$
ספורט עולמי

מה קרה ללסטר סיטי?

ליגת האלופות, אובדן קאנטה, המנהל הספורטיבי עזב ועוד 9 סיבות לנפילתה של אלופת אנגליה

אוריאל דסקל 09:2208.02.17
לסטר סיטי, אלופת אנגליה המפתיעה בשנה שעברה, עומדת בפני ירידת ליגה העונה. ללא שער ב-2017 ועם 21 נקודות ב-24 משחקים, השועלים, שבמקום ה-16, נקודה בלבד מעל הקו האדום, הם האלופים הגרועים ביותר בתולדות הפרמיירליג. ואם אכן לסטר תסיים באחד מ-3 המקומות האחרונים, היא תהיה אלופת אנגליה הראשונה, מאז מנצ'סטר סיטי ב-1938, שיורדת ליגה בעונה שאחרי הזכייה באליפות.

 

 

 

אז מה קרה לקבוצה שרשמה את ההפתעה הכי גדולה בהיסטוריה של הפרמיירליג?

 

1. היא אף פעם לא היתה כל כך טובה.

לסטר ניצלה עונה בה קבוצות ענק כגון צ'לסי, מנצ'סטר סיטי, מנצ'סטר יונייטד פישלו בגדול בעוד שארסנל וטוטנהאם לא באמת יכולות לזכות באליפות - מבחינה מנטלית. ריאלית, לסטר סיטי לא היתה בעלת סגל של קבוצה בטופ 10 של הליגה. לא מבחינת תקציב שכר ולא מבחינת איכות השחקנים. אך "הכוכבים" הסתדרו בצורה נדירה וקרה מה שקרה.

 

2. למדו אותה

בתחילת העונה, רוברט הות, בלם הקבוצה, אמר ש"כיום הרבה יותר קשה לריאד מאחרז וג'יימי ורדי לכבוש בגלל שכולם יודעים מה הם הולכים לעשות". הטקטיקה של לסטר בעונה שעברה היתה פשוטה אך אפקטיבית. להישאר קומפקטים בהגנה ולצאת להתקפות מתפרצות במהירות עם שחקנים מפתיעים באיכותם. היריבות מכירות את הקבוצה טוב הרבה יותר.

 

לסטר סיטי חוגגת אליפות לסטר סיטי חוגגת אליפות צילום: אי פי איי

 

3. אנגולו קאנטה עזב לצ'לסי

השחקן החשוב ביותר במערך של לסטר סיטי בעונה שעברה היה אנגולו קאנטה, שבקיץ עבר לצ'לסי. הוא היה הכי חשוב כי זכה בהכי הרבה תיקולים וחטף הכי הרבה כדורים. בנוסף, כיסה שטח ששחקנים חרוצים במיוחד לא יכולים לכסות. לא סתם צ'לסי כיום במקום הראשון בליגה. מדובר בשחקן היחיד בפרמיירליג העונה עם יותר מ-50 תאקלים מוצלחים ו-50 חטיפות - שחזור של העונה שעברה מבחינתו. "קאנטה הלך אז אנחנו פחות יודעים מה צריך לעשות", אמר החלוץ היפני של לסטר, שינג'י אוקזאקי. קאנטה היה שחקן משמעותי מאוד בהתקפות המתפרצות של לסטר, בדרך כלל כחוטף הכדור ומוסר הכדור הראשון קדימה. הוא חסר גם לרביעייה האחורית שעלייה הגן מקדימה. כשהכלי הכי חשוב ביציבות ההגנתית והכלי ההתקפי הכי יעיל הם אותו שחקן, ואותו שחקן עוזב - אז כל המערך קורס.

 

4. הלכה היציבות

בשנה שעברה כולם בלסטר ידעו איך משחקים. 4-4-2 עם הרכב מאוד יציב. העונה, בגלל יותר משחקים (ליגת האלופות), פציעות, העדרויות ואליפות אפריקה - ההרכב של קלאודיו ראניירי משתנה מדי שבוע. היציבות, גם כן אלמנט חשוב באליפות, הלכה.

 

5. מערכת היחסים של קלאודיו ראניירי עם השחקנים נהרסה

לפי דיווח ב-BBC השחקנים בלסטר כבר לא מאמינים במאמן שהביא אותם לאליפות ההיסטורית. חלק מהשחקנים ובני משפחותיהם מאשימים ש"ראניירי הוא לא אותו אדם נחמד כפי שמצטייר בתקשורת". חלק מהשחקנים הדליפו מחדר ההלבשה שהמאמן גם מחליף טקטיקות שעות ספורות לפני שריקת הפתיחה. יש כאלו שגם האשימו אותו בלקיחת "קרדיט יתר" על הצלחת הקבוצה בעונה שעברה. חלק מהשחקנים הודיעו שהם רוצים לעזוב את המועדון בגללו.

