$
ספורט עולמי

KPMG: ההכנסות בכדורגל האירופי צמחו בשיעור גבוה יותר מאשר עלויות השכר

לפי ענקית החשבונאות ההולנדית, מאז 2012 הגדילה הפרמיירליג את ההכנסות ב-76% ואת הוצאות השכר ב-56%. בבונדסליגה הגדילו את ההכנסות ב-45% ואת ההוצאות ב-41%

שירות כלכליסט 21:1023.10.17

לפי בדיקה של KPMG, ענקית החשבונאות ההולנדית, הקבוצות המצליחות ביותר בכדורגל האירופי הגדילו את תקציב השכר שלהן בשיעור גבוה יותר מאשר הצמיחה בהכנסות שלהן.

 

 

 

 

ריאל מדריד, לפי KPMG, הגדילה את ההכנסות רק ב-21% אך את תקציב השכר שלה הגדילה ב-31% וזה מבלי להוסיף "גאלקטיקו" בשלוש העונות האחרונות. ריאל מדריד, לפי KPMG, הגדילה את ההכנסות רק ב-21% אך את תקציב השכר שלה הגדילה ב-31% וזה מבלי להוסיף "גאלקטיקו" בשלוש העונות האחרונות. צילום: איי אף פי

 

לפי הבדיקה: "בין 2011/12 ל-2015/16, כל חמש הליגות הבכירות חוו צמיחה בהכנסות בשיעור גדול יותר מאשר הגידול בעלויות השכר. הפרמיירליג הגדילה את ההכנסות ב-76% - העלייה הדרמטית ביותר. כל מועדוני הפרמיירליג העלו את ההכנסות יותר מאשר את שכר השחקנים והצוות המקצועי, מלבד צ'לסי. גם יובנטוס ופריז סן ז'רמן הצטרפו למספר קטן של מועדונים שיש להם הכנסות גבוהות מספיק כדי להגדיל את תקציב השכר ולשמר את הסגל".

 

עם זאת, לפי KPMG, הפרמיירליג הגדילה את הוצאות השכר ב-56%. בבונדסליגה הגדילו את ההכנסות ב-45% ואת ההוצאות ב-41%. לה ליגה צמחה ב-36% בעוד שהוצאות השכר עלו ב-31%, ובצרפת המועדונים הגדילו את ההכנסות ב-29% ואת הוצאות השכר ב-19%. באיטליה ההכנסות גדלו רק ב-17% ותקציב השכר ב-16%.

 

מבט מעמיק לתוך הנתונים מראה אילו מועדונים אחראים לגידול בהכנסות והוצאות:

 

למשל, פריז סן ז'רמן הגדילה הכנסות ב-134% בין 2011 ל-2016. הוצאות השכר שלה גדלו ב-129% (לא כולל ניימאר וקיליאן מבאפה). ליברפול הגדילה את ההכנסות ב-102% ואת הוצאות השכר ב-99%. מנצ'סטר סיטי הגדילה את ההכנסות ב-92% ואת הוצאות השכר רק ב-11%.

 

מנצ'סטר יונייטד צמחה ב-82% ותקציב השכר שלה גדל ב-68% בעוד שיובנטוס צמחה ב-75% ושכר השחקנים שלה ב-48%. ארסנל (צמיחה של 68% וגידול בשכר של 54%), טוטנהאם (צמיחה של 64% וצמיחה בשכר של 26%) גם כן "התקמצנו" על שכר השחקנים והצוות המקצועי שלהן.

 

צ'לסי היא הקבוצה האנגלית הבכירה היחידה שתקציב שכר השחקנים גדל בשיעור גדול יותר מאשר ההכנסות (46% ביחס ל-45%) ובמובן הזה היא דומה לבאיירן מינכן (צמחה ב-61% ושכר השחקנים ב-62%).

 

ברצלונה היא הקבוצה שהגדילה את ההוצאות ביחס להכנסות בצורה הדרמטית ביותר. תקציב השכר שלה צמח ב-59% וזה ביחס לצמיחה של 28% בלבד בהכנסות.

 

ריאל מדריד, לפי KPMG, הגדילה את ההכנסות רק ב-21% אך את תקציב השכר שלה הגדילה ב-31% וזה מבלי להוסיף "גאלקטיקו" בשלוש העונות האחרונות.

 

לפי הנשיא פלורנטינו פרס העלייה בשכר השחקנים היתה הכרחית. "בלי שדרוג שכר השחקנים כמו כריסטיאנו רונלדו, גארת' בייל, לוקה מודריץ' וטוני קרוס היינו מאבדים אותם, ואז היינו מאבדים את תואר ליגת האלופות וגם ספונסרים. אם לא היינו זוכים בליגת האלופות בעונה שעברה, לא היינו משלמים בונוסים והיינו מסיימים ברווח של 100 מילון יורו. אבל בגלל שניצחנו אנחנו נביא יותר כסף בעתיד".

 

לפי KPMG, "לנצח עולה כסף. בונוסים וחידושי חוזה בעלי אימפקט גדול יותר על חשבונות המועדון מאשר כל הצלחה ברמה הבינלאומית". ב-KPMG טוענים שבשביל שהאנגליות יצליחו יותר בליגת האלופות הן צריכות להפנות יותר ממהכנסות לשכר שחקנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x