$
כלכלה ומדיניות

"ארה"ב דורשת להטיל פיקוח קבוע על יישום רפורמות סחר בסין"

לפי דיווח בסוכנות "רויטרס", ממשל טראמפ מבקש, בצעד יוצא דופן, להטיל את הפיקוח כתנאי להסכם סחר בין המדינות; גורם בסין: "התנאי החדש נראה כמו ניסיון השפלה, אבל אולי שני הצדדים יוכלו למצוא דרך לשמור על כבודה של הממשלה בבייג'ין"

שירות כלכליסט 17:2219.01.19
ארה"ב תדרוש להטיל פיקוח קבוע על התקדמותה של סין בביצוע רפורמות סחר, כתנאי להסכם סחר אפשרי בין המדינות, ועשויה להטיל מכסים חדשים אם לדעתה בייג'ין תפר את ההסכם, כך מדווחת סוכנות "רויטרס".

 

איום מתמשך של הטלת מכסים חדשים משמעו שהסכם בין סין לארה"ב לא יבטל לגמרי את הסיכון בהשקעה בעסקים שהושפעו ממלחמת הסחר. "איום המכסים אינו נעלם, אפילו אם יהיה הסכם", כך אמר אחד המקורות.

 

צוות המשא ומתן הסיני אינו נלהב מהרעיון של בדיקות תקופתיות לגבי עמידה בתנאים, אך רצונה זה של ארה"ב לא מסכן בשלב הנוכחי את המשא ומתן בין המדינות.

 

מקור סיני אמר שהתנאי החדש "נראה כמו ניסיון השפלה, אבל אולי שני הצדדים יוכלו למצוא דרך לשמור על כבודה של הממשלה הסינית".

 

דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג דונלד טראמפ ושי ג'ינפינג צילום: איי פי

ארה"ב הטילה מכסים על סחורות סיניות, במטרה להפעיל לחץ על בייג'ין כדי שתענה על רשימת דרישות ארוכה שתשנה מהיסוד את תנאי הסחר בין שתי המדינות. דרישותיה של ארה"ב כוללות שינויים במדיניותה של סין לגבי הגנה על קניין אינטלקטואלי, העברת ידע טכנולוגי, סובסידיות לתעשייה וחסמי סחר אחרים.

 

תהליך בקרה ואכיפה אינו דבר מקובל בעסקאות סחר ושכיח יותר במקרה של סנקציות כלכליות כמו אלה שהוטלו על איראן וצפון קוריאה. סכסוכי סחר בדרך כלל מטופלים ע"י בתי המשפט, ארגון הסחר העולמי (WTO) או בוררות ומנגנוני הסדרת סכסוכים אחרים שכלולים בהסכמים עצמם.

 

ואולם צוותו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ביקר את ה-WTO על כך שכשל להעניש את סין על שלא ביצעה את רפורמות השוק שהבטיחה, וכן את הליך הסדרת הסכסוכים של הארגון; לכן מבקש כעת הממשל גם רפורמה בארגון הסחר עצמו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x