 

6. סטיב וולש עזב

המנהל הספורטיבי שבנה את לסטר סיטי שלקחה אליפות הוא סטיב וולש, שבקיץ עזב לאברטון. עזיבתו של המנהל המשמעותי, שמצא שחקנים זולים מהליגות הנמוכות של אנגליה ואירופה, פגעה במועדון, שמאז הוציא כמה מיליונים טובים על שחקנים שלא בהכרח מתאימים. 30 מיליון ליש"ט הושקעו באיסלם סלימאני, 16 מיליון ליש"ט על אחמד מוסא, 13 מיליון ליש"ט על פאפס מנדי ועוד שחקנים כגון בארטוס קאפוסטקה (2 מיליון ליש"ט) ורון רוברט ציילר (3 מיליון ליש"ט). לא בדיוק רכישות חכמות.

 

7. השחקנים שלא באו

טרוי דיני, מייקל קין, אדריאן סילבה, גאסטון ראמירז ורשימה ארוכה של בלמים לא הגיעו ללסטר סיטי, למרות שהיו מקושרים לקבוצה. מבחינת הבלמים מדובר במצב קשה במיוחד כי הקבוצה נשענת כיום על שני בלמים איטיים ומזדקנים, ווס מורגן והות. לא מצב אידיאלי.

 

8. פציעות ואובדן כושר

העונה לסטר נאלצה להתמודד עם פציעות של דני דרינקווטר, קאספר שמייכל וג'יימי ורדי - שלושה שחקנים משמעותיים מאוד בהצלחה של הקבוצה בעונה שעברה. בנוסף, מאחרז וגם ורדי, פשוט לא מגיעים למשחקים עם אותה חדות של העונה שעברה. המספרים של שניהם לא טובים מספיק. מאחרז, שחקן השנה בעונה שעברה, כבש רק 3 שערים העונה וחילק 2 בישולים. ורדי, מלך השערים של לסטר, בעונה שעברה כבש רק חמישה.

 

9. היריבות מתאמצות יותר נגדם

וכך נכתב בעיתון "לסטר מרקורי": "עבור קבוצות אחרות, ניצחון על לסטר נראה כמו תואר שצריך לקחת. היריבים מראים ללסטר הרבה יותר כבוד אבל הטקטיקה שונה בהחלט ומטרתה לעצור את האלופים ולהשיג ניצחון יוקרתי. הקבוצות מגיעות עם מוטיבציה גבוהה ללסטר ולמשחקים נגדה. ראניירי מתקשה למצוא תשובות לכך".

 

10. רוח הצוות נעלמה

בעונה שעברה, שחקני לסטר סיטי בילו יחדיו מחוץ למגרש, קלאודיו ראניירי לקח את כולם לפיצרייה כדי להכין פיצות והניצחונות רק גיבשו את הקבוצה. זו הסיבה העיקרית לכך שג'יימי ורדי וריאד מאחרז החליטו לוותר על הצעות מפתות ולהישאר בסיטי. עם זאת, תחושת הביחד נעלמה. שחקנים התחילו להתעניין יותר בדקות משחק שלהם מאשר הצלחת הקבוצה, חלק הביעו יאוש מהעיר לסטר ותחושת הקולקטיביות נעלמה. העוצמה של לסטר היתה האחדות שהראו שחקניה. לא עוד.

 

11. וואן היט וונדר

לפי כתבה במגזין Inc - בה ראיינו משקיעים, פסיכולוגים ואנשי היי-טק כדי להבין מדוע כל כך הרבה סטארטפיסטים מצליחים רק פעם אחת - ההסבר לכישלונות שלהם היא פשוטה. לפי הכתבה: "רוב האנשים נוטים מתחילים להעריך את עצמם יותר מדי אחרי ההצלחה ואז גם שוכחים את התנאים שגרמו להם להצליח. הם נהפכים לבטוחים מדי שהם אחראים הבלעדיים לרעיון גדול וחושבים שכל רעיון חדש שלהם חייב להיות מוצלח". ייתכן מאוד שהחבר'ה בלסטר, לפחות חלקם, התחילו להעריך את עצמם יתר על המידה, מה שגרם להם לשכוח איך הם הצליחו.

 

12. ליגת האלופות

ויאריאל, סמפדוריה, סלטה ויגו ואוקזר. זו רשימה לא קצרה של קבוצות ששיחקו בליגת האלופות ובאותה שנה ירדו לליגת המשנה. המשותף לכולן הוא שהן קבוצות קטנות, ללא המשאבים המתאימים להתחרות באופן רציני בשתי חזיתות.

 

בטוח שישנן עוד סיבות לכישלון של לסטר סיטי העונה, שייתכן מאוד שיגמר בירידת ליגה. עם זאת, גם חשוב לזכור שבעונה שלפני האליפות, הקבוצה ניצלה מירידת ליגה במחזורים האחרונים של העונה. יש לקבוצה את היכולות למנוע מעצמה לרדת לליגת המשנה. עכשיו השאלה היא אם יצליחו לעשות זאת עם אותו מאמן שלקח אותם לאליפות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x