$
קורונה

מסעדת היוקרה בניו יורק שהשקיעה מאות אלפי דולרים כדי שתוכל להיפתח מחדש

מסעדת ""לה ברנרדין", בעלת שלושה כוכבי מישלן, צפויה להיפתח מחדש ב-30 בספטמבר, תחת מגבלות, לאחר שהיתה סגורה מאז מרץ בגלל מגיפת הקורונה; בין השאר הותקנה בה מערכת חימום, אוורור ומיזוג חדשה, המחסלת מעל 99% מנגיפי הקורונה שבאוויר בתוך חצי שעה

שירות כלכליסט 18:0318.09.20

ב-30 בספטמבר, מסעדת "לה ברנרדין" שבניו יורק תיפתח מחדש, לאחר שנסגרה במרץ, עם פרוץ מגיפת הקורונה ולא הציעה חלופה של ישיבה בחוץ; זו המסעדה הראשונה בעיר שלה שלושה כוכבי מישלן, שהודיעה כי תחזור לפעילות.

 

אריק ריפר, השף הצרפתי של מסעדת מאכלי הים המפורסמת, אמר ל"בלומברג" כי השקיע "מאות אלפי דולרים" בשדרוגים שונים, כדי שתעמוד בכללי הבטיחות בעידן הקורונה.

 

בין השאר, הותקנה מערכת חימום, אוורור ומיזוג חדשה (HVAC), שמטהרת את האוויר ומחסלת מעל 99% מנגיפי הקורונה שבאוויר בתוך חצי שעה - טכנולוגיה שנעשה בה שימוש בבתי חולים ונמלי תעופה.

 

כמו כן תידרש המסעדה למגבלות "הרגילות" בתקופת הקורונה - השולחנות יוצבו במרחק של שני מטרים זה מזה, ובכניסה יימדד חום לאורחים.

 

ריפר אמר ל"בלומברג": "היינו צריכים לייצר חוויה שתהיה בטוחה, אבל בה בעת תאפיין את 'לה ברנרדין''. ובמונחים של עלות - זה צריך להיות הגיוני". 

 

לה ברנרדין לה ברנרדין

 

לדבריו, "הזמן לפתיחה מחדש הוא עכשיו. אנחנו לוקחים על עצמנו סיכון, אין ספק, אבל גם בדצמבר או ינואר הסיכון יהיה קיים. אנחנו רוצים להחזיר את החיים בשכונה למסלולם". הוא ציין כי המסעדה קיבלה סיוע מהמדינה בהיקף 2 מיליון דולר.

 

לה ברנרדין היא בין המסעדות הבודדות בניו יורק שהודיעו כי ייפתחו מחדש ויאפשרו ישיבה בחלל סגור; זאת, לאור הגבלת שיעור התפוסה ל-25%, והעלות הגבוהה של התקנת אמצעי הבטיחות.  

 

השף דניאל הום, הבעלים של מסעדת 11 מדיסון פארק (גם היא בעלת שלושה כוכבי משלן), אמר כי תידרש השקעה של 2 מיליון דולר כדי לפתוח אותה מחדש. הוא ציין כי בכוונתו לפתוח מחדש את המסעדה, אך לא נקב בתאריך.

x