$
אירועי ספורט

המונדיאל של דסקל

נבחרת אנגליה משכתבת את ההיסטוריה של עצמה

אנגליה מנצחת בפעם הראשונה בדו קרב פנדלים במונדיאל. הארי קיין שובר שיא בן 80 שנה. כנראה שהכל יכול לקרות במונדיאל הזה

אוריאל דסקל 08:5504.07.18
1. לפני כשנה שחקני נבחרת אנגליה התכנסו בחדר ההלבשה בית הנבחרות האנגליות לקראת אימון משחק ידידות נגד צרפת ומשחק מוקדמות מונדיאל נגד סקוטלנד. הם ציפו לאימון רגיל בנבחרת אבל אז הופיע בחדר ההלבשה סמל במדי חיל הנחתים המלכותי הבריטי. הוא דרש שכולם, כולל המאמן גארת' סאות'גייט יעבירו לו את המכשירים הסלולוריים שלהם ופיקד עליהם לעלות על אוטובוס. הם נסעו כ-3 שעות ללימפסטון בדרום אנגליה - היכן שדורות על גבי דורות של נחתים בריטים התאמנו. שם נפגשו עם רב-סרן (מייג'ור) סקוטי מילס. בכתבה "בדיילי מייל" מילס סיפר מה השחקנים עברו מהרגע שנפגשו איתו. הם נדרשו ללבוש בגדי צבא והלכו 8 ק"מ למקום בו הקימו מחנה אוהלים ובמשך הלילה היו צריכים לעשות שמירות על המחנה.

 

 

 

המבחנים הקשים התחילו מוקדם בבוקר. זה התחיל במסלול מכשולים של הנחתים והמשיך בתרגילים קבוצתיים. ואולם, לפי הדיווח של השחקנים - הדבר הקשה ביותר היה "מנהרת מים". צריך לסמוך על הנחתים באזור שיסחבו אותך מתחת למים, מתחת למנהרה. "חלק מהשחקנים ממש לא אוהבים מים" אמר ג'ון סטונס, בלם נבחרת אנגליה, ל"דיילי מייל". הרעיון מאחורי התרגיל הוא להתמודד - נפשית ומנטלית - עם סיטואציה בה אין לך שליטה, בסיטואציה מפחידה באמת. סאות'גייט, שגם עבר את המבחן במנהרת המים, הסביר בסוף 'השירות הצבאי' של השחקנים: "לשחק אותה חיילים אולי נראה מגוחך ולא קשור למשחקים הקרובים - אבל זה לא קשור למשחקים הקרובים, זה קשור למה שאתם הולכים לעבור ברוסיה. אתם צריכים לסמוך אחד על השני כקבוצה - על המגרש ומחוצה לו, גם כשיש בעיות בדרך".

 

את היומיים בבסיס הנחתים עיצבו ביחד מייג'ר סקוטי מילס והפסיכולוגית הצמודה לנבחרת האנגלית בשנה האחרונה פיפה גראנג'. המטרה שלהם היתה למנוע קריסה מנטלית של הנבחרת כפי שקרה נגד איסלנד ביורו 2016. גראנג', שעבדה במשך 20 שנה באוסטרליה בענף הספורט הקשה ביותר מבחינה פיזיולוגית, כדורגל בחוקים אוסטרלים, נהפכה לאחת מהדמויות המשפיעות ביותר על סאות'גייט. ביחד עם דן אשוורת', המנהל הספורטיבי של ההתאחדות, הם הגיעו למסקנה שהרבה מהבעיות של הנבחרות האנגליות במונדיאלים ובאליפויות אירופה קשורות בעיקר בחוסר יכולת לעמוד בלחץ העצום שמפעיל הציבור ומפעילה התקשורת על השחקנים.

 

אנגליה מול קולומביה, אמש אנגליה מול קולומביה, אמש צילום: איי פי

 

"אנחנו סובלים חמישים שנה" הסביר דן אשוורת' לעיתונאים אנגלים את הרעיון מאחורי האימון המנטלי בבסיס צבאי. "ועדיין כל פעם יש ציפיות מהציבור והתקשורת לזכות בגביע. אז יש בלאגן שלם כשזה לא קורה. את איסלנד לא עברנו לא בגלל שהשחקנים לא היו טובים. זה היה עניין של חוסר יכולת להציג את היכולות שלהם תחת לחץ. אז צריך לטפל בדיוק בזה ולאורך זמן".

 

2. מעניין אם השחקנים האנגלים הרגישו נגד קולומביה חסרי שליטה כמו לפני שנה בבסיס הצבאי, מתחת למים. מעניין אם האימון הזה חסם את התחושות והרגשות והלחץ שפשוט גרם להם להיחנק בשנה שלפני אותו אימון, נגד איסלנד. על פי השורה התחתונה, נראה שהאימון בהחלטה עזר.

