$
בשולי החדשות

צפו: כך תיראה המסעדה התת ימית הראשונה באירופה

המסעדה תיפתח בנורבגיה בתחילת 2019 תחת השם "under". היא תמוקם בעומק של 5 מטרים מתחת לפני הים ויהיה בה חלון ברוחב של 11 מטרים שדרכו יוכלו האורחים להתבונן בעולם שמתחת למים. צפו בתמונות

שירות כלכליסט 22:0124.10.17

המסעדה התת-ימית הראשונה באירופה תפתח בקרוב בנורבגיה - כך מדווח אתר CNN. לפי משרד האדריכלים סנוהטה שמתכנן את המסעדה, יהיה בה חלון ברוחב 11 מטר שדרכו יוכלו האורחים להתבונן בעולם שמתחת למים. העבודות על בנייתה יתחילו בפברואר 2018 בנקודה הדרומית ביותר בקו החוף הנורבגי, וסיום הבנייה צפוי בתחילת 2019.

 

משרד האדריכלים שמתכנן את המסעדה תכנן גם את בית האופרה והבלט הלאומי של נורבגיה ואת הביבליוטקה אלכסנדרינה - ספריה ציבורית ומרכז תרבות גדול באלכסנדריה שבמצרים. שמה של המסעדה יהיה "Under" והיא תמוקם בעומק של 5 מטרים מתחת לפני הים. קירותיה יתוכננו כך שהם יגנו עליה מפני תנאי ים קיצוניים ביותר. "אחד היתרונות הגדולים של המבנה הוא הדרך שבה הוא מקשר בין היבשה לטבע. בין המקום הבטוח על היבשה שממנו באים האורחים לצינור הבטון הדרמטי שדרכו הם עוברים לטבע שמתחת לפני הים", אמר ל-CNN רון גראסדאל, האדריכל הראשי של הפרוייקט.

 

 צילום: MIR/Snøhetta

 

 

אורחי המסעדה יוכלו לסעוד בכל אחת משלוש הקומות שלה, שיוכלו לאכלס עד 100 איש. מתחת לכניסה ולחדר המעילים יהיה בר שמפניה שיסמל את המעבר בין קו החוף לבין האוקיינוס. עמוק יותר מתחת לים יהיה אולם האוכל, שבו יהיו שני שולחנות ארוכים ועוד כמה שולחנות קטנים יותר. אלו ימוקמו מול החלון הענקי, שגובהו יגיע ל-4 מטרים.

 

 צילום: MIR/Snøhetta

 

 

האדריכל גראסדאל דימה את הבניין לפריסקופ וציין כי חשוב לו שאנשים ירגישו בטוחים בו ולא יחושו קלאוסטרופוביה. כדי להשיג את המטרה הזו צוות התכנון הקפיד על שימוש בחומרים טבעיים כמו עץ אלון ועל תאורה טובה. "המסעדה צריכה להעניק חוויה מלהיבה, אבל חשוב גם שאנשים ירגישו בטוחים שהם יושבים בה", הסביר גראסדאל.

 

 

 צילום: MIR/Snøhetta

 

 

 

 צילום: MIR/Snøhetta

 

 

 

 צילום: MIR/Snøhetta

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x