$
כלכלה ומדיניות

סוני, פנסוניק ועוד עשרות חברות עברו מבריטניה להולנד, 250 מנהלות מגעים

כך לפי דיווח של ממשלת הולנד; עם זאת ראש הממשלה מארק רוטה טען כי אין בברקזיט הזדמנות עסקית

שירות כלכליסט 20:1410.02.19
אי־הוודאות הכלכלית לקראת הברקזיט ודרישות רגולטוריות של האיחוד האירופי שולחות חברות ועובדים אל מחוץ לבריטניה. ממשלת הולנד דיווחה כי 42 חברות כבר עברו אליה, וכי בשנה שעברה היא קלטה 1,923 עובדים מבריטניה. כך על פי "הגרדיאן".

 

משרד הכלכלה ההולנדי מסר כי "סוכנות ההשקעות הזרות ההולנדית נמצאת במגעים עם 250 חברות נוספות, מתחומי המדיה והפרסום, מדעי החיים, בריאות, לוגיסטיקה והמגזר הפיננסי". רובן בריטיות, והשאר מארה"ב ומאסיה.

 

מארק רוטה ראש ממשלת הולנד מארק רוטה ראש ממשלת הולנד צילום: אי פי איי

ערוץ הטלוויזיה דיסקברי וסוכנות בלומברג נמנים עם החברות שכבר הביעו נכונות להשקיע בהולנד. בחודש שעבר הודיעה ענקית האלקטרוניקה סוני כי תעביר את המטה האירופי שלה לאמסטרדם, זאת לאחר שהמתחרה פנסוניק כבר השלימה את המעבר. תאגידים נוספים שנמצאים בדרכם למדינה הם בנק ההשקעות היפני נורינצ'וקין, יצרנית התוכן הבריטית TVT מדיה, וספקיות השירותים הפיננסיים MarketAxess האמריקאית ו־Azimo הבריטית.

 

הצהרות ממשלת הולנד מגיעות אף שראש הממשלה מארק רוטה טען כי אין בברקזיט הזדמנות עסקית. בניגוד אליו, בלגיה, צרפת וגרמניה פועלות למשיכת השקעות מאז משאל העם על ברקזיט ביוני 2016. צרפת דיווחה על 50 חברות, חלקן מתעשיות הרכב והפארמה, שמקדמות מעבר אליה, ואפילו תאגיד השידור הבריטי BBC יעבור לבלגיה.

 

מספר החברות שיעשו רילוקיישן יגדל בעתיד הקרוב, שכן נותני שירותים פיננסיים נדרשים לנוכחות פיזית באירופה אם ברצונם לפעול באיחוד. בדומה, גופי שידור נדרשים לרישיון מאחת המדינות החברות באיחוד האירופי כדי לפעול בשטחו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x