$
כלכלה ומדיניות

אחד מ-5 תושבים במדינות המתפתחות מתקיים מ-1.25 דולר ביום

סין התקדמה מאד בהפחתת שיעור העוני הקיצוני, שעומד כעת על 12%; הודו נחשבת למדינה עם שיעור העוני הגבוה ביותר

שירות כלכליסט 14:2117.07.14
העולם אמנם התקדם בכל הקשור למיגור תופעת העוני הקיצוני, אך עדיין אחד מכל חמישה אנשים במדינות המתפתחות מתקיים על פחות מ-1.25 דולר ביום, כך עולה מדו"ח יעדי פיתוח המילניום (Millennium Development Goals) ל-2014, שפרסמו באו"ם.

 

מהדו"ח עולה כי על אף שהושג היעד להפחית בחצי את העוני העולמי עד 2015, ההתקדמות בתחומי הפחתת העוני אינה מאוזנת ברחבי העולם. "בחלק מהאזורים, כמו מזרח אסיה ודרום מזרח אסיה, עמדו ביעד להפחתת שיעור העוני הקיצוני בחצי, בעוד שאזורים אחרים כמו אפריקה שמדרום לסהרה ודרום אסיה, עדיין משתרכים מאחור", נכתב בדו"ח שפורסם אתמול.

 

באפריקה שמדרום לסהרה ובדרום מזרח אסיה, 48% ו-30% מהאוכלוסייה בהתאמה, מתקיימים על פחות מ-1.25 דולר כיום, זאת לעומת 56% ו-51% ב-1990.

 

עוני בהודו עוני בהודו צילום: שאטרסטוק

 

הודו נחשבת למדינה עם שיעור העוני הגבוה ביותר: שליש מהאנשים החיים בעוני קיצוני מתגוררים במדינה זו. בהודו מקווים כי ראש הממשלה החדש נרנדרה מודי יצליח ליישם רפורמות שיחיו את הכלכלה המקרטעת ויוציאו מיליונים מחיי עוני.

 

לעומת זאת, סין התקדמה בצורה משמעותית בהפחתת שיעור העוני הקיצוני, שעומד כעת על 12%, לעומת 60% לפני שני עשורים. עם זאת, בסין מתגוררים 13% מהאנשים שחיים בעוני קיצוני בעולם, ובמובן זה היא מדורגת שנייה אחרי הודו. "מעבר למדינות המאוכלסות שבהן יש מספר גבוה של עניים, שיעורי עוני גבוהים נמצאים גם במדינות קטנות, פגיעות ומסוכסכות", נכתב עוד בדו"ח.

 

ניגרה, שבה מתגוררים 9% מהעניים בעולם, בנגלדש עם 5% והרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, גם כן עם 5% מהעניים, סוגרות את החמישייה הראשונה. פירוש הדבר כי קרוב לשני שלישים מהאנשים החיים בעוני קיצוני חיו במדינות הללו ב-2010.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x