$
עולם

שר האוצר הגרמני: "אני בטוח שיוון בדרך להתאוששות"

"לא ניתן לשלול את האפשרות שיוון תזדקק לחבילה נוספת", אמר וולפנג שויבלה בתשובה לשאלה אם תהיה נחוצה חבילת חילוץ שלישית

סוכנויות הידיעות 11:24 11.03.12

 

שר האוצר הגרמני וולפנג שויבלה אומר כי הוא סמוך ובטוח שיוון בדרכה להתאוששות,לאחר שהתקבלו החלטות קשות שנועדו להבטיח את העברת חבילת החילוץ השנייה, אולם הוא הוסיף שאין ערובה מוחלטת להצלחה.

 

"אני בטוח שהאמצעים הקשים עליהם הוחלט עם הממשלה באתונה, יעזרו לה לעלות על הדרך להתאוששות", אמר שויבלה בראיון לעיתון האיטלקי "לה רפובליקה".

 

יוון נמנעה שלשום מהאיום המיידי של חדלות פירעון לא מבוקרת, לאחר שכמות מספקת של נושים פרטיים הסכימו על הסכם המרת החובות, שיוריד את החוב הציבורי של המדינה וסולל את הדרך לקבלת חבילת חילוץ חדשה.

 

שויבלה טען כי הוא בטוח שהתקבלו ההחלטות הטובות ביותר לנוכח רמות חוסר הוודאות."אך זה לא היה קל ואיני יכול להבטיח ב-100% הצלחה", הסביר. בתשובה לשאלה האם תהיה נחוצה חבילת חילוץ שלישית, ענה "לא ניתן לשלול את האפשרות שיוון תזדקק לחבילה נוספת".

 

 

x