$
רכישות

קבוצות הפרמיירליג בדרך להוצאה של יותר מ-1.2 מיליארד ליש"ט על שחקנים בחלון ההעברות הנוכחי

20 המועדונים בפרמיירליג יעקפו את רף המיליארד ליש"ט בחלון ההעברות הקיץ בתוך ימים ספורים, ויעקפו את שיא ההוצאות של כל הזמנים בליגה אחת בחלון אחד

שירות כלכליסט 15:4808.08.17

המעבר של ניימאר בסכום מעורר ההשתאות 222 מיליון יורו מברצלונה לפריז סן ז'רמן הוא כמעט בוודאות העסקה הגדולה ביותר של חלון ההעברות הנוכחי, אך שיאים נוספים צפויים להישבר גם בפרמיירליג.

 

 

 

 

רומלו לוקאקו - הרכישה הגדולה של הקיץ רומלו לוקאקו - הרכישה הגדולה של הקיץ צילום: איי אף פי

 

20 המועדונים בפרמיירליג יעקפו את רף המיליארד ליש"ט בחלון ההעברות הקיץ בתוך ימים ספורים, ויעקפו את שיא ההוצאות של כל הזמנים בליגה אחת בחלון אחד. השיא נקבע בשנה שעברה אז הוציאו הקבוצות סכום מצרפי של 1.18 מיליארד ליש"ט.

 

הקבוצות הוציאו סכום נטו שלך 695 מיליון ליש"ט – כלומר, כסף שלא רק עבר ביניהן. המקבילה הנוכחית עומדת על קרוב ל-500 מיליון ליש"ט.

 

שיאים אישיים נשברים בכל פינה, בייחוד על ידי מאמן מנצ'סטר יוניטד ז'וזה מוריניו, שהפך למאמן הראשון בהיסטוריית הכדורגל האנגלי שההוצאות על ההעברות לאורך הקריירה שלו גבוהות ממיליארד ליש"ט.

 

מוריניו עקף את הרף הזה בהחתמתו של רומלו לוקאקו, וב-17 שנות הקריירה שלו כמאמן הוציא סכום כולל של 1.1 מיליארד ליש"ט. פפ גוארדיולה הוציא 859 מיליון ליש"ט בקצת יותר מחצי מהמזמן הזה, קרוב ל-400 מיליון ליש"ט מהסכום הזה ב-14 החודשים מאז הצטרף למנצ'סטר סיטי.

 

ההוצאות של סיטי, שעומדות על ברוטו של 218 מיליון ליש"ט עד כה בחלון ההעברות, מקבילות לשיא העולמי של הוצאות מצד קבוצה אחת בחלון העברות אחד. ריאל מדריד הוציאה סכום זהה בקיץ 2009 אז כריסטיאנו רונלדו, קאקה, צ'אבי אלונסו וקרים בנזמה היו בין שמונה הרכישות שביצעה.

 

 

הקבוצות הוציאו סכום נטו שלך 695 מיליון ליש"ט – כלומר, כסף שלא רק עבר ביניהן. המקבילה הנוכחית עומדת על קרוב ל-500 מיליון ליש"ט. הקבוצות הוציאו סכום נטו שלך 695 מיליון ליש"ט – כלומר, כסף שלא רק עבר ביניהן. המקבילה הנוכחית עומדת על קרוב ל-500 מיליון ליש"ט. צילום: איי אף פי

 

סיטי שילמה בינתיים עבור 6 שחקנים – שחקנה של נבחרת פורטוגל ברנרדו סילבה (43.6 מיליון ליש"ט), שלושה מגנים (129 מיליון ליש"ט), השוער אדרסון (34.7 מיליון ליש"ט) ועוד 10.7 מיליון ליש"ט לקשר הצעיר דאגלס לואיס, שכבר הושאל כדי לצבור ניסיון.

 

על אף החתמתו של ניימאר, פריז סן ז'רמן הוציאה עד כה פחות מ-218 מיליון ליש"ט, כש-212 מיליון ליש"ט הוקצו עבור ניימאר ויורי ברצ'יצ'ה.

 

בחזרה באנגליה, הקבוצה שהוציאה את הסכום הברוטו השני בגובהו אחרי סיטי היא יונייטד של מוריניו, שהוציאה 145.8 מיליון ליש"ט – לא כולל תשלומים לסוכנים – עבור לוקאקו, ויקטור לינדלוף ונמניה מאטיץ'. צ'לסי עם 130.4 מיליון ליש"ט היא הקבוצה הנוספת היחידה שהוציאה מעל 100 מיליון ליש"ט ברוטו, אף שאברטון קרוב לוודאי שתצטרף אליהן בקרוב.

 

מסע ההוצאות הגדול ביותר בהיסטוריה של גודיסון פארק כולל הוצאות של 94.9 מיליון ליש"ט עבור ג'ורדן פיקפורד, מייקל קיין, דייבי קלאסן וכן ווין רוני.

 

ארסנל וליברפול בינתיים שומרות על איפוק, והוציאו כל אחת "רק" בסביבות 50 מיליון ליש"ט.

 

טוטנהאם בולטים בכך שלא הוציאו פני אחד, בעוד שמכרו שחקנים עבור יותר מ-74 מיליון ליש"ט. אך זו התנהלות אופיינית ליו"ר דניאל לוי, סוחר ממולח ששומר על הרכב מלהיב.

 

יש לציין גם את ההוצאות של קבוצות בינוניות וקטנות. לסטר הוציאה את הסכום השלישי בגודלו אחרי שתי הקבוצות ממנצ'סטר, הדרספילד מדורגת חמישית ובורנמות'י שביעית.

 

ההוצאות של מועדון "ממוצע" שעומדות על עשרות מיליונים הן עניין שבשגרה, זה מעורר את החשש שבועת הפרמיירליג עלולה להתפוצץ. אולם, זו לא בדיוק בועה. הליגה חוותה 25 שנים של עלייה מתמשכת בהכנסות מחוזי שידור.

 

בשנה שעברה, 20 הקבוצות חלקו ב-1.64 מיליארד ליש"ט מחוזי שידור וכספי זכייה בעונת 2015-16, שהם 82 מיליון ליש"ט לכל קבוצה. לאחרונה הקבוצות חילקו ביניהן 2.4 מיליארד ליש"ט עבור עונת 2016-17 (120 מיליון ליש"ט לכל אחת), והכסף הנוסף הזה הוא שמשמש לרכישת שחקנים חדשים ולמימון המשכורות השמנות שלהם.

 

שאלת 12 מיליארד דולר – 12 מיליארד דולר מייצגים את ההכנסות של הפרמיירליג מחוזי שידור מקומיים ובינלאומיים בין השנים 2016-19 – היא עוד כמה זמן הכסף יזרום. חלק מהזכויות הזרות כבר נמכרו, בתעריף גבוה יותר בארה"ב, סין ואפריקה.

 

המכרז לחוזי השידור המקומיים הבאים כבר באופק.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x