$
ספורט ישראלי

דו"ח: ירידה בגזענות במגרשי הכדורגל בישראל

דו"ח סיכום עונת ליגת העל של משקיפי התוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים" שמפעילה הקרן החדשה לישראל חושף כי המאמצים שהשקיעו הנהלות מועדוני הכדורגל נשאו פרי והצליחו לצמצם את כמות הקריאות הגזעניות ביציעים. בכל משחקי העונה נרשמו 58 מקרים של גזענות לעומת 79 בעונה הקודמת

שירות כלכליסט 16:3405.06.17
דו"ח סיכום עונת ליגת העל של משקיפי התוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים" שמפעילה הקרן החדשה לישראל חושף כי המאמצים שהשקיעו הנהלות מועדוני הכדורגל נשאו פרי והצליחו לצמצם את כמות הקריאות הגזעניות ביציעים. בכל משחקי העונה נרשמו 58 מקרים של גזענות לעומת 79 בעונה הקודמת. מרבית הקריאות הגזעניות ביציעים נתקלות בהתנגדות מצד הקהל והן בדרך כלל מושתקות על ידי האוהדים עצמם. עוד נכתב כי רוב מכריע של אוהדי הכדורגל בליגת העל מביעים התנגדות לכל אירוע או מקרה של גזענות.

 

 

 

 

בית"ר ירושלים היא עדיין שיאנית הקריאות הגזעניות העונה בית"ר ירושלים היא עדיין שיאנית הקריאות הגזעניות העונה צילום: ראובן שוורץ

 

בית"ר ירושלים היא שיאנית הקריאות הגזעניות העונה, עם 35 מקרים של קריאות גזעניות במהלך משחקי הקבוצה. יחד עם זאת, בחודשים אפריל מאי נרשמה ירידה בכמות הקריאות, והן נתקלו בבוז על ידי אוהדי הקבוצה או הופסקו על ידם. ניתן לייחס זאת לפעולותיו של הבעלים אלי טביב בשיתוף משטרת ישראל, לאחר הורדת הנקודות ממאזנה של הקבוצה (הנקודות הוחזרו באמצע אפריל).

 

במכבי תל אביב נשמעו העונה 18 מקרים של קריאות גזעניות. במחצית הראשונה של העונה נרשמו 12 מקרים של קריאות מסוג זה, ובמחצית השנייה ירד מספרן לשש הקריאות "שער 5 הם מוסלמים" ו-"סלים טועמה מחבל' נשמעו פעם אחת בלבד בחצי השני של העונה, כמו גם הקריאות "מוחמד מת" ו-"תנו לצה"ל לזיין את הערבים". הקריאה "לאלה מחבל', כחלק משיר נגד הפועל תל אביב, נשמעה חמש פעמים במחצית השנייה של העונה. "שיר האונס" כנגד אוהדי הפועל תל אביב נשמע תשע פעמים במהלך העונה. גם הנהלת מכבי תל אביב נקטה בפעולות להפחתת אירועי הגזענות והגיעה לסיכום על כך עם אוהדי הקבוצה.

 

הקבוצה המשתפרת של העונה היא מחזיקת גביע המדינה בכדורגל, בני יהודה, אשר במשחקיה נרשמו רק חמישה מקרים של גזענות העונה, שרובם הושתקו על ידי חלק מאוהדי הקבוצה, לעומת 11 מקרי גזענות חמורים יותר של אוהדי הקבוצה בעונה שעברה.

 

ממצאים בולטים נוספים:

 

•  השחקנים שספגו את המספר הרב ביותר של קריאות גזעניות הם מהראן לאלה וסלים טועמה, שספגו שניהם קריאות גזעניות על ידי אוהדי מכבי תל אביב. גזענות כנגד שחקנים ספציפיים שמשחקים על הדשא נרשמה בשמונה משחקים שונים על ידי אוהדי בית"ר ירושלים, ארבע פעמים על ידי אוהדי בני יהודה, פעם אחת על ידי אוהדי מכבי תל אביב ופעם אחת על ידי אוהדי מכבי חיפה.

 

 

 

•  העונה נרשמו 45 מקרים של התפרעויות אוהדים, לעומת 47 בעונת 2015/16. בשמונה משחקים שונים התפרעו אוהדי בני סכנין ובית"ר ירושלים ביציעים, אחריהן מכבי תל אביב והפועל תל אביב עם שבעה מקרים של התפרעות אוהדים, בני יהודה ובאר שבע עם ארבעה מקרים, מכבי חיפה והפועל אשקלון עם שלושה מקרים, והפועל כפ"ס עם שני מקרים.

 

•  במשחקיהן של הפועל חיפה, עירוני קריית שמונה, בני סכנין, בית"ר ירושלים ומכבי חיפה מושמע גינוי קבוע מצד הכרוז והמועדון לביטויים של גזענות ואלימות. בכל משחקיהן של הפועל רעננה, עירוני קריית שמונה, מ.ס אשדוד ומכבי פתח תקווה, לא נרשמו אירועים של גזענות או אלימות פיזית ביציעים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x