 

3. אנגליה נגד קולומביה ניצחה בפנדלים. בפעם הראשונה שלה במונדיאל. היא הפסידה 6 מ-7 מהקרבות פנדלים שהיו לה ביורו ובמונדיאל. היא ניצחה רק חמישה משחקי נוק-אאוט מאז 1966. כשהאנגלים חטפו את השער מיירי מינה (יש לו כבר יותר שערים במונדיאל הזה מנבחרת גרמניה -3) בתוספת הזמן - מקרן שהגיעה מבעיטה מקרית מרחוק - נראה היה שזה "סיים אולד אינגלנד" הלוזרית (למרות שזה היה השער הראשון שאנגליה סופגת בתוספת הזמן של משחק מונדיאל). ואולם, האנגלים עוברים אימונים מנטליים רבים והתאמנו על פנדלים במיוחד - טכנית ומנטלית - מאז מרץ השנה (כל שחקן עבד על הרוטינה שלו לפנדל). גם כשג'ורדן הנדרסון החמיץ, שפת הגוף של האנגלים לא נראתה תבוסנית. הם - כמו לאורך המשחק כולו - נראה רגועים.

 

שחקני נבחרת אנגליה במשחק אתמול שחקני נבחרת אנגליה במשחק אתמול צילום: גטי אימג'ס

 

4. לפי המחקרים, בדרך כלל הקבוצה שכובשת שער שיוויון להארכה או בהארכה היא בעלת סיכוי גבוה יותר לנצח בפנדלים (78% מהפנדלים שלה נכנסים, בעוד שהפנדלים של הסופגת נכנסים ב-73% מהמקרים). קולומביה היתה ביתרון. אבל אז החמצה. הפנדל של מתאוס אוריבה - שעלה כמחליף ושינה את המומנטום במשחק לטובת הקולומביאנים - היה טוב. חזק לחיבורים. לפי הספר. אבל המשקוף היה נמוך מדי. הפנדל של קרלוס באקה גם כן היה לא רע - אבל ג'ורדן פיקפורד, שוער שנבחר לתפקיד שוער נבחרת אנגליה בעיקר בזכות משחק הרגל שלו - נתן עצירה ענקית. הוא השוער האנגלי הראשון שעוצר פנדל בדו קרב בטורניר גדול מאז דיוויד סימן ב-1998 נגד ארגנטינה. אז, ב-1998, האנגלים הפסידו. היום, 2018, הם מנצחים. רגע היסטורי.

 

5. הארי קיין, המנהיג והכוכב של אנגליה, כבש את שערו השישי במונדיאל הזה. הוא השחקן האנגלי הראשון מאז 1939 שכובש בשישה משחקי אנגליה רצופים. האחרון שעשה את זה היה טומי לאוטון, בתקופה שהאנגלים שלטו בעולם הכדורגל וחשבו שהם טובים מדי כדי להשתתף במונדיאלים. "אתם צריכים לכתוב את ההיסטוריה שלכם" אמר גארת' סאות'גייט לשחקניו לפניו משחק מול קולומביה. הארי קיין, שיחסיו עם סאות'גייט מצוינים, כותב את ההיסטוריה מחדש בכל משחק של הנבחרת במונדיאל הזה.

 

אנגליה נגד קולומביה אנגליה נגד קולומביה צילום: איי אף פי

 

האנגלי היחיד עם יותר שערים ממנו במונדיאלים זה גארי לינקר (10). "תכתבו את ההיסטוריה של עצמכם" זה חלק מהמנטרה המנטלית שסאות'גייט מחדיר בשחקנים. אתם אדונים של הגורל שלכם. הכישלונות של פעם לא אמורים להשפיע עליכם. ולמען האמת, אנגליה הזו - למרות שכנראה חסרה לה איכות טכנית ברמה הגבוהה ביותר - פשוט נראית חזקה מנטלית. יותר מנבחרות אנגליה אחרות.

 

6. האנגלים אמנם לא הבריקו במשחק השוטף נגד קולומביה - אבל זה לא המשחק שלהם בכל מקרה (רוב השערים והמצבים שלהם מגיעים במצבים נייחים) - ובכל זאת הגיעו למצבים שהיו אמורים להניב להם 2.35 שערים במדד ה-xG. קולומביה, שלגמרי לא זרמה ושחקניה נראו עצבניים ואלימים (6 כרטיסים צהובים במשחק - יותר מכל קבוצה אחרת במונדיאל הזה), הגיעה למצבים שהיו אמורים לספק לה 0.62 שערים. ועדיין, כדורגל הוא משחק רנדומלי.

 

כמה רנדומלי? גרמניה עפה בבתים, ספרד נגד רוסיה, אנגליה מנצחת בפנדלים. הכל יכול לקרות במונדיאל הזה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x