$
כלכלה ומדיניות

בריטניה: תרזה מיי ניצחה בהצבעת האי-אמון במפלגתה

200 מחברי מפלגתה של מיי הצביעו בעדה ו-117 נגד, לאחר שמוקדם יותר הודיעה ראשת הממשלה שלא תתמודד בבחירות הבאות שצפויות להיערך ב-2022. מיי תעמוד בראש המפלגה השמרנית ב-12 החודשים הקרובים לפחות. השבוע דחתה את הצבעת הברקזיט בפרלמנט מחשש לתבוסה

שירות כלכליסט 23:0112.12.18

אנחת רווחה בדאונינג 10: ראשת ממשלת בריטניה תרזה מיי ניצחה בהצבעת האי-אמון שנערכה הערב (ד') במפלגתה ברוב של 200 תומכים מול 117 מתנגדים (רוב של 63% מול 37%), ולא תודח מראשות המפלגה. על מנת לשרוד את ההצבעה מיי הייתה זקוקה לתמיכתם של 158 חברי המפלגה, וכעת היא תמשיך לעמוד בראש המפלגה למשך 12 חודשים נוספים לפחות.

 

לאחר פרסום התוצאות מסרה מיי כי היא מודעת למספר המשמעותי של חברי מפלגה שהצביעו נגדה ושהיא קשובה להם, אך שיחד עם זאת היא מתכוונת להמשיך עם הברקזיט. שר האוצר הבריטי פיליפ האמונד צייץ בטוויטר: "הצבעת האמון הערב בראש הממשלה תרזה מיי היא הדבר הנכון. כעת זה הזמן להתמקד בעתיד. ההסכם שלה (הברקזיט) אומר שנכבד את תוצאות משאל העם, נשמור על המשרות ונשמר את הביטחון בעסקים".

 

 

 

 

הניצחון של מיי מגיע לאחר שמוקדם יותר הודיעה ראשת הממשלה לחברי מפלגתה שלא תתמודד בבחירות הכלליות הבאות במדינה שצפויות להיערך בשנת 2022. הדברים נמסרו במהלך ההצבעה, כשמספר שעות קודם לכן הודיעה מיי כי היא לא מתכוונת להתפטר מתפקידה.

 

 

 

 

מיי מסרה הבוקר הצהרה מחוץ לדאונינג 10 ולפיה בכוונתה להילחם בהצבעת אי האמון נגדה. לדבריה, פגישותיה עם מנהיגי אירופה אתמול הובילו להתקדמות במחלוקת סביב הגבול האירי. היא מזהירה שבחירות למנהיג חדש יסכנו את המו"מ על הברקזיט.

 

"זה לא יהיה באינטרס הלאומי", הצהירה על הכוונה להחליף אותה. "העם הבריטי רוצה שנתקדם עם זה". גרהם בריידי, יו"ר הוועדה במפלגה השמרנית שקיימה את ההצבעה, מסר מוקדם יותר היום כי הקולות ייספרו מיד "וההצהרה בנושא תועבר בהקדם האפשרי".

תרזה מיי השבוע בפרלמנט תרזה מיי השבוע בפרלמנט צילום: איי אף פי

 

 

מיי הקדישה את זמנה אתמול לפגישות עם מנהיגי אירופה בניסיון לזכות בוויתורים מצידם להסכם, אך בינתיים נאספו 48 חתימות חברי המפלגה הנדרשים כדי לקיים את הצבעת אי האמון. על פי חוקי המפלגה, הצבעת אי אמון במנהיג מתקיימת אם 15% מחברי הפרלמנט השמרנים חותמים על כך.

 

מעמדה של מיי, שנכנסה לתפקיד ב-2016 זמן קצר לאחר משאל העם על הברקזיט, התערער לאחרונה בעקבות ההתנגדות להסכם הברקזיט שהשיגה עם האיחוד האירופי. מוקדם יותר השבוע נאלצה לדחות הצבעה בפרלמנט לאישור ההסכם, לאחר שהתברר כי היא צפויה לחוות תבוסה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x