$
כלכלה ומדיניות

העלאה שלישית בשמונה ימים: הריבית בארגנטינה - 40%

הבנק המרכזי מעונין להוריד את האינפלציה, שעמדה על 25% אשתקד - השיעור הגבוה באמריקה הלטינית, למעט ונצואלה

שירות כלכליסט 20:4604.05.18

הבנק המרכזי בארגנטינה העלה את הריבית זו הפעם השלישית בתוך שמונה ימים, כאשר המטבע המקומי, הפסו, ממשיך ליפול בחדות. היום (ו') העלה הבנק את הריבית מ-33.25% לרמה של 40%, יום לאחר שהעלה את הריבית מ-30.25%. לפני שבוע עמדה הריבית על 27.25%.

 

 

 

המטרה של העלאות הריבית התכופות היא לתמוך בפסו, שאיבד כבר רבע מערכו בשנה האחרונה. אנליסטים מעריכים שהמשבר במדינה הלטינית מחריף. ארגנטינה נמצאת בעיצומה של רפורמה כלכלית שמנהיג נשיא המדינה מאוריסיו מאקרי, שמחפש לגאול את ארגנטינה משנים של פרוטצקיוניזם והוצאות ממשלתיות מופרזות תחת הנהגתה של הנשיאה הקודמת כריסטינה קירשנר.   

 

האינפלציה, אחת הבעיות המהותיות במדינה, עמדה על 25% בשנת 2017 - השיעור הגבוה ביותר באמריקה הלטינית למעט ונצואלה, שסובלת ממשבר כלכלי חריף. השנה הציב הבנק יעד אינפלציה של 15% והכריז שימשיך לפעול על מנת להגיע אל היעד.

 

נשיא ארגנטינה מאוריסיו מאקרי נשיא ארגנטינה מאוריסיו מאקרי צילום: אי פי איי

 

 

צעדים אגרסיביים

 

למרות העלאות הריבית התכופות, הפסו - שהוצמד לדולר לפני המשבר הכלכלי הגדול שפקד את המדינה בשנים 2001-2002 - נסחר כעת בשער של 22 פסו לדולר. "המשבר הנוכחי צפוי להימשך, אלא אם הממשלה תנקוט בצעדים אגרסיביים שיתקנו את פגיעותה של הכלכלה וירגיעו את המשקיעים", אמר אדוורד גלוסופ, כלכלן מומחה לאמריקה הלטינית בקפיטל אקונומיקס.

 

נשיא ארגנטינה מאוריסיו מאקרי, שנבחר לתפקיד בנובמבר 2015, הוא דמות שנויה במחלוקת במדינה שעדיין שסועה אידאולוגית. אולם משקיעים בינלאומיים משבחים אותו פה אחד. מאז שנכנס לתפקידו הוא עוסק בבנייה מחודשת של האמון בכלכלת המדינה. עם זאת, הוא לא מנצח בקרב המכריע במדינה - הקרב על הורדת האינפלציה. האופוזיציה במדינה רוצה לעצור את מאקרי מלהסיר את הסובסידיות על המחירים המפוקחים, צעד שעשוי לגרום לעליית האינפלציה בטווח הקצר, אך בידו לסייע בהורדתה מתחת לשיעור הנוכחי של 20% לכ-5% עד שנת 2020.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x