$
עולם

ארה"ב: מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ירד לרמה הנמוכה זה 4 שנים

מספר האמריקאים שהגישו בקשות לדמי אבטלה ירד בשבוע שהסתיים ב-14 בינואר ב-50 אלף ל-352 אלף, הרמה הנמוכה ביותר מאפריל 2008; לעומת זאת, התחלות הבנייה ירדו בדצמבר ב-4.1% לקצב שנתי של 657 אלף בחודש

סוכנויות הידיעות 15:36 19.01.12

 

נתוני מאקרו מעורבים פורסמו יום (ה') - ירידה חדה במספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה, אך גם ירידה גדולה מהצפוי בהתחלות הבנייה.

 

מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה ירד לרמה הנמוכה ביותר מזה כמעט ארבע שנים. מספר האמריקאים שהגישו בקשות לדמי אבטלה ירד בשבוע שהסתיים ב-14 בינואר ב-50 אלף ל-352 אלף, הרמה הנמוכה ביותר מאז אפריל 2008.

 

ממוצע תחזיות של 41 כלכלנים שסקרה בלומברג צפו ירידה ל-384 תביעות ראשוניות. דובר של משרד התעסוקה האמריקאי אמר כי הירידה משקפת את התנודתיות הרגילה לתקופה זו של השנה. החברות מאטות את קצב הפיטורים ומתחילות להעלות את קצב ההעסקה למרות שהמצב הכלכלי הקשה באירופה עקב משבר החוב עשוי להגביל את הצמיחה בארה"ב.

 

ירידה בהתחלות הבנייה בדצמבר - גדולה מהצפוי

 

הירידה בהתחלות הבנייה בארה"ב הייתה גדולה מהצפוי בדצמבר, והיא סגרה את השנה הגרועה ביותר שתועדה בבניית בתים פרטיים ואותתה שההתאוששות במגזר תימשך זמן מה.

 

לפי נתוני משרד המסחר האמריקאי שפורסמו היום, התחלות הבנייה ירדו ב-4.1% לקצב שנתי של 657 אלף בחודש שעבר. ברישיונות הבנייה, מדד לבנייה העתידית, לא חל שינוי משמעותי.

 

ארבע שנים לאחר שהדיור תרם ליצירת המיתון האחרון, הירידה במחירי הדיור והעיקולים המתמשכים פוגעים בהתאוששות בתעשייה.

 

בשנת 2011 בכללותה החלה עבודה על 428,600 בתים פרטיים, כשהבנייה התחרתה בשפע הבתים הקיימים.

"בשנה שעברה המצב היה נורא", אמר פטריק ניופורט, כלכלן ב-IHS גלובל אינסייט, לפני פרסום הדו"ח. "שוק הדיור השתפר מאז תחילת 2011, אבל שוק הבתים הפרטיים עדיין במצב רע. המחירים ימשיכו לרדת כי עדיין צפויים עיקולים רבים".

 

התחזית החציונית בסקר בלומברג הייתה ל-680 אלף התחלות בנייה בקצב שנתי. ההערכות נעו בין 625 אלף ל-723 אלף, בסקר שנערך בקרב 76 כלכלנים.

 

המדד ללא שינוי 

 

עלות המחיה בארה"ב לא השתנתה משמעותית בדצמבר, זה החודש השני ברציפות, לאחר שהחנויות הורידו מחירים כדי להגביר את הקניות בחגים. הנתון מחזק את עמדת הפדרל ריזרב שלפיה האינפלציה תחת שליטה.

 

לעומת חוסר השינוי במדד המחירים לצרכן, שדיווח עליו היום משרד העבודה האמריקאי, התחזית החציונית היתה לעלייה של 0.1%, לפי סקר בלומברג, שנערך בקרב 78 כלכלנים. ללא עלויות המזון והדלק התנודתיות, מדד הליבה עלה ב-0.1% כצפוי.

 

הקמעונאים הורידו מחירים כדי למשוך לקוחות, המוגבלים בשל הקיפאון בהכנסות ומהירידה בשווי הנדל"ן. המשמעות היא שלקובעי המדיניות בפדרל ריזרב יש מרחב לנקוט באמצעים נוספים לעידוד הצמיחה במקרה של ירידה באינפלציה, זאת אם ההתרחבות הכלכלית לא תצלח.

 

עוד פורסם היום, לאחר פתיחת המסחר, כי כי סקר הפד לאיזור פילדלפיה ירד מרמה של 10.3 נקודות בחדש שעבר ל-7.3 נקודות. הערכות האנליסטים היו לירידה לרמה של 10 נקודות.

x