$
ספורט ישראלי

אלי טביב בבית"ר ירושלים - אשמת ההתאחדות לכדורגל

טביב לא היה אמור להיות בעלים של קבוצת כדורגל שלישית אחרי מה שקרה לשתי הקבוצות האחרות שהיו בבעלותו. אבל ההתאחדות לכדורגל, ארגון שכונה רקוב, לא עשתה את מה שהיתה אמורה לעשות: להגן על הכדורגל, תדמית הכדורגל ואוהדי הכדורגל

אוריאל דסקל 09:1206.08.18

1. נתחיל מהסוף. אלי טביב רוצה למכור את בית"ר ירושלים בלפחות 40 מיליון שקל. תג המחיר בנוי, כביכול, מהסכום שהוא השקיע בבית"ר ירושלים לפי טענות מהצד שלו. הציבור, שגם העביר כספים לבית"ר ירושלים בשנים האחרונות, לא באמת יודע כמה טביב השקיע בבית"ר כי הקבוצה לא פרסמה את הדוחות המלאים שלה. הקבוצה היתה אמורה לפרסם את הדוחות באתר לפי תקנון ההתאחדות לכדורגל אבל זה לא קרה. גם בגלל צפצוף על החוק וגם בגלל שינויי בתקנון שעשו בהתאחדות לכדורגל בזמן שהארגון בבית המשפט על אותו סעיף שקיפות בתקנון. בקיצור, אנחנו לא יודעים באמת כמה כסף השקיע טביב בבית"ר ונצטרך להאמין למילה שלו. זה בגלל ההתאחדות לכדורגל.

 

 

 

2. אלי טביב ואוהדי בית"ר התחיל כסיפור אהבה ועכשיו מדובר בסכסוך פומבי. טביב לא משקיע בקבוצה ולא רוצה להשקיע בה. לפי אוהדים של הקבוצה הוא אף רוצה לפגוע בה. אלי טביב טען שהאוהדים של בית"ר מסוכסכים איתו בגלל שהוא "נאבק בגזענות". אם זה נשמע לכם מוכר אז זה בגלל שזה סדרתי. טביב היה הבעלים של הפועל תל אביב, הסתכסך עם האוהדים ועזב. לפני היה הבעלים של הפועל כפר סבא, הסתכסך עם האוהדים ועזב. בפעמיים האחרונות שעזב הותיר את המועדונים במצב כלכלי קטסטרופלי. הוא בעצמו התגאה בעבר שהוא "היחיד שמרוויח מכדורגל". מי שאישרה לו לרכוש את בית"ר ירושלים, למרות עברו, היא ההתאחדות לכדורגל.

 

3. לאורך השנים טביב הורשע בביצוע עברות שונות: התחזות לאדם אחר במטרה להונות, שימוש במסמך מזויף, זיוף וקבלת דבר במרמה והפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו - עבירות בגינן נגזר דינו לשישה חודשי מאסר על תנאי. במסגרת המחאות של אוהדי הפועל תל אביב מול ביתו הואשם טביב כי הכה אוהד בן 17 שהפגין בלילה מול ביתו. ביוני 2014 הורשע בפציעת הנער בנסיבות מחמירות, השמדת ראייה ושיבוש מהלכי משפט. הוא נידון לשישה חודשי עבודות שירות. זה גיליון הרשעות שאמור היה למנוע ממנו לרכוש קבוצה לפי התקנון של ההתאחדות לכדורגל - בכלל בלי קשר לדברים האחרים שהוא "מביא" למשחק.

 

 

אלי טביב אלי טביב צילום: ראובן שוורץ

 

למשל, בדצמבר 2011 הושלך רימון הלם לעבר ביתו בתל אביב. באוקטובר 2013 התגלה רימון יד מתחת למכוניתו בביתו בכפר שמריהו. בפעמים הללו הואשמו אוהדי הקבוצה שלו - אך דברים אלו לא היו קשורים לכדורגל אלא לסכסוכים אחרים. ב-1 במרץ 2015 בוצע ניסיון התנקשות בטביב. שני רוכבי אופנוע הגיחו מול רכבו ופתחו לעברו באש. טביב נפגע קל בידו ורוכבי האופנוע נמלטו. ב-23 במרץ 2017 הורשעו שניים מהנאשמים בניסיון התנקשות. ב-11 באוגוסט 2017 הונח בפתח ביתו של טביב מטען דמה. גם כן לא קשור לכדורגל.

