$
כלכלה ומדיניות

"המכסים האמריקאיים אינם הגורם העיקרי להאטה של הכלכלה הסינית"

סטפן רואץ', חוקר בכיר באוניברסיטת ייל, סבור כי הצעדים של הרשויות בסין להגבלת האשראי הם האחראים העיקריים להאטה הכלכלית במדינה - ולא המכסים של טראמפ; לדבריו, "הכלכלה הסינית תתחיל לנוע מעלה במחצית השנייה של השנה"; מנכ"ל אפל טים קוק: "אנחנו מעודדים את סין להיפתח לעולם"

שירות כלכליסט 11:0023.03.19
הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ ותומכיו סבורים כי המכסים שהטילה ארה"ב על סין פוגעים בכלכלת הענקית האסייתית; ואולם כלכלן בכיר טוען כי ההאטה של סין נובעת ברובה מ"פגיעה עצמית".

.

"קיים לחץ כלפי מטה על הכלכלה הסינית. הרבה ממנו נגרם מסיבות פנימיות - בראש ובראשונה הקמפיין נגד מתן הלוואות. המכסים של ארה"ב רק מחזקים את הלחץ הזה, אבל בשום אופן אינם מהווים את המקור העיקרי להאטה", אמר סטפן רואץ', חוקר בכיר באוניברסיטת ייל, ל-CNBC. 

 

טראמפ הצהיר בחודש שעבר כי "המכסים פוגעים בסין בצורה קשה". דבריו נאמרו בעקבות ההאטה של הכלכלה הסינית - בייג'ין הודיעה בתחילת מרץ כי שיעור הצמיחה השנה צפוי לעמוד על 6%-6.5%, לעומת 6.6% ב-2018. 

 

לדברי רואץ', הכלכלה הסינית מתחילה להראות סימני התאוששות מסוימים, כאשר הרשויות במדינה מנסות לעודד את הכלכלה באמצעות הורדות מסים והקלות מוניטריות. "הכלכלה הסינית תתחיל לנוע מעלה במחצית השנייה של השנה - משהו באזור ה-6%", הוסיף.

 

מפעל בסין מפעל בסין צילום: youtube

 

נציגי ארה"ב וסין אמורים להיפגש בבייג'ין ב-28 במרץ לסבב נוסף של שיחות סחר, בניסיון להגיע להסכם. לדעת רואץ', סביר ששתי המדינות יגיעו להסכם, אך פרטיו יהיו "שטחיים".

 

"כנראה שתהיה עסקה, אבל אני חושב שצריך להיות זהירים כשבאים להעריך את איכותה. אני מאמין שהיא תהיה שטחית, ותונע בעיקר ע"י ניסיונות לצמצם את חוסר האיזון במסחר שבין ארה"ב לסין. אבל עניינים מבניים כמו המדיניות הטכנולוגית והתעשייתית, תאגידים בבעלות ממשלתית, העברות טכנולוגיה ואחרים – אלו הם נושאים מורכבים בהרבה, ואני חושב שהכי טוב שנוכל לקבל זה הסכם במסגרתו יוסכם שהשיחות לגביהם יימשכו," כך רואץ'.

 

ב-CNBC דווח שטראמפ ממוקד בדחיפת צוות המשא ומתן שלו לגרום לסין להסכים לקנות יותר סחורות אמריקניות על מנת לצמצם את חוסר האיזון בסחר שבין שתי המדינות, זאת בעוד יועציו מנסים למקד את השיחות בנושאים מבניים ארוכי-טווח, כדי להשיג את אותו אפקט בצורה יציבה ומתמשכת יותר.

 

טים קוק: "על סין להיפתח לעולם"

 

בתוך כך, מנכ"ל אפל טים קוק מפציר בסין להיפתח לעולם, ואומר שהעתיד תלוי בשיתוף הפעולה הגלובלי. "אנחנו מעודדים את סין להיפתח לעולם, אנו רואים זאת כדבר חיוני, לא רק בשביל שסין תוכל לממש את הפוטנציאל שלה במלואו, אלא גם כדי שהכלכלה העולמית תשגשג", אמר בפורום הפיתוח הסיני בבייג'ין.

 

דבריו של קוק מגיעים בעוד מכירותיה של אפל בסין מצטמצמות עקב שוק הסמרטפונים המתכווץ, לחץ גובר מצד יריבים סיניים, והאטה במחזורי השדרוגים. ענקית הטכנולוגיה דיווחה על ירידה של 26% בהכנסה באזור סין רבתי ברבעון האחרון של 2018.

 

לפני שהתוצאות האלה נודעו, קוק כתב בינואר במכתב למשקיעים שהסיבה לביצועיה הגרועים של החברה בסין היא מתחי הסחר בינה לבין ארה"ב, וטען שהלחץ שמופעל על הכלכלה פוגע במכירות החברה במדינה האסייתית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x