$
רכישות

הקבוצות הסיניות מתכוננות לבזבז יותר מ-600 מיליון דולר בשוק ההעברות

המתקפה הבלתי נלאית של סין על שוק העברות השחקנים השווה 5 מיליארד דולר צפויה להתגבר לקראת פתיחת חלון ההעברות של ינואר

שירות כלכליסט 23:1619.12.16
המתקפה הבלתי נלאית של סין על שוק העברות השחקנים השווה 5 מיליארד דולר צפויה לרשום שיאים חדשים לקראת פתיחת חלון ההעברות של ינואר.

 

 

 

 

אוסקר. בשנה שעברה הוציאו הקבוצות הסיניות 296 מיליון דולר בחלון ההעברות בחורף, כך על פי הנתונים של פיפ"א אוסקר. בשנה שעברה הוציאו הקבוצות הסיניות 296 מיליון דולר בחלון ההעברות בחורף, כך על פי הנתונים של פיפ"א צילום: אי פי איי

 

על פי דיווחים בכלי התקשורת בבריטניה, הקשר הברזילאי אוסקר, המשחק בצ'לסי בפרמיירליג, בדרך להפוך לשחקן היקר ביותר בסין בעקבות ההעברה בגובה 60 מיליון ליש"ט (75 מיליון דולר) לשנגחאי. עם זאת, השיא הזה עלול להישבר שוב עד סגירת חלון ההעברות ב-28 בפברואר. שחקן ברזילאי נוסף, הולק, מחזיק כרגע בתואר השחקן היקר ביותר בסין, לאחר שעבר בקיץ תמורת 61 מיליון דולר.

 

בשנה שעברה הוציאו הקבוצות הסיניות 296 מיליון דולר בחלון ההעברות בחורף, כך על פי הנתונים של פיפ"א. סכום זה גבוה מהסכומים שמוציאות הליגות היקרות ביותר באירופה. בעזרת מימון של החברות והאנשים העשירים במדינה, הסכומים שיוציאו בחלון ההעברות המתקרב עשוי להיות כפול הסכומים שמוציאות ביחד שתיים או שלוש מהליגות הגדולות באירופה, כך לפי מרקוס מוטה, עורך דין מריו דה ז'ניירו, שעבד על עסקאות ההעברה גדולות באירופה ובסין.

 

"הסינים הוציאו את השוק מאיזון", מסביר מוטה. "אף שמסע ההוצאות נבע מבקשתו של נשיא סין שי ג'ינפינג ליצור כלכלת ספורט הבנויה סביב תכנית כדורגל מצליחה, בעיתון של המפלגה הקומוניסטית השלטת, פיפל'ס דיילי פרסמו ביום שישי מאמר דעה שהזהיר מהוצאות יתר. לפי המאמר, 80% מ-1.4 מיליארד יואן (590 מיליון דולר) שהוציאו 16 הקבוצות בליגה הבכירה במדינה היו על מאמנים ושחקנים זרים.

 

פירוש הדבר שלא הייתה התמקדות מספקת על תשתיות ופיתוח שחקני נוער, כך לפי העיתון. הם ציינו פציעת ברך חמורה שספג חלוץ שנגחאי שנחואה, דמבה בה ביולי במגרש, שכונה "שדה כרוב", כדוגמה לכך שיש להשקיע גם בשיפור התשתיות, כולל בצוותים הרפואיים.

 

המשכורות שמציעים לשחקנים בסין הן גבוהות במידה ניכרת לעומת שאר העולם, והצליחו כתוצאה מכך למשוך שחקנים בשיא הכושר שלהם. מוטה אומר ששחקנים שיכולים להשיג שכר מרבי של 5 מיליון יורו (5.2 מיליון דולר) מתפתים הודות להצעות הגבוהות פי 7 מסין. "הסינים נמצאים במרוץ כדי לראות מי מוציא הכי הרבה כסף", הוא אומר.

 

הכסף הגדול הזה משך גם את הסוכנים הבולטים באירופה, ביניהם ז'ורז'ה מנדס, ג'יוליאנו ברטלוצ'י הברזילאי, קיה ג'ורבכיאן יליד איראן ופיני זהבי הישראלי. "לפעמים חבל לי שאני לא סוכן", אומר מוטה. לדבריו, השכר בסין הוא מהמשתלמים ביותר בעולם הכדורגל. בשנה שעברה, חברת פוסון אינטרנשיונל הסינית רכשה אחזקה בסוכנות של מנדש.

 

לכסף הסיני יש השפעה ישירה על רגולציות הכדורגל באירופה. אם ההעברה של אוסקר תצא לפועל, צ'לסי תרוויח 100 מיליון דולר עבור שני שחקנים, שאפילו לא עולים בהרכב הפותח, זאת לאחר שמכרו את רמירז הברזילאי מוקדם יותר השנה. העלייה בהכנסות תאפשר לצ'לסי לגייס שחקנים חדשים מבלי להפר את חוקי הפייר פליי. "זה מאפשר לצ'לסי לעקוף את החוקים", מסכים סימון צ'דוויק, מרצה לעסקי ספורט ויועץ לכדורגל הסיני.

 

עם זאת, מאמן צ'לסי אנטוניו קונטה מאמין שהכסף הרב שמוציאים הסינים על שחקנים הוא "סכנה לכל הקבוצות בעולם, לא רק לצ'לסי". לעומת זאת הין לו מחמאות לפרמיירליג. "הליגה הזו פנטסטית, היא הזדמנות מעולה לשחקנים, ועלינו להיות גאים מאד שאנחנו משחקים בליגה הזו".

 

קונטה סירב לאשר את המעבר של אוסקר. "איני יודע את הסכום המדויק, או את המצב הספציפי. עכשיו עלינו לחכות – כשיגיע הרגע תדעו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x