$
קורונה

אזהרה מהבנק העולמי: אסור שהודו תהפוך למוקד הבא של התפרצות הקורונה

רה"מ מודי האריך אתמול את הסגר במדינה, בה נרשמו עד כה כמעט 400 מתים מקורונה; בבנק העולמי משבחים את הגישה השלטונית לבעיה ומדגישים את חשיבות מניעת ההתפרצות, על אף הפגיעה בכלכלה

שירות כלכליסט 12:2615.04.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

העולם לא יכול לאפשר להודו להפוך למוקד הבא של התפשטות נגיף הקורונה, כך אמר מנהל הבנק העולמי במדינה, ג'ונאיד אחמד (Junaid Ahmad). עד כה חלו בקורונה מעל 2 מיליון בני אדם ברחבי העולם וכמעט 127 אלף מתו. הודו ניצבת במקום ה-19 במספר החולים המאומתים - 11,555 - ומספר המתים עומד על כמעט 400.

 

 

 

ראש הממשלה, נרנדרה מודי, האריך אתמול את הסגר במדינה, שנמשך כבר 21 יום, ומרבית המפעלים שאינם חיוניים יישארו סגורים עד ה-3 במאי. אזורים מסוימים יוכלו להיפתח חלקית לאחר 20 באפריל, בהתאם למגבלות.

 

נרנדרה מודי נרנדרה מודי צילום: אם סי טי

 

"ממשלות ברחבי העולם נאלצות להאט את הכלכלה כדי לתת סיכוי למגזר הבריאות להתאושש", אמר אחמד לאתר החדשות CNBC לפני שהודו הכריזה על הארכת הסגר, "אני חושב שזה הבדל גדול מאוד באופן שבו ממשלות התערבו (במשבר)".

 

הוא הסביר כי כתוצאה מההאטה נקטו הממשלות - וממשלת הודו בפרט - צעדים להגנה על החלקים הפגיעים יותר בקהילה ושמירה על מגזרים במדינותיהם באמצעות שילוב של מנגנונים פיסקאליים ומוניטריים. העולם "מכין עצמו למה שנראה כמיתון הגרוע ביותר מאז התקופה שלאחר מלחמת העולם השנייה", אמר אחמד.

 

למרות מאמצי הממשלה לשמור על אנשים בבית מאז סוף מרץ, זינק מספר המקרים המדווחים בהודו. אך לדברי אחמד, הגישה המאורגנת מלמעלה של הודו ליישום ההשבתה הראשונית בפריסה ארצית הייתה "קריטית" בניסיון לבלום את ההתפשטות. הוא אמר כי "העולם, האזור או הודו לא יכולים לאפשר, בשום פנים ואופן, מוקד התפרצות אפידמי במדינה. אני חושב שכל גישת הסגר הלאומי ושימת דגש על הצד הבריאותי הייתה חשובה מאוד".

 

לאחרונה נשמעו טענות לפיהן תשתית הבריאות במדינה אינה מצוידת דיה בכדי להתמודד עם סוג ההתפרצות כפי שנראה בארה"ב או במספר מדינות במערב אירופה כמו ספרד ואיטליה. חלק מהסיבה לכך היא שהוצאותיה של הודו על מערכת הבריאות הציבורית נמוכה בהשוואה למדינות אחרות. ישנן פחות מיטות בבית חולים לאדם ופחות רופאים הזמינים לטיפול באוכלוסייתה המונה כ-1.3 מיליארד תושבים. זו יכולה להיות חלק מהסיבות לכך שהממשלה נקטה בפעולות כה דרסטיות בכדי להשבית את המדינה כולה במטרה למנוע את התפשטות הנגיף.

 

על מנת להקטין את ההשפעה השלילית על משקי בית עם הכנסות נמוכות ומפרנסים בשכר יומי, שהם לרוב חלק מהמגזר הלא מאורגן המאסיבי של הכלכלה, הודיעה הודו על חבילת תמיכה פיסקאלית בשווי 22.5 מיליארד דולר. הבנק העולמי אישר מצידו פרויקט של מיליארד דולר שיסייע להודו להתמודד עם המגיפה, כולל קיום בדיקות, בידוד, טיפולים רפואיים זמינים ובמידת הצורך גם רכש של מכונות הנשמה.

 

לשאלה אם להודו נותר מספיק מרווח פיסקאלי בכדי להגדיל את התמיכה הכלכלית במשק, אמר אחמד שיש כמה חדשות חיוביות: היקף החובות של הודו אינו כה גבוה, הוא מבוסס על המטבע המקומי ולא על גיוס לטווח קצר.

x