 

אלי טביב, על סמך גיליון ההרשעות שלו והנזק התדמיתי שהוא עושה לכדורגל, לא היה אמור להיות בעלים של קבוצת כדורגל בישראל - זה לפי תקנון ההתאחדות שגם היו לה את הכלים לא לאשר אותו כבעלים. אבל, כאמור, ההתאחדות אשמה שהוא כן.

 

4. באוגוסט 2016, הודיעה ההתאחדות לכדורגל בישראל כי אלי טביב אינו יכול לשמש כבעלים של בית"ר ירושלים עקב הרשעותיו בפלילים למשך שלוש שנים בתנאים מגבילים. בינואר 2017 החליט בית הדין העליון של ההתאחדות לדחות את ערעורו של טביב אך קיצר את משך העונש לשנתיים שבהם טביב לא יוכל לנהל את בית"ר החל מקיץ 2017. בסוף עונת 2016/2017 מינה טביב את מי שהיה מאמנו בהפועל כפר סבא, אלי אוחנה, ליו"ר הקבוצה למשך השנתיים הללו. על פי כל העדויות, לאורך העונה הראשונה אלי טביב ציפצף על ההשעייה של ההתאחדות. לפי מה שאומרים בקבוצה - בתקשורת וגם לתקשורת - אלי טביב מנהל את הקבוצה ואחראי על הכל. האם נענש בכך שהפר את עונשו? האם ההתאחדות ניסתה לגרום לו לעזוב את הכדורגל? האם ההתאחדות ניסתה להגן על תדמית הכדורגל מפני טביב (תפקיד ברור שלה ואינטרס ברור שלה)? אולי זה נעשה ואנחנו לא יודעים. אם זה נעשה, זה נעשה בצורה רעה. כאמור, העובדה שאלי טביב עדיין הקובע בבית"ר ירושלים זו אשמת ההתאחדות לכדורגל.

 

5. ממה שאנחנו יודעים מהדוחות הלא מספקים שפורסמו ב-2014/15 לבית"ר ירושלים היה תקציב של 28 מיליון שקל והארגון רשם הפסדים תפעוליים של 7 מיליון שקל לפני "הכנסות אחרות" שעמדו על 6.5 מיליון שקל. ניתן רק לשער שמדובר בהכנסות משוק העברות השחקנים והעברת כספים מצד הבעלים. זה הוביל להפסד של כ-414 אלף שקל - סכום שאפשר לכסות בקלות במשחק אחד עם אצטדיון טדי מלא באוהדים. זה כנראה לא יקרה. ככל הידוע, בית"ר ירושלים סיימה את עונת 2015/16 עם הכנסות של 26.2 מיליון שקל והפסד כספי של 2.78 מיליון שקל. בית"ר קיבלה פטור מפרסום הדוחות שלה על ידי המנהלת וההתאחדות מאז אבל גם את ההפסד של ה-2.78 מיליון שקל אנחנו לא יודעים אם כיסו עם "הכנסות אחרות". וגם הפסד של 2.78 מיליון שקל אפשר לכסות עם אצטדיון טדי מלא באוהדים (30 אלף איש שכל אחד משלם בממוצע 100 שקל, נגיד).

 

אצטדיון טדי מלא באוהדים לא יקרה בגלל שיש קרע עמוק בין הנהלת הקבוצה לאוהדים. ההתאחדות לכדורגל צריכה לדאוג לאוהדי הכדורגל, היא לא. היא לא בגלל שבהנהלת ההתאחדות לכדורגל יושבים בעלי הקבוצות, שיושבים גם בהנהלת מינהלת הליגה. הם דואגים לאינטרסים שלהם ולא של האוהדים או של המשחק. רואה חשבון עופר אלקלעי שחקר את ההתאחדות לכדורגל אמר שזה ניגוד אינטרסים אינהרנטי ושרק "פטיש 5 ק"ג" יכול לתקן את זה - כלומר לשבור. ירון זליכה, שישב בוועדה מיוחדת לחקר הבעיות בכדורגל הישראלי, טען שמבנה ההתאחדות "רקוב". ובכלל, כל מי שנכנס, נכווה ויצא מהכדורגל הישראלי הצביע על כך שכל הבעיות מתחילות בראש. הסיפור של אלי טביב בבית"ר ירושלים לא יכול להיגמר בצורה טובה לכדורגל הישראלי. ואולי פעם שלישית גלידה. הוא באמת יעזוב את המשחק לתמיד. אבל גם אם הוא יעזוב, זה לא יפתור את הבעיות של הכדורגל הישראלי, שכאמור - הן אשמת ההתאחדות לכדורגל בישראל בעיקר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x