$
כלכלה ומדיניות

יוון תקבל 8.5 מיליארד יורו ותוכל לשלם חובות בחודש הבא

התשלום שיועבר ליוון על ידי גוש היורו וקרן המטבע הוא חלק מחבילת החילוץ שאושרה לפני שנתיים בסך 86 מיליארד יורו, ויאפשר למדינה לפרוע הלוואה בהיקף 7.9 מיליארד יורו ובכך למנוע חדלות פירעון. "מדובר בצעד משמעותי קדימה שיאפשר ליוון לעמוד על שתי רגליה לבדה בשנה הבאה"

שירות כלכליסט 09:0416.06.17
נציגי האיחוד האירופי הסכימו אתמול (ה') להעביר ליוון 8.5 מיליארד יורו במסגרת חבילת החילוץ שהוענקה למדינה. תשלום זה אמור להבטיח שהיא תוכל לעמוד בהחזרי חובות המתוכננים לחודש הבא.

 

ההסכם, שאליו הגיעו שרי האוצר של גוש היורו, יאפשר ליוון לשלם בחודש הבא הלוואות בגובה 7 מיליארד יורו (7.9 מיליארד דולר). אם האירופים לא היו מסכימים להעביר ליוון את התשלום, היא קרוב לוודאי שהייתה מגיעה לחדלות פירעון על ההלוואות, דבר שהיו מצית משבר כלכלי ומעורר מחדש את החששות ליציבות גוש היורו. התשלום שיועבר ליוון הוא חלק מחבילת החילוץ בגובה 86 מיליארד יורו שהוענקה למדינה לפני שנתיים.

 

ירון דיסלבלום, נשיא קבוצת שרי האוצר של גוש היורו, הדגיש כי ההסכם כולל השתתפות רשמית של קרן המטבע הבינלאומית. "בסך הכול, אני חושב שמדובר בצעד משמעותי קדימה", אמר במסיבית עיתונאים. לדבריו, המהלכים הם חלק ממאמץ משותף "לאפשר ליוון לעמוד על שתי הרגליים שלה לבדה בשנה הבאה".

 

כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע אמרה כי הסכימה להשתתף בחילוץ על אף שעוד לא נמצאו דרכים להקל על נטל החובות של יוון. "אני מקווה שהדיונים לגבי צעדים ספציפיים להקלת החובות יובילו בקרוב למסקנות", ציינה.

ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס וקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפרס וקנצלרית גרמניה אנגלה מרקל צילום: איי אף פי

 

המכשול העיקרי להשגת ההסכם היה חילוקי דעות בקרב הנושים עצמם. בעוד שחלק ממדינות גוש היורו, בהובלת גרמניה, דרשו שביוון יוציאו לפועל רפורמות לפני שיחלו לדבר על פריסת חובות, בקרן המטבע צידדו בעמדת יוון ודרשו התחייבויות מפורטות להפחתת נטל החובות. בסופו של דבר הסכימו מדינות גוש היורו לנקוט מספר צעדים להקל על היוונים, כמו הארכת מועד פירעון חלק מהאג"ח היווניות. כמו כן, הוחלט לחבר בין גובה תשלומי האג"ח של ליוון והצמיחה הכלכלית של המדינה. אם כי הפרטים המדויקים של התוכנית הזו טרם גובשו.

 

שר האוצר היווני אוקלידס צקאלוטוס אמר במסיבת עיתונאים שקיים אתמול כי הסכים לעסקה כי היא כללה אפשרויות להפחית את החוב. "האם זה מה שמגיע ליוונים לאחר כל הרפורמות שבוצעו וההקרבות? כנראה שלא, אבל אנחנו מודעים לכך שאיננו רוצים שהמרדף אחר פתרון מושלם יפריע לפתרון טוב", אמר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x