$
כלכלה ומדיניות

סין: מדד המחירים ליצרן ירד ביולי - לראשונה זה שלוש שנים

המדד ירד ב-0.3% לעומת יולי אשתקד. ברקע, ירידה בביקוש בשל מלחמת הסחר עם ארה"ב. הענפים שבהם נרשמו הירידות החדות ביותר הם כריית הנפט והגז (8.3%) והנייר (7.1%)

שירות כלכליסט 10:1909.08.19

המחירים ליצרן בסין הצטמקו ביולי בפעם הראשונה זה שלוש שנים, העלו חששות מדיפלציה ואת הלחץ המופעל על בייג'ינג לספק יותר תמריצים בעוד הכלכלה מקרטעת על רקע מלחמת הסחר המסלימה מול ארה"ב.

 

 

 

בעוד הביקוש מאט בבית ומחוץ, יצרנים סינים נאלצים להוריד מחירים על מנת לשמור על נתח השוק שלהם, מה שמוריד את שולי הרווח ומוציא רוח ממפרשיהן של השקעות חדשות שהכלכלה תלויה בהן כדי לחזור לעמוד על רגליה.

 

ירידות המחירים של נפט גולמי, עפרת ברזל וחומרי גלם אחרים, משחקות גם הן תפקיד בכך. מדד המחירים ליצרן הסיני (PPI) ירד ב-0.3% לעומת יולי אשתקד, כך אמר משרד הסטטיסטיקה הלאומי הסיני היום. זאת בהשוואה לאפס צמיחה שנרשמה ביוני, וירידה חזויה של 0.1% בסקר שרויטרס ערך בקרב אנליסטים. זו הייתה ההצטמקות הראשונה בהשוואה שנתית מאז אוגוסט 2016, אם כי מדד זה רושם כעת ירידה זה החודש השני ברציפות בהשוואה לחודש הקודם. ה-PPI מהווה חיווי לרווחיות תאגידים.

כרייה כרייה צילום: בלומברג

 

 

"ביקוש חלש החל להשפיע על הציפיות בכל הנוגע לייצור", אמר האנליסט זו קיאנג מחברת Everbright Pramerica Fund Management. לדבריו, הוא מצפה להתכווצות נוספת בחודשים הקרובים עקב המגבלות הנוקשות יותר על המגזר הנכסי, בעוד רגולטורים מנסים לרסן סיכוני חוב ואת מחירי הדיור העולים.

 

אינפלציית היצרנים בכלכלות גדולות נוספות כמו ארה"ב וגרמניה הייתה גם היא פושרת לאחרונה, מה שהעלה שאלות לגבי עמידותו של הביקוש הגלובלי על רקע מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין שנמשכת כבר יותר משנה, ונראה שרק מחריפה. בין התעשיות הסיניות שראו את ירידות מחירי הייצור החדות ביותר כלולות תעשיות כריית הנפט והגז, ותעשיית ייצור הנייר, עם ירידות של 8.3% ו-7.1% לעומת השנה שעברה, בהתאמה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x