$
כלכלה ומדיניות

כך ישתנו סדרי עולם: "צרפת ואיטליה יורחקו מה-G8, ברזיל תעקוף את בריטניה"

כלכלת בריטניה צפויה להפוך לרביעית בגודלה עד 2035 בזכות מובילות בטכנולוגיית המידע - כך לפי המרכז לחקר כלכלה ועסקים. עם זאת, עד 2040 ברזיל עשויה לעקוף אותה. גרמניה תישאר בצמרת בזכות המהגרים

שירות כלכליסט 20:5826.12.15

כלכלת בריטניה צפויה להפוך לרביעית בגודלה בעולם בשני העשורים הבאים ותעקוף את גרמניה ואת יפן - כך לפי הדו"ח השנתי שפרסם המרכז לחקר כלכלה ועסקים בבריטניה (Cebr).

 

עם זאת, הארגון מזהיר כי חוסנה הכלכלי של בריטניה עלול להיפגע אם תיפרד מהאיחוד האירופי. גם הביצועים הבלתי אחידים של הכלכלה הבריטית, שבה הצמיחה מרוכזת בעיקר בלונדון והייצוא נחלש, עלולים לסכן את צמיחתה, מזהיר הדו"ח.

 

אירופה מזדקנת

 

ב־15 השנים הבאות תהפוך כלכלת בריטניה להיות החזקה ביותר במערב אירופה, בזכות מעמדה המוביל בתחומי התוכנה וטכנולוגיית המידע. כרגע בריטניה היא הכלכלה החמישית בגודלה בעולם במונחים של תמ"ג נומינלי, העומד על 3.04 טריליון דולר.

 

התמ"ג הבריטי אמנם יצמח לכ־4.7 טריליון דולר עד 2031, אך ברזיל צפויה לעקוף אותה ולהתברג במקום הרביעי עד שנות הארבעים. היום היקפה של כלכלת ברזיל הוא 1.8 טריליון דולר.

 

מבחינת צרפת ואיטליה התחזיות פחות ורודות, שכן הן צפויות להרחקה מפורום ה־G8, הקבוצה היוקרתית של המדינות המתועשות. את הכלכלה השלישית והרביעית בגודלה באירופה יחליפו במועדון ה־G8 הודו וברזיל, אחרי שנים של צמיחה מעטה והזדקנות האוכלוסייה במדינות האירופיות, מזהיר הדו"ח. צרפת צפויה לצנוח מהמקום החמישי לתשיעי בדירוג הכלכלות הגדולות בעולם עד 2030.

 

חוף איפנמה בברזיל. עד 2040 כלכלת המדינה תעקוף את בריטניה חוף איפנמה בברזיל. עד 2040 כלכלת המדינה תעקוף את בריטניה צילום: שאטרסטוק

 

ממשלתה הסוציאליסטית של צרפת פועלת לקיצוץ ההוצאות ולהחלת רפורמות כלכליות חדשות בניסיון לאושש את הצמיחה. עם זאת, לפי הדו"ח, הקצב של הרפורמות אטי מדי ואינו מאפשר אפילו דשדוש בקרב הכלכלות הגדולות. צרפת תרשום צמיחה של 1.1% ב־2015, ובחמש השנים הבאות הצמיחה צפויה לעמוד על 1.25% בממוצע, כך לפי קרן המטבע הבינלאומית שהזהירה כי עליה לצמצם את הגירעון.

 

עליות שכר ימותנו

 

איטליה, השמינית בדירוג העולמי, נקלעה למצוקה קשה אף יותר. מאז הצטרפה לגוש היורו בשנת 2000 נותרה הצמיחה שלה ברמות אפסיות והפכה אותה לכלכלה בעלת קצב הצמיחה הנמוך ביותר בקרב המדינות המפותחות. החוב הציבורי של איטליה הוא השני בגובהו בגוש היורו אחרי יוון ומגיע לשיעור של יותר מ־132% מהתמ"ג. מיקומה של איטליה בדירוג העולמי צפוי לצנוח בחמישה מקומות, למקום ה־13, עד 2030.

 

המחקר, המתפרסם בכל שנה, בודק את גודלן של כלכלות עולמיות ומוסר תחזיות לשינויים במשך חמש, עשר ו־20 השנים הבאות. ארה"ב היא עדיין המדינה העשירה בעולם בעלת תמ"ג בשווי 18 טריליון דולר, ובעקבותיה סין עם 11.4 טריליון דולר. יפן מדורגת שלישית עם 4.1 טריליון דולר.

 

הכלכלה הגדולה באירופה, גרמניה, תשמור על מיקומה בחמישייה הפותחת, לאחר שאוכלוסייתה המתכווצת קיבלה זריקת עידוד בזכות 1.5 מיליון פליטים ומהגרים, לפי הדו"ח. "התוספת הזאת תהיה תמריץ לרווחים, תמתן את עליות השכר ותפצה על חוסרים בעובדים מיומנים", מסר הדו"ח.

 

ומה באשר לענקית הסינית? ההאטה תעכב את הפיכתה לכלכלה הגדולה בעולם והיא צפויה לעקוף את ארה"ב עד 2029, לעומת 2025 בתחזיות קודמות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x