$
בשולי החדשות

המבורגר ב-80 מיליון דולר: לא תאמינו ממה הוא עשוי

זה נראה כמו בשר, ויש לו טעם וריח של בשר, אבל אין בו שום רכיב בשרי. מהיום תוכלו גם אתם לטעום את ההמבורגר הצמחוני שפיתוחו נמשך 5 שנים בעלות של 80 מיליון דולר. לכם הוא יעלה רק 12 דולר במסעדה בניו יורק

שירות כלכליסט 16:3327.07.16
ההמבורגר ה"בלתי אפשרי" (The Impossible Burger) נחשף השבוע על ידי הביוכימאי פטריק בראון והשף דיוויד צ'אנג. ההמבורגר נוצר במעבדה ומורכב כולו מחומרים טבעיים וצמחוניים שאמורים ליצור קציצה בעלת טעם וריח זהים לשל המבורגר בשרי.

 

בראון ומעבדת 'אימפוסיבל פודס' שלו השקיעו 80 מיליון דולר במשך 5 שנים להמצאת ההמבורגר. הוא מוצע החל מהיום (ד') למכירה ב-12 דולר במסעדת 'מומופוקו נישי' (Momofuku Nishi) של צ'אנג בצ'לסי, ניו יורק.  

 

ההמבורגר - המורכב מחיטה, חלבון תפוח אדמה, שמן קוקוס, קסנטן גאם (xanthan gum) והרכיב המסתורי הנקרא heme -  מבטיח לגמול אומה של קרניבורים מבשר מעובד.

 

לדברי בראון, צוות של "מדענים מעולים", תזונאים ושפים עבדו על המצאת ההמבורגר הטבעוני, שאמור לשחזר את "המראות, הקולות, הריחות, המרקמים והטעמים", של המבורגר אמיתי מבשר בקר.

 

הרכיב המרכזי, heme הוא חומר כימי שלפי בראון הוא "אבן היסוד של החיים על כדור הארץ". הוא נוצר בצורה טבעית בשרירי בעלי חיים וקטניות, אך מסונתז משמרים ומחומרים אחרים במעבדה בקליפורניה. הרכיב אחראי על הטעם וה"דם", שאוהבי הבשר מתענגים עליו.

 

מימין: פטריק בראון והשף דיוויד צ'אנג. "קל לייצר מזונות ידידותיים לסביבה" מימין: פטריק בראון והשף דיוויד צ'אנג. "קל לייצר מזונות ידידותיים לסביבה" צילום: daily news

 

הקציצה מגיעה בלחמנייה מקמח תפוחי אדמה, כולל חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ו"רוטב מיוחד", שהם לא חושפים את מקורותיו, ובתוספת צ'יפס.

 

במעבדה טוענים כי השתמשו בפחות מים לייצר את ההמבורגר מאשר המים בשימוש לבישול קציצת בשר מסורתית, כולל כמות המים הנדרשת לגידול הפרה. "קל לייצר מזונות ידידותיים לסביבה", אמר בראון בטקס השקת הקציצה. "קשה יותר לגרום להם להיות טעימים".  

ההמבורגר הצמחוני יוצא לדרך ההמבורגר הצמחוני יוצא לדרך

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x