת החודשים האחרונים על רקע מגפת הקורונה – בעוד מיליוני אמריקאים נפגעים מהמשבר. כך לפי מחקר חדש שפרסם המכון למחקרי מדיניות (The Institute for Policy Studies), הנחשב לבעל נטייה שמאלה.

 

לפי המחקר, המבוסס על נתונים של "פורבס", 643 המיליארדרים בארה"ב גרפו לכיסם לא פחות מ-845 מיליארד דולר בנכסים שונים בין 18 במרץ ל-15 בספטמבר, מה שהגדיל את הונם המשותף ב-29% - ל-3.8 טריליון דולר.

 

צ'אק קולינס, מנהל תוכנית אי השוויון של המכון, שנמנה על כותבי המחקר, אמר שהוא די המום מהמספרים, והוסיף שמשבר הקורונה "מזין בעוצמה את אי השוויון הקיים בארה"ב".

 

לדבריו, "חשבתי שאחרי שישה חודשים של המשבר הזה דברים ישתנו - ושכולם יספגו מהלומה. ההבדל בין הרווחים שגרפו המיליארדרים לסבל הכלכלי הנרחב שחווה ארה"ב הוא מוחלט, ומדגיש את ההקרבה הבלתי שווה ואת הרווח שנעשה על גבי אחרים שניכרים במעלה רשימת בעלי ההון".

 

 

צוקרברג, בזוס ומאסק צוקרברג, בזוס ומאסק צילום: איי אף פי, אי פי איי

 

קולינס ציין גם את ההשפעה ההפוכה והמובהקת של כלכלת הקורונה על העובד האמריקני הממוצע.

 

בין השאר, לפי המחקר, הונו של מייסד אמזון ג'ף בזוס זינק ב-55 מיליארד דולר מאז 8 בפברואר, בעקבות הניתור במניית אמזון. הונו של מייסד טסלה, אלון מאסק, תפח ב-70 מיליארד דולר

 

המגפה יצרה את המשבר החמור ביותר בשוק העבודה מאז השפל הכלכלי הגדול - שיעור האבטלה באפריל נסק ל-14.7%, לפני שהתאושש והגיע ל-8.4% באוגוסט. מאז פברואר פוטרו בארה"ב 11.5 מיליון עובדים. הבקשות לדמי אבטלה אמנם פחתו לאחרונה, אך עדיין גבוהות פי ארבעה מאשר לפני המגפה.

x