$
אירועי ספורט

פיפ"א תקים גוף מפקח על עבודות המונדיאל

הגוף יכלול חברים עצמאיים שינטרו את המערכות שנועדו לוודא שיש "תנאי עבודה סבירים" באצטדיונים שיארחו משחקים במונדיאל

שירות כלכליסט 19:1525.04.16
פיפ"א הכריזה על הקמת גוף מפקח שיכלול חברים עצמאיים שינטרו את המערכות שנועדו לוודא שיש "תנאי עבודה סבירים" באצטדיונים שיארחו משחקים במונדיאל.

 

 

 

 

נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו חשף את הצעדים בסיומו של ביקור בן יומיים שנועד להעריך את מצב ההכנות של קטאר לקראת המונדיאל ב-2022. חוקי העבודה במדינת המפרץ ונושא זכויות העובדים עומדים במרכז ביקורת מתמשכת.

 

עם היוזמה החדשה הבטיחה פיפ"א שתגביר את המאמצים שלה לפקח על הוועדה בקטאר שאחראית על ארגון המונדיאל. הרכב הוועדה החדשה, שעליה תפקח פיפ"א, יכלול נציגים רלוונטיים מתחום החברה האזרחית ובעלי עניין רלוונטיים אחרים מפיפ"א.

 

"בשבועות האחרונים עקבתי מקרוב אחר הדיונים של פיפ"א וזכויות האדם, בייחוד סביב המונדיאל בקטאר", אמר אינפנטינו. "ראיתי את הצעדים שבהם נקטה הוועדה בקטאר ואני בטוח שאנחנו על המסלול הנכון. דוגמה מעודדת היא התגובה של ועדת העל לנושאים שעלו, כמו אלו שהעלתה אמנסטי אינטרנשיונל בדו"ח האחרון שלה, שכבר זכו לטיפול מצד הוועדה לפני פרסום הדו"ח. זה מראה כי קיים מנגנון שפועל לפתירת הבעיות, אף שחלקן עוד נותרו".

אינפנטינו עם קטארים. ג'ון רוג'י, פרופסור באוניברסיטת הרווארד ומי שניסח עבור האו"ם את עקרונות זכויות האדם והעסקים, התבקש על ידי פיפ"א להמליץ על הדרכים שיעזרו לארגון להעצים את נהלי העבודה שלה ושל שותפיה. רוג'י ציין שפיפ"א צריכה לנצל את הסמכות שלה כדי לחייב מדינות מארחות לפעול לשינוי, אחרת ישללו מהן את זכויות האירוח אינפנטינו עם קטארים. ג'ון רוג'י, פרופסור באוניברסיטת הרווארד ומי שניסח עבור האו"ם את עקרונות זכויות האדם והעסקים, התבקש על ידי פיפ"א להמליץ על הדרכים שיעזרו לארגון להעצים את נהלי העבודה שלה ושל שותפיה. רוג'י ציין שפיפ"א צריכה לנצל את הסמכות שלה כדי לחייב מדינות מארחות לפעול לשינוי, אחרת ישללו מהן את זכויות האירוח צילום: אי פי איי

  

המהלך האחרון מגיע לאחר שהחודש נקראה פיפ"א לשלול ממדינות המפרות זכויות אדם את האירוח, כך על פי דו"ח שהזמינה פיפ"א בתגובה לחששות סביב הטיפול הלקוי בעובדים בקטאר.

 

ג'ון רוג'י, פרופסור באוניברסיטת הרווארד ומי שניסח עבור האו"ם את עקרונות זכויות האדם והעסקים, התבקש על ידי פיפ"א להמליץ על הדרכים שיעזרו לארגון להעצים את נהלי העבודה שלה ושל שותפיה. רוג'י ציין שפיפ"א צריכה לנצל את הסמכות שלה כדי לחייב מדינות מארחות לפעול לשינוי, אחרת ישללו מהן את זכויות האירוח.

 

בחודש שעבר ענתה הוועדה המארגנת בקטאר על ההאשמות של אמנסטי אינטרנשיונל, לפיהן מהגרי עבודה שבונים את האצטדיון הבינלאומי ח'ליפה בדוחא סובלים מניצול מערכתי, ובחלק מהמקרים כוללים עבודה בכפייה. בקטאר טענו כי הדו"ח הזה מייצג "תמונה מטעה".

 

מוקדם יותר החודש מינתה הוועדה בקטאר, שאחראית על האצטדיונים והתשתיות למונדיאל, מפקח חיצוני שיגביר את הבדיקות והפיקוח על תקנות העבודה במהלך ההכנות לטורניר. חברת Impactt הובאה כצד שלישי עצמאי לפקח על אכיפת תקנות רווחת העובדים (WW) - מערכת של חוקים הניתנים לאכיפה שמשולבים בכל החוזים הקשורים למונדיאל.

 

"בכיוון הנכון"

 

בנוגע למונדיאל 2022, פיפ"א הודיעה כי הגוף החדש יפקח על האיכות והיעילות של תהליכי הנאותות, ינתח את הממצאים של מערכת הפיקוח העצמאית, ינטר את האמצעים שננקטים על ידי וועדת העל בקטאר וידווח על הממצאים, ההמלצות וההתקדמות, במטרה להגביר את השקיפות סביב "הנושא החשוב הזה".

 

אינפנטינו נסע לקטאר לאחר שסיים את ביקורו אצל מארחת המונדיאל הבא, רוסיה. בנוגע לנושא זכויות העובדים הוסיף: "אמרתי לראש ממשלת קטאר שהצעדים שננקטו עד כה על ידי ועדת העל כדי להבטיח את תנאי העבודה ההוגנים בבניית האתרים שיארחו את משחקי המונדיאל הם צעד בכיוון הנכון.

 

"אולם, הבהרתי היטב שזה חיוני מצד הרשויות בקטאר שיבטיחו שהמדינה עומדת בתקנות הבינלאומיות בכל הנוגע לטיפול בכוח העבודה ולהמשיך במלוא הכוח עם היישום של הצעדים המובטחים. האירוח של המונדיאל הוא הזדמנות להציב רף במונחים של התנאים ההוגנים שמספקים לעובדים בקטאר.

 

"שמחתי לראות את ההתחייבות האישית מצידו של ראש הממשלה לא רק כלפי מונדיאל 2022 אלא גם להתייחס בחשיבות לנושא של תקנות העבודה. פיפ"א ואני מצפים לפעולות מוחשיות שיוכיחו את הכוונות".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x