$
כלכלה ומדיניות

היועץ לביטחון לאומי של טראמפ התפטר: "חשוף לסחיטת הרוסים"

פרשת המגעים עם שגריר רוסיה בוושינגטון הובילה להתפטרות דרמטית של היועץ לביטחון לאומי בבית הלבן, מייקל פלין. לפי הדיווחים, פלין רמז שממשל טראמפ ינקוט מדיניות רכה יותר כלפי רוסיה. בתוך כך, הסנאט אישר את מינויו של סטיב מונצ'ין, בכיר לשעבר בגולדמן זאקס, לתפקיד שר האוצר האמריקאי

ynet 07:2114.02.17
היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית, מייקל פלין, התפטר הבוקר (ג') מתפקידו בעקבות ביקורת קשה שספג סביב פרשת המגעים שניהל עם שגריר רוסיה בוושינגטון, סרגיי קיסלייק, בטרם נכנס טראמפ לתפקידו. עם התפטרותו של פלין, ראש מטה המועצה לביטחון לאומי, הגנרל בדימוס קית' קלוג ימלא באופן זמני את התפקיד. המועמד המוביל להחליפו הוא ראש ה-CIA לשעבר, הגנרל בדימוס דייוויד פטראוס.

 

במכתב ההתפטרות כתב פלין: "לצערי, בגלל רצף האירועים המהיר, נאלצתי לתדרך את סגן הנשיא ואחרים עם מידע חלקי בנוגע לשיחות הטלפון עם שגריר רוסיה. התנצלתי עמוקות בפני הנשיא וסגנו, והם קיבלו אותה".

 

הפרשה החלה בעקבות דיווח של "וושינגטון פוסט" כי פלין, גנרל בדימוס בצבא האמריקני, שוחח עם השגריר בנושא הסנקציות שממשל אובמה הטיל על ארצו בעקבות הפריצות למחשבי המפלגה הדמוקרטית שהיא הייתה אחראית להן במהלך מערכת הבחירות לנשיאות ארצות הברית.

הנשיא דונלד טראמפ הנשיא דונלד טראמפ צילום: גטי אימג'ס

 

כלי תקשורת אמריקניים דיווחו הלילה מפי גורמים רשמיים בממשל כי התובעת הכללית לשעבר סאלי ייטס, העבירה בסוף החודש שעבר מסר לדון מגאן, יועצו של טראמפ בבית הלבן, שבו נאמר כי היא סבורה שפלין שיקר בנוגע למהות שיחותיו עם השגריר, והזהירה כי הוא חשוף לסחיטה של הרוסים. על פי הדיווחים, לא ברור מה מגאן עשה עם המידע הזה.

 

פלין, כך לפי הדיווחים, שוחח עם השגריר כבר ביום שבו הודיע אובמה על הצעד, ובהמשך - במהלך תקופת המעבר - עוד בטרם הממשל החדש נכנס לתפקיד, רמז לו כי ממשל טראמפ ינקוט מדיניות רכה יותר כלפי ארצו. מדובר בעבירה על החוק האמריקני, שאוסר על אישים פרטיים לנהל מגעים דיפלומטיים עם מדינות זרות.

 

מייקל פלין מייקל פלין צילום: בלומברג

דובר הבית הלבן, שון ספייסר, הודיע הלילה, בטרם ההתפטרות, כי הנשיא דונלד טראמפ "בוחן את המצב" בנוגע לפלין - הצהרה עמומה שרק הגבירה את חוסר הוודאות באשר לעתידו. האתר "פוליטיקו" דיווח מפי גורמים בממשל כי ג'ארד קושנר, יועצו וחתנו של טראמפ, פעל על מנת למצוא לפלין מחליף. אחד הגורמים אמר כי "הם מנסים למצוא פתרון. הבעיה היא שאין להם מחליף עדיין. אי אפשר לפטר אותו בלי שיהיה מועמד שייכנס לתפקיד באופן מיידי".

 

פלין הכחיש בתחילה את הדיווחים, ואף שוחח בנושא עם סגן הנשיא, מייק פנס, שהגן עליו בראיונות טלוויזיה וטען כי נושא הסנקציות לא עלה בשיחה בין פלין לקיסלייק. מאז חזר בו היועץ לביטחון לאומי ואמר כי הוא לא זוכר בוודאות האם דיבר עם השגריר על כך. על פי הדיווחים, פנס זעם על פלין בעקבות המבוכה שגרם לו, ופלין התנצל על כך בפניו באופן אישי.

 

ספייסר הוסיף כי טראמפ מתייעץ עם פנס בנוגע לפרשה. בתשובה לשאלה האם הנשיא היה מודע לכך שפלין עשוי לדון בסנקציות עם השליח הרוסי, ספייסר ענה: "לא, ממש לא".

 

טראמפ עצמו הגיב עד כה לפרשה בשתיקה רועמת, דבר חריג עבור הנשיא שמרבה להתבטא בכל דבר ועניין שעומד על סדר היום באמצעות חשבון הטוויטר שלו. היועצת הבכירה שלו, קליאן קונווי, אמרה אתמול כי לנשיא יש "אמון מלא" בפלין, אך הצהרה זו לא גובתה על ידי יועצים בכירים אחרים בבית הלבן. ספייסר אמר כי פלין ממשיך לתפקד באופן רגיל.

 

בתוך כך, הסנאט בוושינגטון אישר הלילה את מינויו של סטיב מונצ'ין לתפקיד שר האוצר האמריקאי. בכך הושלם מינוי הקבינט החדש שהרכיב הנשיא טראמפ. מונצ'ין הוא בכיר לשעבר בגולדמן זאקס, והדמוקרטים בסנאט שהצביעו נגד מינויו טענו כי זהו מינוי מובהק של אדם שהוא "פרו וול סטריט", מינוי שעומד בניגוד להבטחות של טראמפ במסע הבחירות שלו לטפל ברווחים המוגזמים של הבנקים ובתי ההשקעות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x