$
ספורט ופוליטיקה

אופ"א: "יש חוסר וודאות לגבי מילאן"

הבעיות של מילאן על המגרש ומחוצה לו ספגו מכה גדולה לאחר שאופ"א דחתה את הבקשה שלהם לוותר על חוקי הפייר פליי הפיננסי. באופ"א הסבירו כי הם עדיין לא משוכנעים לגבי היכולות הפיננסיות של הבעלים הסינים של המועדון.

שירות כלכליסט 21:4020.12.17
הבעיות של מילאן על המגרש ומחוצה לו ספגו מכה גדולה לאחר שאופ"א דחתה את הבקשה שלהם לוותר על חוקי הפייר פליי הפיננסי. באופ"א הסבירו כי הם עדיין לא משוכנעים לגבי היכולות הפיננסיות של הבעלים הסינים של המועדון. במילאן מאשימים את אופ"א ב"פוליטיקה קטנה".

 

 

 

הבעלים של מילאן. לפי החוקים של אופ"א, כל קבוצה שמוציאה יותר משהיא מכניסה עומדת בפני ענישה אפשרית. אולם, הקבוצות יכולות לבקש פטור תחת תכנית בשם "הסכם מרצון" (voluntary agreement). הבעלים של מילאן. לפי החוקים של אופ"א, כל קבוצה שמוציאה יותר משהיא מכניסה עומדת בפני ענישה אפשרית. אולם, הקבוצות יכולות לבקש פטור תחת תכנית בשם "הסכם מרצון" (voluntary agreement). צילום: גטי אימג'ס

 

מילאן נמצאת ב-99% בבעלות כלי פיננסי שבסיסו בלוקסמבורג, רוסנרי ספורט אינווסטמנט לוקס, שבשליטת היזם הסיני לי יונגהונג. הוא הצליח להשלים את העסקה רק לאחר מו"מ מתמשך עם חברת האחזקות של הבעלים הקודם, סילביו ברלוסקוני, זאת לאחר שהתקשה לגייס את 740 מיליון יורו הנדרשים להשלמת הרכישה. היא נמכרה בסופו של דבר בקיץ האחרון לחברת ההשקעות של יונגהונג, ואז הוציאה הקבוצה, שזכתה 7 פעמים באליפות אירופה מעל 300 מיליון יורו על רכישת שחקנים חדשים.

 

לפי החוקים של אופ"א, כל קבוצה שמוציאה יותר משהיא מכניסה עומדת בפני ענישה אפשרית. אולם, הקבוצות יכולות לבקש פטור תחת תכנית בשם "הסכם מרצון" (voluntary agreement).

 

מילאן צברה בשלוש העונות האחרונות הפסדים של 255 מיליון יורו – סכום גבוה בהרבה מה-30 מיליון יורו המורשים לפי החוק. לפי הדיווחים, בחודש שעבר ביקרה במטה של אופ"א משלחת מטעם מילאן שניסתה להסביר את המודל העסקי הנוכחי של הקבוצה. אך נראה שבאופ"א לא התרשמו.

 

"יש עדיין לא מעט חוסר ודאות בנוגע למימון ההלוואות שיש לשלם באוקטובר 2018 ולערבויות הפיננסיות שסיפקו בעלי המניות העיקריים", נמסר בהצהרה מטעם אופ"א.

 

"מילאן תמשיך להיות תחת פיקוח ואנחנו נעריך מחדש את המצב בחודשים הראשונים של 2018".

 

בספטמבר טען מנכ"ל הקבוצה מרקו פאסונה כי הבעלים הסיני מתכוון להשקיע בבניית אצטדיון חדש, ועשוי בהמשך לרשום את הקבוצה בבורסה. הקבוצה חיפשה נואשות משקיעים חדשים שיעזרו לה להתקדם.

 

יונגהונג מימן חלק מהרכישה של המועדון בעזרת הלוואה בגובה 360 מיליון דולר מקרן ההון סיכון אליוט מנג'מנט, שידועה בהענקת הלוואות לחברות כושלות לפני שהיא רוכשת אותן ומוכרת את הנכסים שלהן.

 

להלוואה הזו יש ריבית של 11.5% והיא מחייבת את מילאן לשלם חזרה 418 מיליון דולר עד אוקטובר 2018, אחרת תסתכן הקבוצה בחדלות פירעון. במקרה כזה, אליוט תוכל להשתלט על החברה.

 

על אף מסע הרכישות בקיץ, מילאן מדורגת כעת רק במקום השביעי בליגה האיטלקית. העונה האומללה שלהם נפלה לשפל חדש לאחר הפסד ביום ראשון 3-0 לוורונה מהתחתית. לנוכח ההידרדרות בביצועים הבעיות הפיננסיות רק הולכות ונראות חמורות יותר

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x