$
בשולי החדשות

לטרוף את העולם: המאכלים הכי מיוחדים ואותנטיים במדינות תבל

משניצל וינאי ועד חצ'פורי, לכל מדינה יש את מנת הדגל שלה. אילו מנות אסור להחמיץ בכל ארץ?

סוכנויות הידיעות 21:5623.09.13
מהי המנה שאסור לתיירים להחמיץ בביקורים במדינות זרות? באתר ביזנס אינסיידר התבססו על תשובות שפרסמו גולשים לשאלה באתר Quora והוסיפו מספר המלצות משלהם, החל משניצל באוסטריה ועד הפֵייז'וֹ‏אדה בברזיל, באתר מציעים 35 מנות שאסור לפספס:

אוסטרליה: פאי בשר

 

 

נחשב לרוב כתרופה המושלמת לחמרמורת (האנגואבר), מדובר בפאי בשר בסגנון אוסטרלי המוגש בתוך קערה של מרק אפונה ירוק. לפעמים מוסיפים לו רוטב עגבניות, חומץ ומלח ופלפל.

 

אוסטריה: שניצל וינאי

 

 

השניצל הווינאי הוא כמעט ומילה מקבילה לאוסטריה. מדובר בנתח דק ביותר של בשר עגל בטיגון עמוק. לרוב מוגש עם לימון ופטרוזיליה, ומלווה בתוספות כמו תפוח אדמה או אורז.

 

ארגנטינה: אסאדו

 

 

אסאדו הוא המונח שמתאר את הבשר הצלוי הטעים של ארגנטינה, והסטייק הארגנטינאי הצלוי טעים במיוחד. אף שהטענה היא שמרבית הבשר האיכותי מיועד לייצוא, אסאדור (האיש שאחראי על הכנת האסאדו) טוב יהפוך את הטעם לשמימי.

 

בלגיה: מולים וצ'יפס (Moules-Frites)

 

 

מנה של מולים וצ'יפס אולי זמינה גם במדינות אחרות כמו צרפת וארצות הברית, אך השילוב הטעים הזה מקורו בבלגיה. ניתן להכין את המולים במספר דרכים שונות, כמו בישול עם יין או טיגון בחמאה ומגישים אותם עם צ'יפס מלוחים ופריכים.

 

ברזיל: הפֵייז'וֹ‏אדה

 

 

ברזיל היא מדינה רחבת היקף עם מטבח מגוון, כך שקשה לבחור רק מנה אחת ייצוגית, אך ניתן לומר כי המנה הברזילאית האייקונית ביותר היא ככל הנראה הפֵייז'וֹ‏אדה, קדירה של שעועית שחורה ובשר בקר וחזיר מעושן. המנה לרוב מוגשת עם אורז, כרוב ירוק, רוטב חריף ופלח של תפוז שאמור לעזור בעיכול.

 

קנדה: פוטין

 

מנה עתירת קלוריות שמקורה בקוויבק, שמחממת את הגוף מבפנים. מדובר בצ'יפס שמעליהם רוטב חום וגושי גבינה.

 

סין: xiaolongbao

 

 

קשה לבחור רק מנה אחת עבור מדינה כל כך גדולה ומגוונת כמו סין, אך כופתאות המרק הללו מהוות בהחלט את אחת המנות הזכירות ביותר במדינה. מקור המנה בשנגחאי, ולרוב ממלאים את הכופתאות בבשר ומגישים אותן בציר מרק שאודה בסל מבמבוק.

 

קרואטיה: גבינת פג

 

גבינה קרואטית קשה המיוצרת מחלב כבשים. היא מיוצרת באי פג, וכל כך מפורסמת שמייצאים אותה לכל רחבי העולם.

 

מצרים: מלוח'יה

 

המנה מוגשת ברחבי צפון אפריקה, אך פופולארית במיוחד במצרים, שם המקור שלה ככל הנראה. הגרסה המצרית של המנה כוללת עלים של צמח המלוח'יה המבושל ביחד עם כוסברה, שום וציר מרק. לרוב מוגש עם עוף או ארנב.

