$
כלכלה ומדיניות

נגיף הקורונה

עוד נתונים עגומים מסין: הייצוא התכווץ בחדות, גירעון מסחרי של 7 מיליארד דולר בינואר-פברואר

נגיף הקורונה ממשיך להלום בפעילות הכלכלית, ועולה כי בחודשיים הראשונים של השנה נרשמה ירידה של 17% בייצוא - החדה מאז פברואר אשתקד; היבוא ירד גם הוא, אם כי ב-4% - פחות מהצפי; הנתונים מגבירים את החששות לצמיחה בכלכלה השנייה בגודלה בעולם ברבעון הנוכחי

שירות כלכליסט 09:2407.03.20

הנתונים סביב נזקי הקורונה לכלכלת סין ממשיכים להיערם: לאחר שבשבועות האחרונים דווח על ירידה בפעילות הייצור, היום (שבת) מתפרסם כי הייצוא מהכלכלה השנייה בגודלה בעולם התכווץ בחדות בחודשיים הראשונים של השנה, כשהנגיף ממשיך לגרום להפרעות מאסיביות לפעילותם של עסקים, לשרשראות אספקה גלובליות ולפעילות הכלכלית. היבוא ירד גם הוא אך בשיעור פחות חד מציפיות האנליסטים.

 

 

 

 לפי אתר CNBC, רשויות המכס פרסמו כי הייצוא ירד ב-17.2% בינואר-פברואר לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מדובר בירידה החדה ביותר מאז פברואר שעבר. זאת לעומת צפי לירידה של 14% בסקר של רויטרס, ועלייה של 7.9% שנרשמה בדצמבר.

 

מפעל רכב בסין מפעל רכב בסין צילום: איי פי

 

הייבוא ירד ב-4% לעומת שנה שעברה, פחות מתחזיות השוק לירידה של 15%. זאת לאחר שעלה ב-16.5% בדצמבר, בין היתר בזכות הסכם הסחר הראשוני אליו הגיעו ארה"ב וסין.

 

לפיכך גירעון הסחר של סין עמד בתקופה הרלוונטית  על 7.09 מיליארד דולר, וזאת לעומת צפי לעודף  של 24.6 מיליארד דולר. פעילות המפעלים התכווצה בקצב המהיר ביותר שלה בפברואר, ומצבה אף גרוע יותר מאשר היה במהלך המשבר הפיננסי העולמי ב-2008, כך הראה מדד ייצור רשמי בסוף השבוע שעבר, על רקע ירידה חדה בהזמנות.

 

למרות שמספרי ההידבקות בנגיף יורדים בסין, והרשויות האזוריות משחררות לאיטן את מגבלות החירום, האנליסטים מאמינים שעסקים רבים במדינה יצטרכו פרק זמן ארוך יותר מהצפוי להיפתח מחדש, ועלולים שלא לחזור לפעילות נורמלית עד אפריל. העיכובים האלה מאיימים בפגיעה ארוכה ועמוקה יותר בשותפות הסחר העיקריות של סין, שרבות מהן נסמכות מאוד על רכיבים ומוצרים המיוצרים בה.

 

דו"ח הסחר העגום צפוי לחזק את החששות מכך שצמיחתה של הכלכלה הסינית ירדה במחצית ברבעון הראשון לרמתה הנמוכה ביותר מאז 1990.

x