$
פייננשל טיימס
גג עמוד פייננשל טיימס חדש לבן

מגיפת החזירים בסין: תזמון טוב לתחליפי הבשר מהונג קונג

שליש מאוכלוסיית החזירים הסינית צפוי להיכחד במגיפה הקטלנית, ומחירי הבשר יזנקו ב־40% בששת החודשים הבאים. הנתונים האלה משמחים את יצרנית התחליפים הצמחיים רייט טריט, שמזמינה את הסינים לעבור לסויה ופטריות

אליס וודהאוס, פייננשל טיימס 09:5821.05.19

בצלה של קדחת החזירים האפריקאית המשתוללת בסין, אוכלוסיית החזירים במדינה צפויה לאבד שליש מגודלה.

 

 

משום כך, יזם מהונג קונג מעוניין למלא את הפער שייווצר בין הביקוש להיצע באמצעות תחליפים מהצומח, בתקווה שאלה יחקו את ההצלחה של החברות האמריקאיות המקבילות - ביונד מיט ואימפוסיבל פודס.

אם אין חזיר תאכלו אפונה אם אין חזיר תאכלו אפונה

 

דיוויד יאונג, מייסד חברת רייט טריט (Right Treat) מהונג קונג, דיווח כי פיתח תחליף חזיר בשם Omnipork העשוי מאפונה, סויה ופטריות. תחליף זה אמור לספק לשפים באסיה חלופות ידידותיות יותר לסביבה לבשר חזיר. בימים אלה הוא נערך להשקת המוצר בסין.

 

"כשהצרכנים באסיה הולכים לשוק או לסופרמרקט כדי לקנות בשר, הם הופכים אותו למנה ייחודית שלהם - לא מדובר במוצר מוגמר", הוא אומר. זאת, בניגוד לחלק מהאפשרויות המוכנות למאכל המוצעות במערב כמו נקניקיות והמבורגרים. "מבחינת השפים, בשר חזיר הוא מעין חומר גלם בכל מה שהם מבשלים", ציין.

 

לדבריו, תחליף החזיר שלו נועד להחליף את השימוש בבשר חזיר בכל מתכון שבו הוא מופיע במטבח האסייתי, כמו למשל כופתאות. המוצר, שהושק במסעדות בהונג קונג באפריל שעבר, נמכר כיום גם בסינגפור, טייוואן ותאילנד.

 

נקודת מפנה בחקלאות

 

מיי צ'או, השפית והבעלים של מסעדות ליטל באו והפי פרדייז בהונג קונג, משתמשת במוצרים של אימפוסיבל פודס במסעדות שלה כבר שנה, ולדבריה, הלקוחות שלה מנסים להפחית בצריכת הבשר. בכל הקשור לתחליפי בשר באסיה, צ'או טוענת כי חשובה ההיכרות עם המוצר, ולכן תחליף חזיר ידבר יותר לעקרת הבית בסין.

 

השקת המוצר של רייט טריט בסין, המתוכננת למחצית השנייה של השנה, מגיעה בעוד חוות החזירים בסין רשמו פגיעה קשה מקדחת החזירים האפריקאית - מחלה קטלנית לחזירים, שאינה פוגעת בבני אדם. לפי הערכות, המגיפה תגרום למותם של 200 מיליון חזירים במדינה. בינתיים, היא גרמה לזינוק במחיר הקמעונאי של בשר החזיר בסין, כאשר על פי הערכות בנק נומורה היפני, המחירים יטפסו ב־40% נוספים בששת החודשים הבאים.

 

   מייסד חברת רייט טריט, דיוויד יאונג. פוטנציאל גבוה מייסד חברת רייט טריט, דיוויד יאונג. פוטנציאל גבוה צילום: יוטיוב

 

"אני לא גאון ואין לי כדור בדולח, כך שבחיים לא הייתי יכול להעלות על הדעת שהשנה שבה אנחנו משיקים את אומניפורק בסין תהיה השנה שבה תפרוץ מגיפת קדחת החזירים", מודה יאונג. "אבל כן היה לי ברור שצפויה נקודת המפנה הזו בחקלאות", ציין.

 

צרכנים ברחבי העולם נפתחים יותר ויותר לרעיון של תחליפי בשר מהצומח, זאת במסגרת החיפוש שלהם אחר תחליף ידידותי יותר לסביבה עבור מנות עיקריות. בתחילת החודש הונפקה יצרנית תחליפי הבשר האמריקאית ביונד מיט, שהכפילה את שווי מניותיה ביום המסחר הראשון שלה. מתחרתה אימפוסיבל פודס גייסה 300 מיליון דולר בסבב גיוס ההון האחרון שלה, שהעניקו לה הערכת שווי של 2 מיליארד דולר. בחברה הודיעו כי ישתמשו בהון הזה כדי לתגבר את הייצור, כך שיוכלו לעמוד בביקוש הגובר.

 

בהונג קונג אוהבים בשר

 

כפי שמעידים נתונים של חברת המחקר יורומוניטור אינטרנשיונל, הטרנד אינו מוגבל רק לצפון אמריקה ואירופה. על פי החברה, מספר הצמחונים באזור אסיה והפסיפיק טיפס בשנה שעברה ל־496 מיליון מ־488.5 מיליון ב־2014. מרבית הצמחונים הללו, 379 מיליון, חיים בהודו, כשבסין ישנם 56.7 מיליון צמחונים.

 

לפי הערכות יורומוניטור, אזור אסיה והפסיפיק ייצג כ־75% מהשוק העולמי לתחליפי בשר ב־2023, שהם 17.4 מיליארד דולר, עלייה מ־15.2 מיליארד דולר ב־2018.

 

בהונג קונג, השוק המקומי של אומניפורק, שיעור צריכת הבשר לנפש הוא מהגבוהים בעולם. התושב הממוצע אוכל 664 גרם של בשר ביום, וצריכת החזיר היומית גבוהה פי ארבעה לעומת בריטניה, כך לפי מחקר שנערך באוניברסיטת הונג קונג.

 

על פי נתוני ה־OECD צרכו 1.4 מיליארד תושבי סין 55 מיליון טונות של בשר חזיר ב־2017. לאור נתונים אלה, נראה ששוק תחליפי החזיר הוא בעל פוטנציאל רווח גבוה.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x