$
ספורט ישראלי

יורו 2020: יש סיכוי? זה לא משנה בכלל

נבחרת ישראל מתחילה את קמפיין המוקדמות שלה ליורו 2020 ועל פניו, כמו תמיד, "יש סיכוי". בכל זאת, "כולה" אוסטריה ופולין וקצת סלובניה. אבל באמת, זה לא אמור לשנות את המטרות של רשויות הכדורגל בישראל. והמטרות מאוד ברורות אחרי שדלויט עשו מחקר מקיף על הנושא מטעם משרד הספורט

אוריאל דסקל 12:1918.03.19

נבחרת ישראל מתחילה את קמפיין המוקדמות שלה ליורו 2020 ועל פניו, כמו תמיד, "יש סיכוי". בכל זאת, "כולה" אוסטריה ופולין וקצת סלובניה. אבל באמת, זה לא אמור לשנות את המטרות של רשויות הכדורגל בישראל. והמטרות מאוד ברורות אחרי שדלויט עשו מחקר מקיף על הנושא מטעם משרד הספורט.

 

 

 

 

אנדי הרצוג. לא ישנה הרבה אנדי הרצוג. לא ישנה הרבה צילום: עוז מועלם

 

רק 0.52% מהאוכלוסייה בישראל הם כדורגלנים רשומים. זה הרבה מתחת לממוצע האירופאי של 2.63% ורק ב-7 מדינות באירופה השיעור נמוך יותר. באוסטריה כמעט 7% מהאזרחים כדורגלנים פעילים, בפולין 2%, בסלובניה 1.5%.

 

בישראל יש 372 מגרשי כדורגל תקינים. 36% מהמגרשים בכלל הם ללא תאורה. אי אפשר להתאמן עליהם בערב. בחלק מהמגרשים משחקים יותר מ-200 משחקים למשחק. אנחנו מדברים על מגרש כ-44 מגרשים למיליון איש. לשם השוואה, באיסלנד יש 543 מגרשים למיליון איש. בבלגיה זה יחס של 348 מגרשים למיליון איש. באנגליה 547 מגרשים למיליון איש ובגרמניה 607 מגרשים למיליון איש. על פי המספרים של משרד הספורט יותר ממיליארד שקל הוקצו על מנת לשפר מגרשים קיימים אבל לפי הערכות שמרניות, רק 20% מהסכומים הללו הושקעו בבנייה ושדרוג. השאר נותר בקופת הטוטו וחזר לאוצר. למה? ב-57% מהמקרים זה בגלל שלא מצאו קרקע לבניית מגרש ולאף אחד בעירייה לא באמת היה חשוב לבנות מגרש ולהתאמץ כדי למצוא את הקרקע. ב-24% מהמקרים היה עניין של "קושי בירוקרטי", כבר מצאו קרקע אבל הבירוקרטי של מנהל הקרקעות בישראל וחוסר עזרה מהרשויות מנעו את הבנייה של המגרש. ב-19% למועצות המקומיות פשוט לא היה תקציב להשלים את ההליך.

 

בישראל כמעט אין מאמנים והמאמנים שיש מקבלים חינוך לא מספיק טוב ביחס לעמיתיהם האירופאים. הממוצע הוא 320 מאמנים למיליון תושבים. באיסלנד - שם סיבסדו קורסי אימון כחלק ממהלך חברתי מקיף - יש כ-2,500 מאמנים למיליון תושבים, בשוויץ 1,500, באוסטריה, פולין וסלובניה יש את הממוצע האירופאי למיליון תושבים (320) ובישראל? 100 מאמנים למיליון תושבים. רק ב-9 מדינות יש פחות וכולן מדינות לא מערביות ודי כושלות. בישראל חסרים בערך 1,900 מאמנים כדי להגיע לממוצע האירופאי, לא קיים רישיון לאימון, הכשרת המאמנים לוקה בחסר באופן מובהק ואין גוף אימון מרכזי כמו שיש ברוב מדינות אירופאיות.

 

לקראת הבחירות, איך לא, במשרד הספורט הודיעו כי סיימו "תהליך אינטנסיבי" שבחן את הפעולות המרכזיות שיש לבצע על מנת להעלות את ההצלחה של ענף הכדורגל בישראל והישגי הנבחרת הלאומית. עשו עבודה טובה בלרכז את כל הבעיות של הכדורגל הישראלי ביחד עם דלויט ואף הציבו 19 מהלכים שצריך להיות. אבל עדיין לא ברור מי הולך להיות אחראי על כל המטרות היפות שהציבו בשקפים. זו לא תהיה שרת הספורט שמקווה לא להיות שרת הספורט יותר. כמו כן, צריך תקציב לאומי ושיתוף פעולה בין משרדי - לא משהו שנראה סביר כיום בעידן של גרעון שגדל. הנושא נראה גדול מסובך אבל בסופו של דבר מדובר במטרות ברורות מאוד: להגדיל את מספר התושבים שהכדורגל נגיש להם על ידי בניית מגרשים רבים ולהגדיל את מספר המאמנים כדי להפוך את האימון לנגיש יותר וטוב יותר. ההתאחדות לכדורגל צריכה לקבל את המנדט להוביל את השינוי. מי שעומד בראשה צריך לעשות זאת. כלומר, ממש לשבת עם האנשים שיאשרו בניית מגרשי אימון בכל עיר וליד כל בית ספר ואז ללכת למשרד הממשלתי ולהביא משם את הכסף. עד שזה לא יקרה, שום דבר לא באמת ישתנה. גם אם נעלה ליורו 2020. פשוט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x