$
אירועי ספורט

15 הערות על צ'לסי - ברצלונה (1-1)

נראה היה שברצלונה שלטה במשחק שמינית הגמר בליגת האלופות אבל היא לא הגיעה להזדמנויות מול צ'לסי הטובה יותר, שמצאה את נקודות התורפה אצלה. ואולם, לצ'לסי אין את ליאו מסי - וזו נקודת התורפה שלה

אוריאל דסקל 08:4021.02.18

1.

 בשיחה עם עיתונאים לפני המשחק נגד ברצלונה, אנטוניו קונטה, מאמן צ'לסי, גילה שהוא וצוותו אכלו, ישנו וחיו ברצלונה בחודש האחרון. "ניתחנו את ברצלונה הזו הרבה מאוד זמן. התחלנו לפני יותר מחודש וניתחנו אותם", אמר. "אנחנו צריכים משחק מושלם ולעשות את ההחלטות הכי טובות". כשנשאל מה נקודת התורפה של בארסה, ענה קונטה: "הם מצוינים על הכדור, אבל יש להם לפעמים חולשה ללא הכדור ואת זה ננסה לנצל. בשביל זה אנחנו חייבים לעבוד ביחד. לעבוד כקבוצה".

 

 

 

קונטה גם דיבר על כך שבשביל לעצור את ליאו מסי "צריך לעבוד כקבוצה". "אנחנו לא ננסה לעצור רק את מסי" אמר. "אם נתמקד בהגנה אישית על מסי, זה יכול להיות מאוד מסוכן".

 

 

קוטנה. תכנן חודש קוטנה. תכנן חודש צילום: איי אף פי

 

2.

נראה היה שקונטה הכין את הקבוצה שלו בצורה אדירה. הקבוצה - עם מערך של 5 שחקני הגנה, 2 שחקני קישור אחורי ו-3 קשרים התקפיים/חלוצים שמשחקים מאחורי הכדור - סגרה את הדרך לשער. אמנם איפשרה לברצלונה להניע את הכדור באמצע ולהתקדם דרך האגפים, אבל לא להגיע לאזורים מסוכנים. לואיס סוארס נגע בכדור ברחבה רק פעם אחת. במקביל, צ'לסי ידעה לצאת להתקפות מסוכנות.

 

מה הם עשו עם מסי? כל פעם שהוא קיבל את הכדור היו סביבו 3-4 שחקני צ'לסי - גם כשעשה פעולות חיוביות, הוא נשאר כלוא במרכז מעגל שחקני אבטחה שיצרו סביבו.

 

 

 

מסי ואינייסטה חוגגים. מסי ואינייסטה חוגגים. צילום: גטי אימג'ס

 

3.

וכשברצלונה היו ללא הכדור? קונטה השתמש בחלק מהתרגילים שהשתמש בהם עם נבחרת איטליה נגד קבוצות איכותיות יותר כמו בלגיה, צרפת וגרמניה. רק עם שינוי קטן. כדי לנצל את הכבדות היחסית של שני הבלמים של ברצלונה, קונטה שיחק עם שלישייה קדמית סופר דינמית ומובילית (פדרו, וויליאן ואדן האזר) - ייתכן שזה נקודת התורפה העיקרית שקונטה עלה עליהן - האיטיות היחסית של בלמי בארסה. היו כמה תרגילים שהשלישייה ביצעה בצורה מושלמת. בין השאר, התרגילים/לחץ מאוד ממוקד וזהיר הצליחו גם לשחרר את וויליאן לשתי בעיטות שפגעו במסגרת וגם למצבים מסוכנים אחרים.

 

התרגילים של איטליה בהתקפה

 

 

4.

וויליאן היה פנטסטי. די מדהים לחשוב שהוא לא שחקן הרכב קבוע. יש לו העונה 11 שערים ו-7 בישולים במדי צ'לסי. רק להאזר יש יותר בישולים/שערים במדי צ'לסי. וכאמור, הברזילאי הפנטסטי גם סכנה אדירה מחוץ לרחבה. מאז שהצטרף לצ'לסי ב-2013/14 הוא כבש 6 שערי ליגת האלופות מחוץ לרחבה - יותר מכל שחקן אחר. רק כריסטיאנו רונלדו וניימאר (5) קרובים אליו.

 

5.

ואולם, אפשר לתכנן איך עוצרים את מסי. ואפשר לעצור את מסי 89 מתוך 90 דקות, אבל בדקה שלא עוצרים אותו - הוא יהרוג אותך. כשגארי ליניקר, מנחה ב-BT, שאל את פרנק למפארד "מה צריך לעשות כדי לעצור את מסי?". למפארד ענה ש"צריך להיצמד אליו, לתקוף אותו". ליניקר ענה: "זה מה שעשינו עם דייגו מראדונה במונדיאל 1986. לא הצלחנו לעצור אותו" וצחק. כאמור, גם את מסי לא עוצרים.

