$
חברה וסביבה

שעת חירום: צבא ונצואלה השתלט על חלוקת המזון במדינה

הנשיא ניקולאס מאדורו פרסם צו המחיל חוק אספקה חדש שמטרתו לשלוט במחסור במוצרי מזון בסיסיים ובמוצרי יסוד; שר הביטחון: "מדובר בעניין של בטחון והגנה לאומיים"

שירות כלכליסט 12:1713.07.16

צבא ונצואלה השתלט על אספקת האוכל ועל חלוקתו במדינה מוכת המשברים. האופוזיציה מזהירה מפני הענקת כוח רב מידי לצבא.

 

הצבא החל להשתלט על חלוקת האוכל אתמול בצעד נואש של הממשלה לשלוט במחסור במוצרי מזון בסיסיים ובמוצרי יסוד, המאיים להצית סערה חברתית במדינת הנפט.

הנשיא ניקולאס מאדורו פרסם צו המחיל חוק אספקה חדש, מכוח סמכויות חירום כלכליות המאפשרות לו לעקוף את הקונגרס, שבשליטת האופוזיציה. מפלגות האופוזיציה מבקשות להדיח אותו בשל ניהול כושל של המדינה.

 


שר הביטחון הוונצואלי ולאדימיר פאדרינו, האחראי על הגוף החדש לפיקוח על חלוקת המזון, אמר שהמהלך הוא "עניין של בטחון והגנה לאומיים".

 

הצו מעניק לצבא את הסמכות לאלץ עסקים פרטיים למכור מוצרים.

 

חלוקת נייר טואלט בוונצואלה. 9 מתוך 10 אנשים העידו כי אינם יכולים להשיג מזון בגלל עליית המחירים חלוקת נייר טואלט בוונצואלה. 9 מתוך 10 אנשים העידו כי אינם יכולים להשיג מזון בגלל עליית המחירים צילום: רויטרס

 

"לקחנו לידינו מספר נמלים והתחלנו להשתלט על ממגורות, מחסנים ועסקים פרטיים וציבוריים", אמר פדרינו. מאדורו אמר ביום שני שהתוכנית תסיים את השחיתות מצד גורמים המפנים לשוק השחור משלוחי מזון המיועדים לאזרחים כדי להרוויח יותר.

 

מחירי הנפט הנמוכים, ניהול כושל ובקרות על המטבע ועל המחירים הביאו לאינפלציה תלת-ספרתית ומחסורים בכמעט כל תחום במדינה.

 

מתוך כל 10 אזרחי ונצואלה, 9 אומרים כי הם לא מסוגלים להשיג די מזון משום שהמחסורים גורמים לעליות מחירים. כך על פי סקר מטעם אוניברסיטת סימון בוליבר. הממוצע, על האזרחים להמתין כ-34 שעות בחודש בתורים ארוכים כדי לרכוש מוצרי מזון מסובסדים.

 

מחאות ואלימות על רקע המחסור הולכים וגוברים ומאיימים על היציבות החברתית במדינה. מאדורו הפנה אצבע מאשימה ל"מלחמה הכלכלית" ולחבלה מצד האופוזיציה וארצות הברית.

 

האופוזיציה מצידה, מאשימה את המדיניות הסוציאלית של מאדורו בתוהו ובוהו הכלכלי במדינה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x