$
שווקי חו"ל

שיטת המסחר החדשה בוול סטריט: הציוצים של טראמפ

בארה"ב התפתחה שיטת מסחר חדשה בשם Trading Trump's Tweets שמבוססת על השקעה בחברות שנשיא ארה"ב הנבחר תוקף או מהלל בטוויטר שלו, או בקיצור TTT. הסוחרים למדו לנצל את התנודות במניות והפכו את השיטה לטרנד החם של וול סטריט

דרור רייך 06:4712.01.17

הסוחרים של וול סטריט לא יודעים את נפשם מאז בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות ארה"ב. למרות שטראמפ ייכנס לבית הלבן רק ב־20 בינואר, מאז שנודעו תוצאות הבחירות ב־10 לנובמבר ועד היום קפץ מדד ראסל 2000, שמייצג את הכלכלה האמיתית של אמריקה ב־8.5%. 

 

 

גם המדדים המובילים בארה"ב שוברים שיאים מאז ניצח טראמפ בבחירות — עלייה של 6% נרשמה במדד S&P־500 (בהובלת מניות של חברות פיננסים כמניית גולדמן זאקס שזינקה מאז הבחירות בארה"ב ב־34%), מדד הנאסד"ק נסגר ביום שלישי בשיא כל הזמנים (כשמניות הטכנולוגיה מתדלקות את העליות) והדאו ג'ונס קרוב מתמיד לפרוץ את רף 20 אלף הנקודות הפסיכולוגי.

 

אבל ישנה סיבה נוספת לשמחה של הסוחרים בוול סטריט והיא חשבון הטוויטר של הנשיא הנבחר, שלא מפסיק לצייץ כמעט בכל נושא. השיטה שהסוחרים פיתחו אפילו קיבלה שם משלה "TTT" ראשי תיבות של Trading — Trump’s — Tweets (מסחר לפי ציוצים של טראמפ).

דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים אמש בניו יורק דונלד טראמפ במסיבת עיתונאים אמש בניו יורק צילום: איי פי

אסטרטגית קניית המניות החדשה בוול סטריט TTT מתבססת על ההנחה שהרבה משקיעי יום ואולי גם אלגוריתמים (שכן הם הסוחרים היומיים החדשים) ימכרו סחורה ברגע שהנשיא המיועד ישלח מסר תקיף בטוויטר כלפי חברה ציבורית. המניות של חברות אלה יספגו מכה (בדרך כלל קלה בכנף) והסוחרים הממולחים יאספו את המניות במחיר נמוך ויעשו איתן את כל הדרך בחזרה למעלה — רווח קל.

 

השפיע עוד לפני שנבחר

 

הציוצים של טראמפ התחילו להשפיע על שוק ההון האמריקאי עוד טרם נודע כי הוא המנצח הגדול בקרב מול הילרי קלינטון. הקורבן הראשון שלו היו חברות התרופות. אומנם טראמפ לא התייחס לשום חברה באופן ספציפית, והחששות בשוק הפארמה היו יותר מכיוונה של קלינטון, אבל כבר אז הבינו הסוחרים הממולחים מוול סטריט שהטוויטר הולך להיות כלי מאוד אפקטיבי בהשפעתו על שוק המניות האמריקאי.

 

מנהלי הקמפיין של טראמפ, שהבינו את הפוטניציל הנפיץ של הרשת החברתית שללו ממנו את הגישה לטוויטר יום לפני הבחירות. הניו יורק טיימס דיווח כי טראמפ מכתיב ציוצים שהוא רוצה להעלות לחברי הקמפיין, שיכולים לערוך אותם. התוצאה היא שהציוצים היו חסרים את הטמפרמנט האופייני של טראמפ.

 

אך אחרי הבחירות והניצחון הגדול טראמפ חזר לסורו והקורבן הראשון היתה חברת בואינג ומחירו של מטוס האייר פורס 1 שהיא מייצרת עבור הנשיא האמריקאי. טראמפ איים בטוויטר לבטל הזמנה של מטוס 747 שאמור לשמש כמטוס Air Force One, עבור הנשיאים הבאים של ארה"ב. לדבריו, העלות מוגזמת ועומדת על מעל 4 מיליארד דולר, ושלח את מניית החברה לירידות שערים.

  צילומים: אי.פי, טי.אן.אס, גדי קבלו, טויוטה

 

 

החברה הבאה הייתה לוקהיד מרטין, במקרה זה גם בעניין עלותו הגבוהה מדי לטעמו של מטוס הקרב F35 שהיא מייצרת עבור צבא ארה"ב. טראמפ צייץ כי האפשרות שמטוס ה־F18 שמייצרת היריבה בואינג יכול לשמש כאלטרנטיבה זולה יותר ל־F35. הפנטגון האמריקאי מתכוון לרכוש למעלה מ־2,400 מטוסי קרב מסוג F35 לשם החלפת רבים ממטוסי הקרב של הצבא. תוכנית רכישה זו היא היקרה ביותר של הצבא האמריקאי אי פעם, וטראמפ שם על כך את הכוונת, נוכח עיכובים ממושכים ובעיות תכנון שאפיינו את פרויקט ה־F35.

 

"בהתבסס על העלות העצומה והחריגות בתקציב של מטוס החמקן של לוקהיד מרטין, ביקשתי מבואינג לתת הצעת מחיר למטוס F18 סופר הורנט המקביל לו בביצועים", צייץ טראמפ ושלח את מניית לוקהיד מרטין לירידות של 2% בוול סטריט.