 

הקטע המשעשע כאן

 

 

6.

חורחה ואלדנו, למרות קשריו החזקים עם ריאל מדריד, מעריץ את ליאו מסי, בעיקר מאחר שמדובר, לפיו, ב"כדורגל טהור". "אפילו כשהוא הולך, הוא תמיד עושה את המהלך שקובע משחקים" אמר ואלדנו ל"פראנס פוטבול". "חבריו לקבוצה יכולים לרוץ 11-12 קילומטרים ומסי בקושי רץ שבעה - אבל הוא לא צריך לרוץ יותר. הוא רץ בדיוק מתי ולאן שצריכים אותו ויכול לכבוש שלושער ולבשל במשחק אחד בו לא רץ חצי ממי שרץ הכי הרבה".

 

7.

"השיטה" הזו של מסי לא חדשה. כבר הרבה זמן שהוא חוסך את כל האנרגיות לפרצי כדרור או ספרינטים. זה מתאפשר בזכות עבודה קשה על שרירים מסויימים שאחראים ל"נפיצות" שלו (לפני המשחק איוון ראקיטיץ' אמר: "מעולם לא ראיתי את מסי כל כך הרבה זמן בחדר כושר - הוא רוצה להיות מוכן לרגע שצריך אותו") וטקטיקה קבוצתית שמתאימה את עצמה להגנה/לחץ עם 9 שחקנים.

 

8.

והטקטיקה הזו לא ממש תיקתקה היום. ברצלונה בעטה פעמיים למסגרת ולמרות שנגעה 1,038 פעמים בכדור (יותר מפי 2 מצ'לסי - 498), לא הגיעה להזדמנויות במשחק מסירות. רוב הנגיעות היו במרחק 40+ מטרים מהשער של טיבו קורטואה. אבל באמת, לעיתים לא צריך יותר ממסירה גרועה של מוסר טוב (אנדרס כריסטיאנסן), שחקן שקורא את המשחק לפני כולם (אנדראס אינייסה), מסירה מדודה לשלמות וליאו מסי ברחבה, מול השער - בלי מגנים עליו - וזהו.

 

9.

יש לציין, שב-8 משחקים קודמים נגד צ'לסי, מסי לא כבש. זה 730 דקות של כדורגל במדויק. 30 בעיטות לשער. הוא, כאמור, שבר את הנאחס הזה. המועדון האנגלי היחיד ששיחק נגדו ולא כבש? ליברפול.

 

10.

מקום לדאגה 1: מאז ספטמבר 2016 רק ליאו מסי כבש עבור ברצלונה במשחקי חוץ בליגת האלופות. הוא ושחקנים שכבשו שערים עצמאיים.

 

11.

מקום לדאגה 2: לואיס סוארס כבר יותר מ-800 דקות רצופות בליגת האלופות ללא שער. הבצורת הארוכה ביותר שלו בטורניר.

 

12.

משהו לחשוב עליו: צ'לסי לא מנוצחת נגד ברצלונה ב-8 משחקי ליגת האלופות האחרונים נגד ברצלונה. ניצחה 2 והוציאה תיקו ב-6.

 

13.

משהו לחשוב עליו 2: ב-2012, המפגש האחרון של צ'לסי וברצלונה בליגת האלופות, הקטלונים הגיעו ל-47 הזדמנויות הבקעה על פני 2 משחקים. הערב, ב-70 הדקות הראשונות, הגיעה בארסה להזדמנות אחת משמעותית. בהזדמנות השנייה כבשה. מבחינת xG, מדד "צפי" שערים (שמודד איכות הזדמנויות), לבארסה "הגיע" לכבוש 0.9 שערים (כשהממוצע שלה במשחק חוץ הוא 1.4). לצ'לסי - למרות 2 הקורות והשער - 0.4 (כשהממוצע שלה בבית הוא 1.82).

 

 

 

14.

משהו לחשוב עליו 3: מי שניצח את המפגש בין ברצלונה לצ'לסי ב-3 המפגשים האחרונים שלהם בליגת האלופות, המשיך וזכה בליגת האלופות עצמה.

 

15.

משהו לחשוב עליו 4: בגלל שינויים בלוח השנה של הכדורגל הספרדי, יצא שברצלונה שיחקה 14 משחקים מאז ה-4 בינואר - לפני המפגש נגד צ'לסי. לשם השוואה, צ'לסי שיחקה 12 משחקים מאז ה-2 בינואר. צ'לסי הולכת עכשיו לרצף משחקים נגד מנצ'סטר יונייטד (חוץ), מנצ'סטר סיטי (חוץ), קריסטל פאלאס (בית) ואז בארסה. ברצלונה תשחק נגד ג'ירונה (בית), לאס פאלמאס (חוץ), אתלטיקו מדריד (בית), מאלגה (חוץ) ואז צ'לסי. למי יש שבועות קשים יותר עד ה-14 במרץ? מי יגיע יותר עייף למשחק המכריע?

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x