$
כלכלה ומדיניות

ה-OECD מזהיר: מלכודת הצמיחה הנמוכה צפויה להימשך, הבנקים המרכזיים יוצרים "עיוותים בשוק"

בדו"ח תחזית הביניים שפרסם הארגון, הוא צופה כי הצמיחה העולמית תעמוד השנה ב-2.9% בלבד וב-3.2% ב-2017 – בעיקר הודות לצמיחה בסין ובהודו. הארגון קורא לממשלות לעשות יותר בכל הנוגע למדיניות פיסקאלית – מיסוי והוצאות – כדי לעודד צמיחה

שירות כלכליסט 14:1821.09.16

כלכלת העולם עודנה "מלכודת של צמיחה נמוכה", והתנאים החלשים בכלכלות מתקדמות ימשיכו לתוך 2017. כך על פי דו"ח של ארגון ה-OECD.

 

 

  

בדו"ח תחזית הביניים שפרסם הארגון, הוא צופה כי התוצר העולמי ירשום צמיחה מועטה בלבד של כ-3% ב-2016 "עם שיפור מזערי בלבד ל-2017". כמו כן צופה הארגון כי הצמיחה העולמית תגדל ב-2.9% השנה וב-3.2% ב-2017 – בעיקר הודות לצמיחה בסין ובהודו.

 

תחזית זו נותרה כמעט ללא שינוי מאז יוני 2016, מציין ה-OECD. התנאים החלשים יותר בכלכלות מתקדמות, ובכלל זה השפעות הברקזיט "יקוזזו ע"י שיפור הדרגתי בשוקי הסחורות המתעוררים".

 

"כלכלת העולם נותרת מלכודת של צמיחה נמוכה עם אכזבות עקביות בכל הנוגע לצמיחה, המכבידים על ציפיות הצמיחה והמשפיעים על המסחר, ההשקעות, הייצור והשכר החלשים", נאמר בדו"ח. "המשך הצמיחה החלשה במסחר, וההאטה החדה ב-2015 וב-2016 מדגישים את הדאגות לגבי איתנותה של הצמיחה הגלובלית. בעוד גורמים הקשורים לביקוש משחקים פה תפקיד, הרי שהמסחר החלש משקף גם חולשה של מרכיבים מבניים והיעדר התקדמות – ולפעמים אף נסיגה – בפתיחה של השוק הגלובלי למסחר בסחורות ובשירותים. האטת הצמיחה במסחר ידכא את צמיחתו של הפריון בשנים הבאות".  

בורסת מומביי, הודו בורסת מומביי, הודו צילום: רויטרס

 

תחזיות אלו מגיעות על רקע המשך מאמצי ההתנעה או לפחות הנרמול של הכלכלות מצד בנקים מרכזיים ביפן, בארה"ב, בגוש היורו ובבריטניה. הבנק המרכזי של יפן הכריז על שינוי מדיניות מקיף בניסיון חדש לעודד את האינפלציה ואת הצמיחה הכלכלית במדינה. המשקיעים ממתינים להודעת המדיניות של הפד האמריקאי היום ,לגבי מועד העלאת הריבית הבאה.

 

על פי ארגון ה-OECD, המדיניות המוניטרית "הפכה מסורבלת והיא יוצרת עיוותים בשווקים הפיננסיים". כמו בנקים מרכזיים רבים, הארגון קורא לממשלות לעשות יותר בכל הנוגע למדיניות פיסקאלית – מיסוי והוצאות – כדי לעודד צמיחה.

 

"מדיניות מוניטרית אפקטיבית מחייבת מדיניות פיסקאלית רחבה וקולקטיבית יותר וכן רפורמות מבניות כדי לעודד את הצמיכה ואת ההכללה. מדיניות מוניטארית יצרה חלון של שיעורי ריבית נמוכים. על המדיניות הפיסקאלית לנצל את המרווח הפיסקאלי שנוצר כדי לגדיל השקעות מעודדות צמיחה", נאמר בדו"ח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x