 

אנגליה: רוסטביף ופודינג יורקשייר

 

 

נחשב למנה לאומית באנגליה. הטעם של רוטב הבקר נספג במאפה החם.

 

גיאורגיה: חצ'פורי

 

 

לחם עשיר וערב לחיך הממולא בגבינה מבעבעת או ביצה, באדיבות המדינה הקטנה במזרח אירופה.

 

הולנד: הרינג כבוש

 

 

פילה של הרינג נא המושרה בנוזל כבוש שמכיל סיידר, יין, סוכר, עשבי תיבול ותבלינים. נהוג לאכול את המנה על פרוסת לחם קלוי כשעליה פזור בצל קצוץ.

 

הודו: עוף טנדורי

 

 

בהודו המטבח משתנה במידה ניכרת מאזור לאזור, כך שכמעט ובלתי אפשרי לבחור מנה אחת שתייצג את המדינה כולה. בצפון, המנות הן בשריות יותר וכוללת קארי עשיר ולחמים מתובלים. בדרום יש הרבה יותר מנות של ירקות ותבלינים חריפים. בסופו של דבר נבחרה מנת העוף טנדורי. המנה מכילה עוף המתובל בטנדורי מסאלה ונצלה בתנור חימר פתוח. המנה לרוב מוגשת בליווי ירקות, רוטב יוגורט ואורז.

 

אינדונזיה: Martabak Manis/Terang Bulan

 

פנקייק אינדונזי מתוק ועבה . מעין סנדוויץ שבתוכו אפשר לשים כל דבר מתוק שרק רוצים החל מפצפוצי שוקולד ועד לבוטנים או בננות. נמכר בעיקר בדוכנים ברחובות ברחבי המדינה.

 

איטליה: פיצה

 

 צילום: דוד הכהן

 

מקור הפיצה הוא בנאפולי בדרום איטליה. פיצה נפוליטאנית היא פריכה, לעיסה ומגיעה עם תוספות איכותיות כמו עגבניות טריות, מוצרלה, בזיליקום ומגוון של בשרים.

 

יפן: קאטסודון

 

 

סושי אולי נשמע כמו הבחירה המובנת מאליה, אבל הגולשים היפניים המליצו דווקא על קאטסודון. מדובר על קציצת חזיר המטוגנת בשמן עמוק, ומעליה ביצה ותבלינים. המנה מוגשת מעל קערה של אורז.

 

מלזיה: נאסי למק (Nasi lemak)

 

נחשב לרוב למנה הלאומית הלא רשמית של מלזיה. המנה מכילה אורז המבושל בחלב קוקוס ותבלין ה- pandan. באופן מסורתי המנה עטופה בעלי בננה ולרוב מלווה בצ'ילי, בוטנים וביצה קשה. רבים גם מאמינים שהיא עוזרת לטפל בחמרמורת.

 

מקסיקו: רוטב מולה

 

הרוטב מורכב ממאה מרכיבים, והוא אחד הרטבים המורכבים ובעלי הטעמים החזקים ביותר בעולם, שמסתכמים בטעם עשיר, סמיך, שוקולדי וחריף. בדרך כלל הרוטב משמש לעוף או אנצ'ילדות.

 

נורבגיה: Rakfisk

 

 

מדובר במנת דג טרוטה שהותסס במשך מספר חודשים. הוא נאכל לא מבושל, לרוב מלווה בבצל ושמנת חמוצה. מרבית המאכלים הנורבגים הם מעושנים או כבושים בשיטות שונות, בשל חודשי החורף הקרים.

 

פיליפינים: אדובו

 

אדובו הוא תבלין פופולארי, אך בפיליפינים הוא לרוב מלווה בשר המבושל בחומץ, רוטב סויה, שום ושמן. הוא מתבשל לאורך זמן במרינדה וסופג לעצמו את הטעמים. המנה כל כך פופולארית שהיא נחשבת למנה הלאומית הלא רשמית של המדינה.

