$
עולם

למרות המיתון, דנמרק היא האומה השמחה בעולם

המדינה, שרשמה שני רבעונים של צמיחה שלילית, הגיעה למקום הראשון בסקר שבדק אושר ושגשוג ב-97 מדינות

בלומברג 13:32 02.07.08

 

דנמרק היא המדינה הראשונה באיחוד האירופי שנכנסה למיתון (שני רבעונים רצופים של צמיחה שלילית). כלכלת דנמרק התכווצה ברבעון הראשון של השנה ב-0.6% וברבעון האחרון של 2007 ב-0.2%. על כך נמסר ממשרד הסטטיסטיקה הדני.

 

התחזית במשאל שערכה בלומברג בקרב ארבעה כלכלנים, הייתה צמיחה של 0.2%. הצמיחה ברחבי העולם רושמת האטה בחודשים האחרונים: משבר האשראי מייקר את ההלוואות ומרסן את ההשקעות, מחירי הנפט והמזון הגבוהים מורידים את כוח הקנייה של הצרכנים.

 

מדד המחירים לצרכן בדנמרק עלה בשיעור הגבוה ביותר זה 18 שנה, בזמן שערך הנכסים ירד. מנתוני משרד הסטטיסטיקה עולה כי את ההתכווצות הובילה ירידה של 1.1% בצריכה הפרטית, וההשקעות בנכסים קבועים ירדו ב-0.6%. הוצאות הממשלה ירדו ב-1.4%. היצוא גדל ב-1.1%, והיבוא גדל ב-0.4%.

 

עוד דווח החודש כי האינפלציה בדנמרק רשמה האצה לקצב שנתי של 3.4% במאי. האבטלה ירדה במאי ל-1.7%. בשנה שעברה צמחה כלכלת דנמרק ב-1.8%, וב-2006 רשמה צמיחה של 3.9%.

 

"זה מאשש את התמונה שהכלכלה הגיעה לעצירה מפתיעה" אומר יס אסמוסן, הכלכלן הראשי בהנדלבנקן בקופנהגן. "הצמיחה הכלכלית השנה מתאדה ותוחלף בכלכלה מקרטעת בשנה הבאה".

 

בתוך כך, מחקר חדש של אוניברסיטת מישיגן גילה כי דנמרק היא האומה השמחה בעולם. המחקר בדק את רמת השגשוג של דנמרק ואת היציבות השלטונית בה. גם קולומביה, קנדה, פורטוריקו ואיסלנד הגיעו לעשירייה הראשונה.

 

ארצות הברית, האומה העשירה בעולם, הגיעה למקום ה-16 מתוך 97 מדינות. זימבאבווה, שרמת האינפלציה בה הגיעה ל-100 אלף אחוז בשנה וסובלת מחוסר יציבות פוליטי, הגיעה למקום האחרון.

x