$
כלכלה ומדיניות

משבר הקורונה

החל מהלילה: 1.3 מיליארד הודים בסגר; "איסור מוחלט לצאת מהבתים"

רה"מ נרנדרה מודי הכריז על סגר ל-21 ימים כדי לבלום את נגיף הקורונה. "יהיה איסור מוחלט על יציאה מהבתים", אמר בנאום לאומה בת 1.3 מיליארד הנפשות. עם הודו, 2.6 מיליארד ברחבי העולם נדרשים כעת להסתגר

ynet 17:3724.03.20

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי הודיע אחר הצהריים (ג') על סגר בכל רחבי המדינה - שבה מתגוררים 1.3 מיליארד בני אדם - במטרה לבלום את התפשטות נגיף הקורונה. הסגר לדברי מודי יימשך 21 יום ויחל הלילה בחצות.

 

"כדי להציל את הודו וכדי להציל כל הודי, יהיה איסור מוחלט על יציאה מבתיכם", פנה מודי לאומה בנאום ששודר בערוצי הטלוויזיה. הוא הוסיף שאם הודו תיכשל במאבק בנגיף בשלושת השבועות הקרובים, היא תתקשה להשתקם מהמשבר שנים רבות, אולי אפילו 20 שנה.

 

 

 

אם הרשויות ההודיות יצליחו לאכוף סגר דרמטי שכזה, יהיה מדובר בצעד הדרסטי ביותר עד כה בעולם שננקט במסגרת המאבק בנגיף, צעד חמור יותר אף מהסגר שהטילה סין על כל מחוז חוביי שבו הוא התפרץ לראשונה, שם מתגוררים 60 מיליון תושבים. לפי ספירה של סוכנות הידיעות AFP, עם הצטרפותה של הודו לרשימה הארוכה של המדינות שהטילו סגר על אזרחיהן, 2.6 מיליארד בני אדם ברחבי העולם נדרשים כעת להישאר בבתיהם.

 

לפי שעה נראה שממשלת הודו הצליחה להימנע מהדבקה משמעותית, ובהודו דווח רק על 482 מקרי קורונה מאומתים ותשעה מקרי מוות, אבל לא ברור אם המספרים האלה משקפים את המציאות, והם ודאי אינם משקפים את גודל הסכנה - במדינה שבה ל-20% מתושבי הערים אין בבית גישה למים וסבון, לפי ארגון יוניצ"ף.

 

ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי צילום: אם סי טי

 

בהתחשב בכך שהודו היא המדינה בעלת מספר התושבים השני בגודלו בעולם, עלולות להיות לכך השלכות איומות. אם לא די בכך, ערי הודו הן מהערים הצפופות ביותר על פני האדמה, ולפיכך שמירה על מרחק - כפי שממליצים כל מומחי הבריאות כדי למנוע הידבקות בנגיף - קשה בהן גם היא.

 

בעיית המחסור של הודו בגישה למים נקיים זוכה כעת לתשומת לב בשל התפשטות הנגיף, אבל היא איננה דבר חדש כמובן: מאות אלפי הודים עומדים מדי יום בתור כדי למלא דליים במים שמספקת הממשלה באמצעות משאיות. גם בבתי חולים ובבתי ספר חסרה גישה למים, ותושבים נאלצים לשטוף את הכלים והבגדים שלהם במים מלוכלכים.

 

"המים שיש לנו גישה אליהם הם מסוג שיכול לגרום יותר נזק מתועלת מול הנגיף", אמר דהראם סינג רג'פוט, תושב ניו דלהי בירת הודו, שבשכונה שלו, הנמצאת בסמוך לתעלות ביוב, לעתים לא זורמים כלל מים נקיים.

 

לפי מכון NITI Aayou הממשלתי, כ-600 מיליון הודים מתמודדים עם מחסור חמור במים. בהודו עשירים יכולים אולי לקנות מים ממקורות פרטיים, אבל לגרים במשכנות עוני לא עומדת האפשרות הזו, ולפי הערכות כ-200 אלף בני אדם מתים במדינה מדי שנה ממחלות הקשורות לצריכת מים שאינם נקיים.

x