$
כלכלה ומדיניות

מדינות ה-G20: ננקוט בכל האמצעים כדי להגן על הצמיחה

שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של הכלכלות המפותחות שהתכנסו בסין הביעו אופטימיות לגבי יכולתם להתמודד עם ההשפעות של הברקזיט

שירות כלכליסט 12:5024.07.16

מנהיגי מדינות ה-G20 שהתכנסו בצ'נגדו שבסין ,חזרו על התחייבותם להשתמש בכל אמצעי כדי לתרום לצמיחה בעולם. זאת בעקבות הסכנות שגורם הברקזיט לצמיחה העולמית.   

 

 

 

"התאוששותה של הכלכלה הגלובלית ממשיכה אבל עדיין אטית מהרצוי", אמרו שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של הכלכלות המפותחות בהודעה משותפת בתום הכינוס.

 

בהודעה נאמר עוד כי מדינות ה-G20 "יפרסמו באופן ברור את צעדי המדיניות המאקרו-כלכליים והמבניים שננקוט במטרה לצמצם את אי הוודאות לגבי המדיניות הכלכלית, את זליגתם של השפעות שליליות ולמען קידום השקיפות".

 

מה יהיה אחרי הברקזיט? מה יהיה אחרי הברקזיט? צילום: שאטרסטוק

 

הקבוצה הביעה אופטימיות לגבי יכולתה להתמודד עם ההשפעות של הברקזיט. זאת על אף ששר האוצר האמריקאי, ג'ק לו, ציין שהברקזיט מדגיש את חשיבותה של הצמיחה הכלכלית הכוללת.

 

לגבי הברקזיט נאמר בהודעה כי "אנו ממוצבים כראוי כדי לנקוט צעדים נכונים להתמודדות עם ההשלכות הכלכליות והפיננסיות האפשריות של משאל העם הבריטי. אנו מקווים כי בריטניה תהיה שותפה קרובה של האיחוד האירופי".

 

המנהיגים חזרו על התחייבותם להימנע מפיחותי מטבע תחרותיים, להתייעץ לגבי מדיניות המט"ח, ולהימנע ומנקיטת מדיניות מגן, שבה מוצרי יבוא חייבים במסים מוגברים כדי להגן על התוצר המקומי.

 

"בהדגשתו של התפקיד החיוני של הרפורמות המבניות, אנו מדגישים כי האסטרטגיות הפיסקאליות שלנו לא פחות חשובות בתמיכה ביעדי הצמיחה המשותפים שלנו", נאמר בהודעה.

 

בדומה לתזכירים מפברואר ומאפריל, גם כאן כתבה הקבוצה ש"לא די במדיניות מוניטארית לבדה כדי להוביל צמיחה מאוזנת".

 

במסמך לא מופיע שום אזכור של טורקיה. זאת לאחר מחלוקת בין המשתתפים לגבי הצורך לציין את האירועים במדינה או לא. שר האוצר הגרמני, וולפגנג שוובלה, אמר אתמול כי יש "דאגה רבה "בגרמניה ובמדינות אירופה האחרות לגבי המתרחש בטורקיה, הסותר את הבנתנו מהי דמוקרטיה ושלטון החוק", נוכח האמצעים שנוקטת ממשלת טורקיה נגד המתנגדים, לאחר ניסיון ההפיכה בחודש שעבר.

 

כמה מחברות הקבוצות כבר נקטו צעדים להמרצת הצמיחה עוד לפני הוועידה בצ'נגדו. סין הצליחה לייצב את הצמיחה במחצית הראשונה של 2016 לאחר שהקלה את מדיניות האשראי ואת המדיניות הפיסקאלית. יפן לעומתה נמצאת בתהליך יצירת חבילה פיסקאלית משלה. שר האוצר הסיני לו ג'יוויי אמר שקבוצת ה-G20 תבחן את הרפורמות המבניות שנעשו, כל שנתיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x