 

מלבד הפגיעה במניות, הציוצים עשו את שלהם מבחינה עסקית ויום לאחר הציוץ ראשי בואינג ולוקהיד מרטין נפגשו עם הנשיא הנבחר האמריקאי דונלד טראמפ, לאחר שהתחייבו לצמצם בעלויות של מטוסי האייר פורס 1 ומטוס הקרב המרכזי של ארה"ב.

 

שוק הרכב על הכוונת

 

מלבד שוק התעופה שהרגיש את נחת זרועם של הציוצים של טרמפ, גם שוק הרכב האמריקאי ספג מהלומה מחשבון הטוויטר שלו. טראמפ איים בתחילה על טויוטה כי במידה ותקים מפעל לייצור מכוניות קורולה בבאחה שבמקסיקו ולא בארה"ב הוא יטיל עליה מכס גבוה במעבר הגבול. טראמפ גם הודיע כי בכוונתו לנהל משא ומתן מחודש על הסכם הסחר החופשי הצפון־אמריקאי בין ארה"ב, קנדה ומקסיקו. בנוסף הבטיח להטיל מס מגן של 35% על מכוניות המיובאות לארה"ב ממקסיקו.

 

המכוניות שייוצרו במקסיקו מיועדות לשוק האמריקאי, וטראמפ כתב "אין סיכוי! הקימו מפעל בארה"ב או שתשלמו מס גבוה בגבול". בעקבות דבריו של הנשיא הנבחר כי היא טויוטה תיאלץ להתמודד עם מסי מגן גדולים אם תייצא לשוק האמריקאי כלי רכב שיוצרו במקסיקו ירדה המניה של ענקית הרכב היפנית ב־0.4% במסחר בבורסה של ניו יורק.

 

יצרנית כלי הרכב האמריקאית פורד הקדימה תרופה למכה והכריזה על ביטול הקמתו המתוכננת של מפעל במקסיקו, שבו היא התכוונה להשקיע 1.6 מיליארד דולר. במקום המפעל שהיה אמור לקום בעיר סן לואיס פוטוסי, הודיעה החברה על הרחבת מפעל קיים שלה בעיר פלאט רוק שבמדינת מישיגן. טראמפ נתן לעצמו את קרדיט על השארת מפעל פורד בקנטקי. בשני פוסטים שהעלה בחשבון הטוויטר שלו, אמר טראמפ כי עבד לצד יו"ר פורד מוטור ביל פורד ג'וניור כדי להותיר את המפעל בקנטקי ולמנוע את העברתו למקסיקו.

 

בפוסט הראשון נאמר כי "זה עתה קיבלתי טלפון מחברי ביל פורד, יו"ר פורד, שהודיע לי כי הוא מתכוון להותיר את מפעל פורד בקנטקי ולא להעבירו למקסיקו".

 

בפוסט השני הוסיף: "עבדתי קשה לצדו של ביל פורד כדי לשמור את מפעל לינקולן בקנטקי. אני חייב זאת למדינת קנטקי האדירה על האמון שהביעו בי!".

 

טראמפ הרבה לבקר בחריפות את פורד במהלך הקמפיין שלו, וכינה את המעבר המתוכנן למקסיקו חרפה. גם במקרה זה איים להטיל מסים כבדים על רכבי פורד המיוצרים במקסיקו.

 

הקורבן האחרון של דונלד טראמפ היא אחת החברות המרכזיות במשק של ארה"ב, ג'נרל מוטורס, יצרנית המכוניות הגדולה במדינה. הנשיא הנכנס צייץ כי לשיטתו החברה חוטאת פעמיים — גם מייצרת את המכוניות שלה במקסיקו וגם אינה משלמת מס במעבר הסחורה לתוך גבולות ארה"ב. הוא לא הסתפק בביקורת, אלא דרש לשנות את תמונת המצב.

 

ג'נרל מוטורס מיהרה כאמור להגיב לציוץ התקיף, וטענה כי הרוב הגדול של דגמי הקרוז מיוצר בתוך גבולות ארה"ב והבהירה כי במפעלים במקסיקו מיוצרים דגמי האצ'בק

המיועדים כמעט כולם לשוק הגלובאלי, למעט מספר קטן של מכוניות המיועד לשוק האמריקאי.

 

מניית ג'נרל מוטורס דווקא התחזקה באותו היום, ב־0.5%. כנראה שהמשקעים למדו את הלקח ופועלים בצורה שקולה יותר אל מול הציוצים של טראמפ.

 

מניות הפארמה בירידה

 

אתמול בערב קיים טראמפ במנהטן את מסיבת העיתונאים הראשונה שלו מאז הניצחון בבחירות. טראמפ חזר בנאומו כי על דברים שאמר בעבר, ולפיהם הוא יקטין את העלויות של מטוס ה־F35. מניית לוקהיד מרטין, שנסחרה ביציבות מאז פתיחת המסחר ירידה במהלך הנאום ב־1%.

 

נאומו של טראמפ לא סיפק נחת גם למניות הפארמה. על פי הנאום בכוונתו להפעיל תהליך תחרותי של התמחרות על אספקת תרופות, דבר הצפוי לפגוע קשה בחברות הפארמה והביוטק. בתגובה במהלך הנאום מדד מגזר הבריאות (XLV), הכולל מניות של יצרני ציוד ואספקה רפואית, ספקי שירותי בריאות, חברות ביוטכנולוגיה ויצרניות תרופות כגון ג’ונסון וג’ונסון, פייזר ומרק איבד 2% מערכו. פריגו נפלה ב־8%, מיילן איבדה 4% מערכה, וטבע נחלשה ב־2.5%.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x