 

פורטוגל: Francesinha

 

 

פירוש השם הוא צרפת הקטנה, וזהו כריך פורטוגלי המורכב מלחם, ירך חזיר, נקניק מעושן וסטייק, שמעליהם גבינה מותכת ורוטב עגבניות. הכריך הוא חלומו של כל קרניבור, ורצוי להוסיף לו תוספות של צ'יפס ובירה קרה.

 

רומניה: Sarmale

 

 

זוהי מנה של כרוב חמוץ הממולא באורז ובשר. היא פופולארית במיוחד בחורף ברומניה.

 

רוסיה: בורשט

 

  צילום: אוראל כהן

 

מרק של שורשי סלק, שלטענת המקומיים הוא חובה לכל מי שמבקר ברוסיה. לרוב מוגש קר, ולעיתים מוסיפים לו שמנת חמוצה. ההמלצה היא ללוות את האכילה עם וודקה.

 

סעודיה: קבאש (Kabsah)

 

 

מנת אורז חריפה שעשירה בתבלינים כמו קינמון, פלפל, זעפרן, ציפורן, הל ואגוז מוסקט. לרוב מעורבבים בתוכו בשר וירקות. המנה נפוצה בכל המזרח התיכון, אך פופולארית במיוחד בסעודיה.

 

סקוטלנד: סלמון מעושן על לחם מחיטה מלאה

 

סלמון מעושן היא מנת חובה בסקוטלנד. הסקוטים מפזרים על הסלמון לימון טרי ואוכלים אותו על לחם פשוט מחיטה מלאה המרוח בחמאה או גבינת שמנת.

 

סלובקיה: Bryndzove Halusky

 

 

כופתאות קטנות של תפוחי אדמה המוגשות עם חלב כבשים ובייקון.

 

סלובניה: קלובסה (Kranjska klobasa)

 

נקניקייה סלובנית, המיוצרת מבשר חזיר, מלח, פלפל, מים ושום בלבד.

 

דרום אפריקה: בילטונג

 

בילטונג הוא מנה של בשר מעושן מדרום אפריקה. ניתן להכין אותה עם בקר או בשר צייד כמו יען.

 

דרום קוריאה: Banchan

 

 

ארוחה מסורתית בדרום קוריאה מורכבת מהרבה מנות קטנות, כך שקשה לבחור רק אחת. הקוריאנים אוהבים Banchan, כלומר מספר מנות קטנות שמוגשות עם אורז ומיועדות למספר סועדים.

 

ספרד: חמון איבריקו

 

בשר חזיר מעושן שנחתך מהירך של חזיר. זוהי מנה ספרדית ידועה, ומוגשת לרוב עם יין, לחם וזיתים.

 

איחוד האמריויות: שווארמה

 

 צילום: מאיר פרטוש

 

שווארמה היא אחת המנות הזולות ביותר במדיניות האמירויות, הידועות ביוקר המחייה שלהן. זו כנראה אחת הסיבות לכך שמדובר באחת המנותץ הפופולאריות ביותר.

 

אוקראינה: ורניקי

 

 

כופתאות ממולאות בפירה, גבינה, כרוב כבוש או בשר, הדומים לקרפלך. ניתן לבשל או לאדות את הבצק, ולרוב המנה מלווה בבצל מטוגן ושמנת חמוצה.

 

ארה"ב: המבורגר

 

המבורגר. מנת הדגל האמריקאית המבורגר. מנת הדגל האמריקאית צילום: שאטרסטוק

 

ארצות הברית היא כל כך רחבה והמטבח שלה מגוון ביותר, כך שקשה לבחור מנה אחת בלבד שתייצג את המדינה. אם אין ברירה הזוכה יהיה ההמבורגר, בייחוד כשהוא משולב עם צ'יפס ומילקשייק.

 

ונצואלה: Pabellon criollo

 

אורז לבן עם נזיד של שעועית שחורה וחתיכות בשר. מוגש לרוב עם ביצה מטוגנת ופלנטיין מטוגנת.

 

ויילס: פשטידת קלארק

 

פשטידות בשר עשירות בטעם שנולדו בקרדיף. המתכון שלהן סודי אך הן לרוב כוללות בשר, ירקות ורוטב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x