$
כלכלה ומדיניות

"תאצ'ר הצרפתי" סידר ג'ובים פיקטיביים לאשתו הבריטית

עיתון צרפתי חשף כי המועמד לנשיאות פרנסואה פיון, שמרן בסגנון ראש הממשלה הבריטית המנוחה, העסיק את אשתו על חשבון הציבור בלי שעבדה באמת. הפרסום הגיע לאחר הפתעה בפריימריז של הסוציאליסטים והתחזקות המועמד העצמאי עמנואל מקרו

שירות כלכליסט 23:3525.01.17

חודש ינואר עשוי להיזכר כחודש קריטי בבחירות לנשיאות צרפת. מאז נובמבר האחרון, אז נבחר פרנסואה פיון להיות מועמד מפלגת הרפובליקנים לנשיאות, נראה היה שהוא ומועמדת הימין הקיצוני מרין לה פן הבטיחו את מקומם בסיבוב השני והמכריע שייערך במאי – לאחר סיבוב הצבעה ראשון באפריל. אלא ששורה של הפתעות בחודש האחרון החיו מחדש את המרוץ.

 

העיתון הצרפתי "לה קנר אנשנה" שמפרסם סאטירה פוליטית עם תחקירי עומק, דיווח כי פנלופה, אשתו של המועמד פיון, קיבלה משכורת מלשכתו מבלי למלא את התפקיד שעליו קיבלה את התשלום.

 

פיון, בריטית במוצאה, קיבלה כחצי מיליון יורו מתקציב משרדו של בעלה בין 1992 ל־2002, אז כיהן כחבר פרלמנט. העסקת קרובי משפחה בידי פוליטיקאים היא תופעה שכיחה בצרפת ואינה אסורה בחוק. מטה הבחירות של פיון, שמכונה "תאצ'ר הצרפתי" בשל הערצתו לראש ממשלת בריטניה המנוחה, אכן אישר שפנלופה עבדה בתור עוזרת פרלמנטרית עבור בעלה. אלא שלפי הפרסום ב"לה קנר אנשנה" עובדים שהועסקו בלשכתו של פיון לא זוכרים שפנלופה הייתה חלק מהצוות.

 

 צילומים: בלומברג, אם.סי.טי, אי.פי.איי

 

אחרי שפיון התמנה לשר העבודה והרווחה בממשלתו של הנשיא ז'ק שיראק ב־2002, פנלופה עברה לעבוד בתור עוזרת למארק ז'ולו, שמילא את מקומו של פרנסואה בפרלמנט. עם זאת, העיתון הצרפתי ציטט אדם שעבר בצוותו של ז'ולו שמעיד כי הוא מעולם לא עבד עם פנלופה וכי הוא הכיר אותה "אך ורק בתור אשתו של השר".

פיון הכחיש את הפרסומים ואמר במהלך ביקור בעיר בורדו כי הוא "נגעל" מהכתבה. הוא כינה את העיתון שפרסם אותה "מיזוגני". התביעה בצרפת הודיעה כי היא תפתח בחקירה ראשונית בעניין, בחשד לשימוש לרעה בכספי ציבור.

 

הפרסום על פיון בא אחרי הפתעה בפריימריז של המפלגה הסוציאליסטית למועמד לנשיאות. בסיבוב הראשון של הבחירות שנערך השבוע זכה שר החינוך לשעבר בנואה אמון במקום הראשון. אמון הוא כעת המועמד המוביל לנצח בסיבוב השני את ראש הממשלה לשעבר מנואל ואלס, שנחשב למנצח כמעט בטוח. בניגוד לוואלס, שנחשב לבעל עמדות שמאל־מרכז, אמון נחשב לסוציאליסט אדוק שמציע להעניק משכורת בסיס של 750 יורו לכל צרפתי ולמסות את החיסכון בהוצאות של חברות שמשלבות רובוטים בייצור.

 

פנלופה פיון פנלופה פיון צילום: אי פי איי

 

על רקע ההתרחשויות הללו, המועמד העצמאי עמנואל מקרו רושם התחזקות משמעותית בסקרים בחודש האחרון. מקרו התפטר באפריל האחרון מתפקידו כשר הכלכלה בממשלתו של הנשיא פרנסואה הולנד כדי להקים תנועה אזרחית בשם "קדימה!" (!En Marche). הוא נתפס כאאוטסיידר פוליטי, הן בשל גילו הצעיר (39) והן בשל העובדה שלא הגיע לעשייה פוליטית מתוך המנגנונים המפלגתיים, אלא בתור יועץ מקצועי. אם ייבחר אמון למועמד המפלגה הסוציאליסטית לנשיאות, צפוי הדבר לשחק לידיו של מקרו, שהולך וצובר פופולריות במיוחד בקרב הבוחרים הצעירים. בשלב זה לא ברור אם הוא מהווה איום של ממש על מקומו של פיון בסיבוב השני בבחירות, אך המסלול הבטוח יחסית שבו התנהלו הבחירות עד כה הפך פתלתל ומסקרן הרבה יותר.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x