$
עולם

דיווחים באיטליה: ברלוסקוני יתפטר בתוך כחודשיים; מכות בפרלמנט

לפי דיווחים, ראש הממשלה האיטלקי ערך הסכם עם אומברטו בוסי ממפלגת הליגה הצפונית, בתמורה לתמיכתו ברפורמות במערכת הפנסיה. משרדו פרסם הכחשה רשמית; שני חברי פרלמנט רבו ביניהם בעקבות הערות של חבר אופוזיציה לגבי בוסי

סוכנויות הידיעות 15:24 26.10.11

 

התקשורת האיטלקית מדווחת כי סילביו ברלוסקוני ערך "הסכם חשאי" לפיו הוא יתפטר בדצמבר או בינואר, ובכך יסלול את הדרך לבחירות כבר במרץ.

 

על פי דיווחים בעיתונים "לה רפובליקה" ו"לה סטמפה", שלא זכו לאישור רשמי, ראש הממשלה האיטלקי ערך את ההסכם עם בן בריתו הגדול בקואליציה, אומברטו בוסי ממפלגת הליגה הצפונית, בתמורה לתמיכתו ברפורמות למערכת הפנסיה. אולם הליגה הצפונית כבר מיהרה להכחיש את הדיווח, וכן משרד ראש הממשלה פרסם הכחשה רשמית.

 

האיחוד האירופי מפעיל על איטליה לחץ רב לערוך רפורמות במערכת הפנסיה ולהאריך את גיל הפנסיה כחלק מהתוכנית להפחית את החוב הציבורי ולאושש את הכלכלה.

 

"אל תוציא אותי טיפש בבריסל, ואני מבטיח שנלך לבחירות במרץ", כך אמר ברלוסקוני לבוסי על פי הדיווח בלה רפובליקה. ממשלתו של ברלוסקוני נמצאת במצב של משבר תמידי מאז נבחרה מחדש ב-2008, וברלוסקוני (74) נקלע לשערוריות סקס ושחיתות. אולם עד כה הוא דחה את הקריאות להתפטרותו והתעקש פעם אחר פעם כי בכוונתו להמשיך לעמוד בראש הממשלה עד סיום כהונתו ב-2013.

 

ברלוסקוני עבד ביומיים האחרונים על "מכתב כוונות" לאיחוד האירופי שבו הוא מפרט את הצעדים בהן תנקוט איטליה כדי להחיות את הכלכלה המקרטעת שלה. החוב הציבורי עומד על 1.8 טריליון יורו, ומקביל ל-120% מהתמ"ג.

 

בוסי מסר אמש כי הקואליציה אכן הגיעה להסכם על הרפורמות, אך האיחוד האירופי הוא זה שצריך להחליט אם הם מספיקים. "בסופו של דבר מצאנו דרך. עכשיו נראה מה יש לאיחוד האירופי לומר". עם זאת הוא הביע ספק שהממשלה תשרוד עד סיום כהונתה.

 

המתיחות סביב הרפורמות הכואבות התפתחו לכדי מכות בפרלמנט האיטלקי. הדיילי טלגרף מדווח כי שני חברי פרלמנט ממפלגת הקואליציה הליגה הצפונית רבו עם חברים ממפלגת האופוזיציה FLI, ואף אחזו אחד את השני בגרון, בעוד חברים נוספים בפרלמנט מיהרו להפריד ביניהם.

 

מושב הפרלמנט הופסק לשעה לאחר המריבה, שפרצה בעקבות הערות סרקסטיות של ג'אנפרנקו פיני ממפלגת האופוזיציה שאמר כי אשתו של אומברטו בוסי, מנהיג הליגה הצפונית יצאה לפנסיה כבר בגיל 39.

x