$
כלכלה ומדיניות

בריטניה הגיעה להסכם סחר עם יפן - הראשון לאחר הברקזיט

במשרד המסחר הבריטי אמרו כי ההסכם "ההיסטורי" יביא להגדלת היקף הסחר עם יפן ב-19.5 מיליארד דולר ב-15 השנים הקרובות; ההסכם, שצריך עוד לקבל את אישור בתי הנבחרים של שתי המדינות, אמור להיכנס לתוקף בסוף השנה

שירות כלכליסט 13:5911.09.20

בריטניה ויפן הגיעו להסכמה עקרונית על הסכם סחר. זה ההסכם הגדול הראשון עליו חותמת בריטניה עם מדינה אחרת לאחר הברקזיט.

 

ההודעה על ההסכם, אותו בריטניה כינתה "רגע היסטורי", מגיעה בעוד בריטניה מנסה ללא הצלחה להגיע להסכם עם שותפות הסחר הקרובות אליה ביותר באיחוד האירופי.

 

משרד המסחר הבריטי הודיע שעסקים במדינה ירוויחו מביטול המכסים על 99% מהיבוא מיפן, וכן שהעסקה תביא להגדלת היקף הסחר עם יפן ב-19.5 מיליארד דולר ב-15 השנים הקרובות.

 

ההסכם כולל סעיפים שנוגעים למידע ודיגיטציה "הרבה מעבר" להסכם בין האיחוד האירופי ליפן, שיאפשרו "זרימת מידע חופשית במקביל לשמירת הגנה ברמה גבוהה על מידע אישי".

 

בוריס ג'ונסון בוריס ג'ונסון צילום: אם סי טי

 

ההסכם, שטיוטה שלו זקוקה עוד לאישור בתי הנבחרים של שתי המדינות, אמור להיכנס לתוקף בסוף השנה. "זהו רגע היסטורי עבור בריטניה ויפן, בהיותו ההסכם הראשון שלנו לאחר הברקזיט", אמרה ליז טראס, מזכירת הסחר הבינלאומי של בריטניה. "מבחינה אסטרטגית, ההסכם הוא צעד חשוב לכיוון שותפות טרנס-פסיפית ומיצובה של בריטניה במרכז רשת של הסכמי סחר חופשי מודרניים עם חברות ובנות ברית".

 

ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון אמר מוקדם יותר השנה כי בריטניה תהפוך ל"סופרמן של המסחר הגלובלי", ותגיע להסכמים יוקרתיים, בתנאים שלה, לאחר עזיבת המדינה את האיחוד.

 

ההסכם המוצע עם יפן מהווה את ההסכם הגדול הראשון עבור הכלכלה החמישית בגודלה בעולם, לאחר הברקזיט. קרולין פיירברן, המנהלת הכללית של קונפדרציית התעשייה הבריטית, תיארה את ההסכם כ"פריצת דרך" אשר "תתקבל בשמחה ע"י עסקים בכל המדינה".

 

לדבריה,  "העסקים יעזרו לתמוך בממשלה במאמציה להבטיח עוד הסכמי סחר עם מדינות שונות ולקדם את הרווח שהן מביאות לקהילותינו. ההסכם עם יפן הוא הראשון מבין רבים שיבואו".

 

היום פורסם כי כלכלת בריטניה צמחה ב-6.6% ביולי.

 

x